Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Bronzérmes a magyar U20-as válogatott

Labdarúgás - A magyar válogatott bronzérmes lett az U20-as világbajokságon. A Costa Rica elleni mérkőzésen hátrányba kerültünk, de az utolsó percben Koman egyenlített! A büntetőpárbajban Gulácsi mindent védett!
 

MAGYARORSZÁG - COSTA RICA 1-1 (0-0) tizenegyesekkel: 3-1
U20-as VB, bronzmérkőzés

Magyarország: Gulácsi - Szekeres A., Debreceni (Balajti 83.p.), Szabó J., Zámbó - Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á. (Varga R. 46.p.), Koman - Simon A., Futács

Costa Rica: Alvarado - Smith, Gamboa, Mena, Oviedo - Madrigal (Guevara 58.p.), Varela (Hernandez 63.p.), Guzmán (Luna 73.p.), Estrada - Urena, Martínez

Gólszerző:  Koman (90.p. tizenegyesből) ill. Urena (82.p.)
Simon Ádám: „Két napja nem ettem, négy kilót lefogytam, annyira rosszul voltam. Így nem is kerültem be a kezdőcsapatba, és amikor sétáltam ki a pályára, szembe jött velem Egervári Sándor, és kérdezte, "Mi van veled Ádi, hogy érzed magad?" – Mondtam, hogy nem vagyok a legjobb erőben, de semmi panaszom nincs. Ekkor közölte velem, hogy Kiss Máté nem érzi jól magát, így melegítsek gyorsan, mert kezdek. Az eredeti terv az volt, hogy a találkozó hajrájában lépek pályára, ha a középen játszó Kiss Máté vagy Korcsmár Zsolt elfárad. Hát nem így alakult… A beugrástól függetlenül úgy érzem, nem ment rosszul a játék, ám a félidő végére elfáradtam. A szünetben végig ültem a helyemen, nem éreztem, hogy bármi gondom lenne, de amikor felálltam, hogy kimenjek a pályára, nagyon megszédültem. Abban a pillanatban jeleztem is, hogy nem tudom folytatni a játékot."

Simon András: „Képtelen vagyok gólt rúgni. A hajrában volt egy nagy lehetőségem, de már nem volt erőm, csak nagy erővel belerúgtam a labdába, sajnos kipattant a kapufáról. De annyi baj legyen, a lényeg az, hogy a csapat nyert és bronzérmesek vagyunk. Bár bevallom, amikor Németh Krisztián kilépett és elesett, kivárt a japán játékvezető, és arra gondoltam: Némónak ad majd sárga lapot. Aztán a következő pillanatban láttam, hogy a tizenegyes pontra mutat – óriási kő esett le szívemről abban a másodpercben. A barátnőmnek és a családomnak szeretném ajánlani ezt a bronzérmet."

Szekeres Adrián: „Nem készültünk túl jó előjelekkel erre a meccsre. Az öltözőnk úgy nézett ki, mint egy kisebb kórház, mindenkit toldoztak, foldoztak, ragasztottak, itt, ott. Ráadásul Kiss Máté is kidőlt a bemelegítés során, és bár Agárdról a Sándor Károly akadémiáról jól ismerem Simon Ádámot, így tudtam, hogy keményen harcol majd, amíg jártányi ereje lesz, de féltem, hogy a betegsége mennyire viseli meg. A tizenegyeseknél már nem aggódtam. Évek óta Gulácsi Péterrel vagyok egy szobában, és most úgy indultunk el erre a meccsre, hogy a barátom azt mondta nekem: elég, ha döntetlenre hozzuk a meccset. A többit ő majd elintézi, és betartotta a szavát…"

„A saját teljesítményemet nem szeretném értékelni, a csapat viszont egy nagyon jó világbajnokságon van túl. Remélem, hogy a felnőttek között is sokra viszi ez a társaság" – nyilatkozta a 91. percben sorsdöntő büntetőt értékesítő Koman Vladimir a lefújás után.

„Ezt a sikert közösen értük el. Az egész stáb rengeteget tett érte, és azok is, akik ma nem jutottak szóhoz" – szerénykedett Gulácsi Péter, akinek a Costa Rica-iak nem tudtak túljárni az eszén a tizenegyespárbajban.

Gulácsi Péter: "Mindenki hős ebben a csapatban, az egész stábot beleértve. Óriási élmény és siker volt ez a vb, nagyon boldogok vagyunk."

