Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Búcsúmeccse a fiával lesz

A pannonhalmi Erdélyi Antal közel ötvenesztendősen is futballozik a megyei első osztályban szereplő helyi együttesben.

A tizenhat éves fiával már játszott egy csapatban. Tavaly ősszel beiratkozott a Kodolányi János Főiskolára.

A pannonhalmi Erdélyi Antal életében meghatározó szerepet játszik a futball, lassan ötvenévesen is szóhoz jut a megyei első osztályban szereplő helyi csapatban. Mint mondja, ha meghallja a labda pattogását, akkor nem tud ellenállni a játéknak. Pedig nem volt ez mindig így.
„A gimnáziumban fociztunk ugyan, ám a főiskolás évek alatt a testnevelő tanárom nagyon nem szerette a labdarúgást. Inkább az atlétikát favorizálta, elsősorban a dobószámokban, így gerelyhajításban, súlylökésben és diszkoszvetésben indultam. Az összesített honvédelmi versenyben, amely futásból, lövésből és gránátdobásból állt, egészen a válogatottságig vittem. Amikor katona voltam, akkor pedig Keszthelyen futballoztam, a megyei első osztályban szerepeltünk. Az a bajnokság sokkal erősebb volt, mint a mostani."

Erdélyi Antal napjainkban a ravazdi általános iskolában tanít számítástechnikát, angolt és természetesen testnevelést. Futballistaként tagja volt annak a pannonhalmi csapatnak, amely Kokas János irányításával a kilencvenes évek végén kiharcolta a megyei első osztályba kerülést. Egy pázmándfalui kitérőt leszámítva azóta is az együttesben játszik, pedig az életkorát tekintve már közeledik az ötödik ikszhez. Október 4-én lesz a kerek évforduló.

 „Ha szükség van rám, akkor szívesen leülök a kispadra. Szerencsére a pályafutásom során elkerültek a nagyobb sérülések. Pannonhalmán mindenki amatőr, pedig nem ez a jellemző ebben az osztályban. A játékosok kötődnek  a városhoz, a szurkolók pedig nagyon szeretik a focit. Kiváló öregfiúkgárdánk van, ott is szoktam játszani. Legutóbb például ők is számítottak rám, de Novák Béla edző az első csapatnál vett figyelembe. Mellesleg korábban együtt játszottam vele."
Előfordult ez már a fiával, Erdélyi Mátéval is, akivel legutóbb a Győrújfalu elleni kupameccsen küzdött egy célért, jelesül a Pannonhalma győzelméért.

„A fiam még nem volt tizenhat esztendős, amikor megszerezte az első gólját a csapatban. A sportkör elnöke, Schaub György szorgalmazza, hogy a búcsúmeccsemen a fiammal egy bajnoki meccsen közösen is pályára léphessünk. Biztos jó érzés lenne. Én egyébként már nem nagyon tervezem a további szereplést, pedig egyelőre élvezem a játékot."
Igaz, erre egyre kevesebb ideje jut, hiszen tavaly ősszel beiratkozott a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola angol szakára.
„Még két évig járok iskolába. Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy ennyi idősen már nehezebben megy a tanulás. Ráadásul a munkám is sok elfoglaltsággal jár."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schumacher nyerte a Giro d'Italia hétfői szakaszát

A német Stefan Schumacher (Gerolsteiner) nyerte a Giro d,Italia országúti kerékpáros körverseny 3.,… Tovább olvasom