Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Botlás a bravúr kapujában

Nem véletlenül zokogtak a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatának játékosai csütörtökön Lengyelországban. Dirk Bevilaqua együttese úgy kapott ki egyetlen ponttal az Euroliga tavalyi ezüstérmese otthonában, hogy nyerési esélye volt.
Ez az eredmény persze még komplett csapattal is bravúrszámba ment volna, azok után pedig, amiken a soproni csapat a mérkőzés előtt és az alatt is végigment, nehéz szavakat, dicsőítő jelzőket találni a vereség ellenére is. Hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve érte el ezt a remek eredményt a soproni csapat, ám mindent egybevetve a GySEV nem bírt a 213 centiméter magas Dydekkel, valamint a két „kosaras-nagyhatalmat", Svédországot és Hollandiát, no meg Gdynia érdekeit képviselő bírópárossal.

Lichnerova már el sem utazott Lengyelországba, a hosszabb ideje betegeskedő szlovák center nélkül lépett pályára a GySEV. A soproniak aztán a második negyed közepén elvesztették irányítójukat Bevilaquát is, aki a negyedik személyi hibája után technikait kapott és kipontozódott. Ezt követően Balogh és Bogojevic szervezte úgy a zöld-sárgák játékát, hogy a két klasszis közben fő feladatáról, a kosárszerzésről sem feledkezett meg. Előfordult, hogy Dénes őrizte a nála jóval 30 centivel magasabb Dydeket, de csütörtök este ez sem számított. Vasakarattal kosaraztak a vasutasegyüttes játékosai.

Hiába volt a Gdynia szurkolótáborának síppal, dobbal, kereplővel történő buzdítása, a hazaiak képtelenek voltak elhúzni. A két center, Seres és Zakaluzsnaja emberfeletti teljesítményt nyújtott, ez utóbbi kiegyenlített párharcot vívott a palánkok alatt a világ egyik, ha nem a legjobb középjátékosával. Aztán a negyedik negyed elején Seres, majd B ogojevic kezdett sántikálni. Úgy tűnt, eldől az összecsapás, a befejező játékos közepéig nem dobott pontot a GySEV.

Ekkor azonban Balogh – ki tudja, honnan – elővarázsolt egy fantasztikus triplasorozatot és szinte egyedül „hozta vissza" a GySEV-et a végjátékba. Biztos, ami biztos, azért neki is adtak egy technikait ekkor a bírák, ám ez őt újabb kosarak elérésére, valóságos parádéra sarkallta. A végén aztán Dydek döntötte el a meccset, ám érdemes a statisztikai mutatóknál elidőzni. Néhány korábbi idegenbeli összecsapásán a GySEV rendre csúfosan alulmaradt a lepattanókért vívott harcban, most 32–32 lett e tekintetben a végeredmény!

A mezőnyből jobban dobott ellenfelénél a GySEV, ám míg büntetőket a soproniak csak 12-t dobhattak, a Gdynia játékosai 28 alkalommal állhattak oda a vonalra.

Az emberben túl azon, hogy gratulál a lányoknak és sajnálja őket, azért ott motoszkál, hogy miért nem lehet idegenben is mindig így kosarazni. Meg azért a maximális elismerés mellett az is felvetődik, hogy miért kellett az amúgy is a hazai pályát becsülettel lejtősre formáló játékvezetők felé a reklamálásokkal támadási felületet adni. Ugyanis elképzelhető, ha nincs az a két technikai, akkor a lányok nem elkeseredettségükben, hanem örömükben zokogtak volna a lefújás után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komjáti korábban is kereste már

Nemrégiben Dunaújvárosból igazolt Sopronba a gólerős középpályás, a 24. évében járó Balaskó Iván. A… Tovább olvasom