Egervári Sándor szövetségi edző: "Az első félidőben két nagyon fáradt csapat játékát láthatták a nézők, a másodikban azonban már mi alakítottunk ki több helyzetet, fölénybe is kerültünk, mégis Costa Rica szerzett vezetést. Ami ezután jött, már a csapat egyik védjegye: hihetetlen tartással, óriási mentális erőről tanúbizonyságot téve megszereztük a bronzérmet. Ebben az együttesben számos nyerő típusú, győzelemre született játékos van, aki szép jövő előtt áll. Hatalmas az örömünk, és boldogok vagyunk, hogy rengeteg magyar szurkolónak okot adtunk a büszkeségre".Fotók: MTIGulácsi ezt is védi!!! Bronzérmes a magyar válogatott!! Costa Rica egy büntetőt sem lőtt be!

Varga a kapu közepébe bombázza a tizenegyest!!!

Luna kihagyja. Gulácsi nagyot véd!!!

Koman kapufára rúgja a tizenegyest.

Gamboa lövését védi Gulácsi!!!

Németh jön. Ugyanolyan lazán lövi, mint a csehek ellen. Mázli, hogy a bíró újra löveti. Ez megvan!

Costa Rica kezdi a büntetőket. Gulácsi a kapuban, Estrada próbálkozhat. Kapufa!!!94. perc: Vége a rendes játékidőnek. Jönnek a büntetők.

93. perc: Koman lő fordulásból 15 méterről. Megint kb. 2 centi kellett a magyar gólhoz.

90. perc: Koman belövi!!! Egyenlítünk! 1-1. Négy perc hosszabbítás következik. Ha döntetlennel ér véget a rendes játékidő, rögtön tizenegyesek jönnek.

89. perc: Tizenegyest kapunk. Mena rántotta le Némethet. Kiállítás.

88. perc: Ez hihetetlen. Nincs szerencsénk. Szekeres 6 méterről centikkel fejel a jobb kapufa mellé.

87. perc: Mena fejelt mellé 7 méterről.

82. perc: Öt magyar ziccer után vezet Costa Rica. Urena indul meg, senki nem szereli. Tizenhatról lő a jobb alsóba. 0-1.

80. perc: Simon bombázza telibe 5 méterről a bal kapufát.

79. perc: Gosztonyi tekert a tizenhatos jobb sarkáról a bal felső felé. Alvarado véd.

75. perc: Gulácsi hárított. Urena került helyzetbe.

74. perc: Sorra alakítjuk ki a helyzeteket, de gól egyelőre nincs. Ezúttal Németh érkezett jól egy előre ívelt labdára, de a védőket megelőzve, 7 méterről belsővel mellé lőtt.

72. perc: Megint óriási helyzetben véd bravúrral Alvarado. Koman jobbról passzol a középen érkező Németh elé. Az öt méteres lövésbe belevetődik a kapus.

69. perc: Koman 22 méteres szabadrúgása után Szabó csúsztatott kapu fölé 6 méterről.

66. perc: Kis területen, a tizenhatos bal oldalán játszott össze Németh és Koman, egy rossz labdaátvétel miatt azonban nem sikerült helyzetet kialakítani.

63. perc: Cserél Costa Rica. Varela le, C. Hernandez be.

62. perc: Kimarad az újabb magyr ziccer. Gosztonyi jobb oldali beívelésére Varga érkezik a hosszún. Három méterről a kapusba fejeli a labdát.

61. perc: Urena lő 10 méterről. Gulácsi véd.

54. perc: Óriási helyzet. Varga lőtt kapura ballal laposan, 17 méterről. A kapus a jobb alsóból szedte ki vetődve a labdát.

50. perc: Simon András lőtt huszonötről. A kapus csak kiütni tudta a labdát.

47. perc: Estrada próbálkozott 25 méterről, veszélyes lövése nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

46. perc: Elkedődött a második félidő. Cseréltünk. Simon Ádám helyére Varga Roland érkezik.

45. perc: Koman vette célba 17 méterről a jobb alsó sarkot. Ebbe a bombába is belevetődnek. Vége az első félidőnek.

44. perc: Martinez a bal oldalon forgatja meg a védőinket. Beadása lecsúszik, de így majdnem jó kapura lövésnek. Gulácsi kivetődve véd.

36. perc: Urena jobb oldali beadása pattant meg Zámbón. Így lett veszélyes, de a labda fölé szállt.

34. perc: Eg szöglet után Korcsmár csúsztat kapura. Németh szerzi meg a labdát, de kivezeti az alapvonalon túlra.

33. perc: Guzman próbálkozozz 22 méterről, Gulácsi magabiztosan védett.


23. perc: Egy jobb oldali szögletet Mena fejelt egy védő érintésével a kapu fölé.

