Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bukás a Baltikumban

Kosárlabda - Bár az első negyed után még tizenegy ponttal vezetett, végül ugyanilyen különbséggel alulmaradt az MKB Euroleasing Sopron az Euroliga negyedik fordulójában Lettországban, a TTT Riga otthonában.
A soproni együttes a győzelem reményében utazott Rigába, s tíz percig minden szépnek s jónak tűnt. Az első negyedben az MKB Gorbunova és Németh révén remekül dobta át a lett csapat zónáját, a szakasz végén pedig az adhatott okot örömre soproni részről, hogy a fiatalok – Honti, Horti és Semsei – is többször megvillantak.

Következett a lidércnyomásszerű második negyed, amelyet 27–10-re veszített el a soproni csapat. Csak ebben a szakaszban öt labdát adtak el a soproni lányok. Ilyen szintű dekoncentráltság, szétesés Euroliga-szinten vereséghez vezet.

A rigai összecsapáson a soproniak statisztikáját elemezve számos érdekes adatot találhatunk. Az MKB-Euroleasing Rigában jobban dobta a triplákat (6/15 – 40 százalék), mint a duplákat (19/55 – 34,5 százalék). A hárompontos „találati arány" igen jónak mondható, ami viszont a közelebbi kísérleteket illeti, nem véletlenül jelölte meg a vereség fő okaként a kihagyott ziccerek tömkelegét Székely Norbert, a soproni szakvezető.

Különösen szembeötlő a két center, Albena Branzova és Horti Dóra sok rontott dobása: mindketten 1/6-os, azaz 16,7 százalékkal dobták a kétpontosokat. Visszafogott formájukat látva túl sokat nem is erőltette játékukat a soproni edző: Branzova 14, Horti pedig tíz percet töltött a pályán.

Ezzel szemben a Rigánál remekeltek a 190 centi fölötti játékosok, az amerikai Tillis és az ukrán Zserzserunova egyaránt dupla-duplát ért el, előbbi 25, utóbbi pedig 17 pontja mellé szerzett tíz lepattanót, az orosz center, Kitizina pedig tíz ponttal s hat lepattanóval zárt.

Míg a soproni oldalon a két center sokat ült a padon, addig a Riga elég sokat játszott magas szerkezetben, úgy, hogy e három játékos egyszerre volt a pályán. Nyomasztó is volt a lett csapat fölénye a lepattanóknál, e vonatkozásban 46–33-ra nyert a TTT, úgy, hogy soproni részről a legjobb lepattanózók többnyire olyan külső posztokon szereplő játékosok voltak, akiknek elvileg nem ez a fő feladatuk, bár Károlyi Andrea újabban gyakran szerepel a négyes pozícióban. Ő hét, Honti Kata hat, Németh Bernadett pedig öt lepattanóval zárt, ami szintén nem válik az MKB magas embereinek dicsőségére.

A zöld-sárgák vasárnap Szolnokon játszanak bajnoki mérkőzést, s a rigai túra után az sem ígérkezik könnyűnek. Jövő szerdán pedig igazi sztárparádé lesz az MKB-arénában, jön a szinte világválogatottként is „eladható" orosz CSZKA Moszkva...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek kezdés, kimaradt ziccerek

Kosárlabda - Az MKB a remek kezdés után nagy lehetőséget szalasztott el, de egy negyed igazán jó… Tovább olvasom