Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Borkai támogatta Baloghot

Kézilabda - Borkai Zsolt győri polgármester is reagált a női kézilabdázók győri csapatorvosát, dr. Balogh Pétert az olimpia előtt ért sérelemre. A megyeszékhely első embere, bár sokan félreértették a szerepét, kiállt a doktor mellett.
Egy korábbi cikkünkben dr. Balogh Péter, a női válogatott győri csapatorvosa feltárta annak okait, miért maradt le a pekingi olimpiáról (Az itthon hagyott csapatorvos esete – 2008. augusztus 28., 22. oldal).

A cikkben Balogh doktor elmondta, hogy Kiss István, a honi kézilabda-szövetség elnöke mellett Borkai Zsolt győri polgármester is kiállt mellette. A város első emberéről mondott szavakat azonban többen félreértelmezték, mintha a korábbi olimpiai bajnok nem támogatta volna Balogh Péter utazását.
„Természetesen erről szó sincs. Mi több, mikor egy személyes találkozó során Balogh Péter mondta nekem, hogy valószínűleg kimarad az utazó keretből, én magam ajánlottam fel a segítségemet – kezdte Borkai Zsolt.
– Azonnal felvettem a kapcsolatot a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel, hogy miként fordulhat elő az, hogy valaki olyan indokkal kerül ki a stábból, mely nem mindenkire volt érvényes. Valóban volt ugyanis a tíz orvos között olyan, aki Balogh doktorhoz hasonlóan nem rendelkezett sportorvosi szakvizsgával. A győri szakember szakmai pályája, s nemkülönben a kézilabdában orvosként eltöltött múltja azonban ezt a hiányt mindenképpen »pótolta«. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi válogatott keret kilencven százalékának volt vagy jelenleg is az orvosa."

A MOB legutolsó közgyűlésén, melyen a résztvevők névsorát véglegesítik a tagok – ekkor egyébként már Balogh Péter neve nem szerepelt a listán –, Kiss István és Borkai Zsolt is felszólalt a győri orvos érdekében.

„Mindketten méltánytalannak éreztük az egész eljárást, s ekkor ugyan még kaptunk egy olyan ígéretet a MOB vezetőségétől, hogy valamit megpróbálnak tenni az ügyért, de mint aztán később kiderült, ez is kevés volt az üdvösséghez. Hozzáteszem, az MKSZ felajánlotta Balogh Péternek, hogy kimehet Pekingbe, ám ezt ő – számomra teljesen érthető okokból – nem fogadta el. Úgy érezte, nem lett volna értelme, ha nem tudja a feladatát ellátni" – folytatta a győri polgármester, aki arra a felvetésre, hogy más helyett kiutazhatott volna-e az orvos, a következőket mondta:

„Tudni kell, hogy a szabályok értelmében a lemondott »jogkörét« szerzi meg az illető, így ha csak éppen nem orvos adja át a helyét, akkor ugyanaz a helyzet állt volna elő, mint ha az MKSZ felajánlását elfogadja, vagyis nem lett volna lehetősége ellátni a lányokat, amikor kellett. Így pedig értelmetlen az egész utazás."

Olvasóink írták

  • 1. PrettyWoman 2008. augusztus 30. 15:16
    „Akkor valószínűleg mégsem csak én értettem félre a dolgot, ha újra elmagyarázzák. De nem baj, így legalább tiszta képet látunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-Stuttgart 1-4 (0-2)

Labdarúgás - Az év legfontosabb mérkőzésére készült a Győri ETO FC, a bravúr azonban nem sikerült. A… Tovább olvasom