21. perc: Németh gyönyörű csellel tört be a tizenhatoson belülre, de egy védő becsúszva szerelte.

19. perc: Kényszerű csere nálunk. A sérült Futács jön le, Németh áll be.

17. perc: Madrigalt nem tudjuk tartani. Szabó szorítja kifelé a bal oldalon, de beér a büntető területen belülre, és 10 méterről mellé lő.

13. perc: Madrigal kerül lövőhelyzetbe a tizenhatosunkon belül. Szabó az utolsó pillanatban vetődik bele a labda útjába.

8. perc: Megint Estrada. Ezúttal 17 méterről, egy jobb oldali szabadrúgást csavar kapura. Gulácsi könnyedén véd.

6. perc: Magyar mezőnyfölény az első percekben. Ebből egy távoli lövéssel szabadul Costa Rica válogatottja. Estrada zúzza rá, jó harmincról. Méllé. 

2. perc: Az első ziccer a miénk. Simon András lő 5 méterről fordulásból a kapusba.

1. perc: Elkezdődött a bronzmeccs. Hajrá magyarok!

MAGYAROROSZÁG:

1 GULÁCSI Péter
2 SZABÓ János
3 TAKÁCS Péter
4 KISS Máté
5 DEBRECENI András
6 KORCSMÁR Zsolt
7 KOMAN Vladimir
8 SIMON András
9 NÉMETH Krisztián
10 DUDÁS Ádám
11 VARGA Roland
12 MEGYERI Balázs
13 SZEKERES Adrián
14 PRÉSINGER Ádám
15 ZÁMBÓ Bence
16 SIMON Ádám
17 GOSZTONYI András
18 BALAJTI Ádám
19 FUTÁCS Márkó
20 TÓTH Bence
21 KOVACSIK Ádám

COSTA RICA:

1 Esteban ALVARADO
2 Jose MENA
3 Roy SMITH
4 Kenner GUTIERREZ
5 Derrick JOHNSON
6 Ricardo BLANCO
7 Marcos URENA
8 David GUZMAN
9 Jorge CASTRO
10 Diego ESTRADA
11 Diego MADRIGAL
12 Cristian GAMBOA
13 Allen GUEVARA
14 Bryan OVIEDO
15 Pedro LEAL
16 Carlos HERNANDEZ
17 Josue MARTINEZ
18 Minor ALVAREZ
19 Daniel VARELA
20 Esteban LUNA
21 Danny CARVAJAL

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának tájékoztatása szerint hivatalosan is megvan a magyar kezdőcsapat a Costa Rica elleni bronzmérkőzésre az U20-as labdarúgó-világbajnokságon.

Nem lesz kezdő a hét elején gyomorrontással küzdő Németh Krisztián.

„Németh Krisztián jelezte, hogy a fertőzését követően úgy érzi, még nem százszázalékos a fizikai állapota, ezért határoztam úgy, hogy ezúttal nem jelölöm a kezdőbe, ugyanakkor annak lehetőségéről nem kell lemondanunk, hogy a csatár a végjátékban pályára lépjen, hiszen sérülés nem akadályozza a játékban. Hasonló a helyzet Simon Ádámmal, aki szintén nem tökéletesen egészséges a két nappal ezelőtti gyomorrontását követően, így ő is a kispadon kap helyet" – olvasható Egervári Sándor nyilatkozata az MLSZ honlapján.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Gulácsi – Szekeres, Debreceni, Szabó J., Zámbó – Gosztonyi, Korcsmár, Kiss M., Koman – Simon A., Futács

Korábban:

Egy világeseményen sokszor elhangzik, hogy a bronzmérkőzésen két csalódott csapat találkozik egymással, ám a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán Magyarország és Costa Rica is rendkívül motiváltan lép pályára pénteken.

A magyarok már így is az elmúlt 25 év legjobb teljesítményét érték el azzal, hogy a négy közé kerültek, ám bronzéremmel zárni egy ilyen tornát óriási siker lenne, még nagyobb, mint az ifjúsági Európa-bajnokságon aratott 1984-es diadal.

A magyarok utoljára 55 éve, az 1954-es világbajnokságon lettek érmesek (ezüstérem) olyan tornán, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) égisze alatt rendeztek.

"Rendkívül nehéz volt a lelátóról figyelni, ahogy a csapatom elveszítette a ghánaiak elleni elődöntőt" - mondta a FIFA honlapján Koman Vladimir, akit a torna legjobb irányítójaként emlegetnek. "Most játszhatok, és meg akarom nyerni ezt a mérkőzést, szeretnénk egy nagy győzelmet aratni és bebizonyítani, hogy a miénk az egyik legjobb csapat a tornán" - tette hozzá a Bari légiósa.

A Costa Rica-iak is hasonló sikert érhetnek el, mint a magyarok, mivel a térségből utoljára Mexikó volt dobogón, amely az 1977-es U20-as vb-n végzett másodikként.

"Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, mert fantasztikus érzés lenne úgy hazatérnünk, hogy diadalmaskodtunk az utolsó találkozónkon" - mondta Ronald Gonzales szövetségi edző.

A bronzmeccs péntek 17 órakor kezdődik Kairóban.

A magyarok várható kezdőcsapata: Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir, Kiss Máté - Simon András, Németh Krisztián

A játékvezető

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a japán Nisimura Juicsire bízta a magyar labdarúgó-válogatott utolsó mérkőzését az U20-as világbajnokságon.

A 37 éves sportember hivatásos játékvezető, és 2004 óta tagja a FIFA-keretnek. A tokiói játékvezető 2008-ban egyetlen nem afrikaiként bíráskodhatott az Afrikai Nemzetek Kupáján.

Munkáját honfitársa, Szagara Toru, valamint a dél-koreai He Szang-Jong segíti.

A Brazília–Ghána döntőt a belga Frank De Bleeckere dirigálja majd.

Nézőcsúcs

Várhatóan nézőcsúccsal zárul pénteken a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnoksága, ugyanakkor a szervezők nem tagadják: ez nagy mértékben köszönhető annak is, hogy rengeteg sorkatona tekinti meg a helyszínen a mérkőzéseket.

Az eddigi 50 találkozót 1,15 millió szurkoló látta a stadionokban. Egyelőre még a két évvel ezelőtti, kanadai torna tartja a rekordot 1,19 milliós nézőszámmal, ám ez valószínűleg meg fog dőlni, hiszen péntek este rendezik Kairóban a Magyarország-Costa Rica bronzmérkőzést, valamint a Brazília-Ghána finálét.

Egy másik, negatív vb-rekord egyébként már most a múlté, miután a játékvezetők a sárga lapot 216-szor, a pirosat pedig 27-szer mutatták fel, s a 243 "villanás" csúcs a korosztályos viadal 1977 óta íródó történetében.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. kivagyokén 2009. október 17. 17:12
  „Gratuláció a CSAPATNAK és mindenkinek aki valamit is tett azért, hogy idáig eljussanak.
  a 81.-ik percben majdnem a guta ütött meg, de bebizonyították hogy CSAPAT, és mekkora küzdeni tudás szorult beléjük.

  Példaként lehet állítani a sok "profi", nagyszájú címeres mezben szaladgáló "valakik" elé őket”
 • 37. elemér 2009. október 17. 11:00
  „34. hozzászólás Jandex

  Nemhogy csak nemkaptak labdát, de még csak labdához se értek az elsö félidöben. Ez volt a Brazilok taktikája. Ezért nem is édekelt továb. Ghana a gyözelmet szintén csak kapusuknak köszönheti már a tulidöben. Ghana vagy 3-szor játszott már döntöben.”
 • 36. karesz73 2009. október 17. 10:28
  „Nagyon szép volt fiuk csak igy tovább .Sajnos a nagy csapat nem sikerül ilyen bravúr de akki a szivére teszi a kezét látni ott is valami változást.Csak már el kell kezdeni ott is kiszorni azokat az embereket akkik nem akkarnak játszani a szivvel többet el lehet sokszor érni mint a tudással”
 • 35. bzozo174 2009. október 17. 07:02
  „Csak gratulálni lehet a fiúknak hiszen akaratból jelesre vizsgáztak.Csak azt nem értem miért kell mindig a végjátékban kiharcolni az eredményt.De akkor is szép volt fiúk!!!!!”
 • 34. Jandex 2009. október 17. 05:48
  „25. hozzászólás elemér
  "Ghana alig kap labdát. Nevetséges" :))))))))))
  Intézd el,hogy ezután két labdával játszanak és egymás labdájához ne érhessenek! :))))))))))))))))”
 • 33. elemér 2009. október 17. 03:53
  „29. hozzászólás tosa2

  <moderálva>. USA-ban is élnek magyarok és sokan nemtudták hol és mikor közvetittik a meccset. Több száz csatorna van. A net-n keresik. Döntöt közvetitették, de nem a Ghana-Mo. elödöntöt. Néztem az interjut a net-n N. Krisztiánnal a Fifa lapján a meccs elött. Világos volt hogy magyar az nem világnyelv és Mo. ma nem a foci világ közepe. Gratula a gyözelemhez.”
 • 32. LiamDevlin 2009. október 17. 01:38
  „Fantasztikus eredmény!!! Nagyon Gratulálok!!!!!
  Egy kis gyógyír a lelkeknek:):)”
 • 31. nasi12 2009. október 17. 00:59
  „tosa2!
  Te barna vagy?
  Kérlek ne bántsd a magyart!”
 • 30. elemér 2009. október 16. 23:40
  „<moderálva> Tudod ki gyözött ? Ghana.”
 • 29. tosa2 2009. október 16. 21:52
  „dogosrobi! Jobb lett volna, ha nem károgsz 18:42-kor, ha nem sikerül volna a
  győzelem, akkor most nagy mellényed lenne. Bízni kell fiam !!!

  Elemér ! Baromira nem érdekel bennünket, hogy te most éppen hol is fogod
  nézni a meccset ! Győztünk, érted ?? !!! ez a lényeg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 28. Huligan 2009. október 16. 21:46
  „csak nehogy ezt is 100 évig hajtogassuk mint a puskást, meg hogy a szar fradi 1szer ott volt a bl ben, folyamatos jó eredmény kéne, remélem lesz, drukkolok nekik. szép volt. a nagy csapat meg tényleg bal..asz.ez van. kispadkoptató játékosok, a magyar élvonalba meg jobbnál jobb formába lévő játékosokat mellőznek, pedig az eddigiek után talán egy két próbát megérnének. lejjeb már ugy sincs egy ideje.”
 • 27. SCC 2009. október 16. 21:41
  „Szép volt fiúk! Koman, Gulácsi nagyon magas szinten játszott!”
 • 26. RickCartman 2009. október 16. 21:14
  „csak könyörgöm,a "nagyválogatott"közelébe se engedjék őket, mert elkapják azt a "belesz...rok,úgyis milliomos vagyok,kiküldöm a cipőmet,az is elég lesz,néha nagyképűen megsértődve nyilatkozok jaj de nagy sztár vagyok"mentalitást, és akkor ők is majd csak a szép emlékekből élnek.”
 • 25. elemér 2009. október 16. 20:47
  „Nemsokára mutassák a gólokat video a Fifa lapján

  http://www.fifa.com/u20worldcup/matches/round=253221/match=300090124/index.html#hungary+battle+bronze

  USA-ban idáig csak a dötöt mutatták. Belefáradtam mert unalmas. Ghana alig kap labdát. Nevetséges.”
 • 24. bika07 2009. október 16. 20:41
  „SZÉP volt FIÚK csak így Tovább”
 • 23. pacalpöri 2009. október 16. 20:38
  „Ez IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!
  Csak gratula. SZÉP VOLT FIUK!
  Nekem ti vagytok A VILÁGBAJNOKOK!!!
  Jajjjjjjjjjjjjjj ne aranycsapatozzzzzzzzzzzzatok.
  Csak ezüst gyanus körülmények közt.”
 • 22. hidas 2009. október 16. 20:21
  „Szép volt fiúk! Bár majdnem megkaptam a 3. infarktusomat is, erre legközelebb vigyázzatok! Köszi!”
 • 21. dudi1977 2009. október 16. 20:10
  „1954-2009

  55 év kellett ahhoz, hogy egy foci világbajnokságon ismét érmet szerezzünk - ARANYCSAPAT ÓTA NEM SIKERÜLT

  Amit műveltetek fiúk az fantasztikus volt, küzdeniakarásból, fel nem adásból kitűnőre vizsgázott
  Gulácsi meg..... (FELNŐTT) VÁLOGATOTT forma, pontosabban félelmetes így 20 évesen

  BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ - ÜNNEPELNI KELL, MERT MEGÉRDEMLIK”
 • 20. Imcsi 2009. október 16. 20:04
  „Sajnos csak a tizenegyespárbajt láttam!
  Gratula az egész csapatnak! Ezekre a fiúkra lehetne építeni a jövőt! Remélem ez most nem múló siker lesz!”
 • 19. qeu 2009. október 16. 20:00
  „Mindenkinek - játékos, edző, gyúró, stb - Gratulálok! Azoknak - játékos, edző, gyúró, stb - akik 2008-ban az U19-es EB kiharcolták a részvételt - Bronzérem- és azoknak is akik ezt a sikert most végrehajtották.
  Ez közös, férfias munka volt. Nagy örömöt szereztek sok-sok Magyarnak az elmúlt két évben!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 4-én lesz a Fradi-ETO

November 4-én rendezik a péntekről elhalasztott Ferencváros-Győri ETO FC mérkőzést, már ha az ORTT is beleegyezik. Tovább olvasom