Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Borkai a MOB elnökjelöltje lehet

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke, Győr polgármestere csak megfelelő támogatottság esetén vállalná a jelöltséget a MOB elnöki tisztére.
A Magyar Olimpiai Bizottság első emberét, Schmitt Pált nemrégiben a köztársaság elnökének választotta az Országgyűlés. Schmitt már jelezte, hogy még a beiktatása előtt lemond az előbbi tisztéről. A lehetséges utódok között emlegetik Borkai Zsoltot, a MOB egyik alelnökét, Győr polgármesterét is.

Borkai korábban a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés delegáltjaként két évig volt tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Aztán megszűnt a tagsága, mert megváltozott a jelölési rendszer. Napjainkban a megyei jogú városok szövetsége – ellenszavazat nélkül választották meg – révén került a MOB-ba: 2007 decemberétől elnökségi tag, majd a környezetvédelmi bizottság vezetője, 2009 januárjában választották a MOB alelnökének.

Amikor 2007 decemberében interjút adott a Kisalföldnek, a MOB-elnökségre vonatkozó kérdésre többek között ezt mondta:

„Hogy szeretnék-e elnök lenni vagy sem, ezzel most nem akarok és nem is tudok foglalkozni. De hazudnék, ha azt mondanám, nem fordult meg a fejemben. Ez a későbbiekben is sok minden függvénye. ... Erre a kérdésre egy régi mondás jut eszembe: "Akkor menjünk át a hídon, amikor odaértünk."

Amikor ezekre a mondatokra emlékeztetjük, Borkai Zsolt elneveti magát:

„A helyzet jelentősen azóta sem változott. Most is csak annyi biztos, hogy Schmitt Pál távozik az elnöki tisztségből. Az utódját a MOB közgyűlése választja meg a jelöltek közül. Ha jól emlékszem, akkor két héttel a közgyűlés előtt kell jelöltet vagy jelölteket állítani, az lehet jelölt, akit legalább két MOB-tag támogat. Továbbra is fennáll, hogy egyszer szeretnék a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke lenni, de csak akkor vállalom a jelölést, a megmérettetést, ha érzem a személyem iránti bizalmat a megyei jogú városok és a sportági szövetségek részéről. Ezt azért előzetesen már le lehet mérni az érdeklődésből, a megkeresésekből. Most többet erről nem tudok mondani. Véleményem szerint az önkormányzati választások után, november táján várható az új MOB-elnök megválasztása. Ha a tagok többsége bennem látja majd Schmitt Pál utódját, és érzem is ezt az erőt, akkor lesz érdemes elgondolkodnom rajta, hogy hogyan tudom összeegyeztetni a polgármesteri és a képviselői munkát a magyar olimpiai mozgalom irányításával. Én mindenesetre bizakodó vagyok..."

Napjainkban úgy tűnik, Borkai Zsolt leendő ellenfelei között lehetnek: Kovács István olim- piai bajnok ökölvívó, Vaskuti István és Gyulay Zsolt egykori kajak-kenusok, szintén olimpiai bajnokok. Utóbbi ugyancsak a MOB egyik alelnöke.

Olvasóink írták

 • 19. poto 2010. július 27. 16:48
  „Hajrá Zsolti !”
 • 18. alkutya111 2010. július 23. 10:52
  „13-tól -17-ig íróknak igazuk van.
  Borkai Zsolt saját maga lejáratását - amit 2009. őszén megkezdett, tovább folytatja.
  Hovatovább elhiszi, hogy csak Ő lehet Győr városának a jótevője.
  Ha kiderülnének a fekete ügyletei, melyeket azokkal a beruházókkal, kivitelezőkkel tart fenn akiket egykoron a barátainak nevezett - sokan és nagyot buknának. Győr városa is bűzölög a Budapestihez hasonló "panamák" garmadától. Csak idő kérdése, hogy kibukjon.
  No de itt már az MSZP után a FIDESZ is megkezdte a kizsákmányolást, a hazugságok sorát - a kispénzű emberek kárára!
  Ezek után MOB elnök, meg polgármester, meg országgyűlési képviselő. No ne!
  Pápa nem akar lenni?!”
 • 17. targis 2010. július 23. 09:07
  „Ez csak műbalhé! Majd jön az ÚR magyarhangja, aki mellesleg hazudott tegnap a köztévében, és megmondja, hogy az Úr egy levélben kit ajánl. Oszt az lesz. A Hungaroringre is kell majd ember, meg mittom én, de nyugi lesz helye minden elvbentárs-nak. :-)”
 • 16. Tabornok 2010. július 23. 02:02
  „mikvannak 2010.07.22. 21:27
  "Lengés az OKÉ csak a lóval kellene valamit csinálni!!!!!!" Mondjuk megülni, már mint a lovat.
  Úgy gondolom, hogy a magyar "vezéreink"(pártvezéreink), mindig átesnek a ló túlsó oldalára. Nagyobbrészt, ezért tartunk itt. Az igazi nagy baj akkor lesz, amikor bekerülünk a hasa alá és a lónak ingere támad.
  Tartok tőle, hogy éppen arrafelé tartunk.”
 • 15. mikvannak 2010. július 22. 21:27
  „Lengés az OKÉ csak a lóval kellene valamit csinálni!!!!!!”
 • 14. varpeter 2010. július 22. 20:29
  „Szegény Borkai úr primitívségének legbiztosabb, leginkább felismerhető jele, hogy képes azonnal, minden kétkedés nélkül elfogadni azt, amit róla pártjának "nagyjai" állítanak. Így aztán azt is feltétel nélkül elhiszi magáról, hogy bármely feladat ellátására képes, alkalmas.
  Igazi boldog ember...
  Csak hát, kicsit setét... :-)
  Abszurdisztán - 2010.”
 • 13. iq 2010. július 22. 17:49
  „VISSZA A LÓLENGÉSHEZ AZ AZ Ő HELYE!!!”
 • 12. Tabornok 2010. július 22. 04:46
  „"jobb,mint a "Ludas Matyi" ! esküszöm" Az a baj, hogy ez a játék a mi bőrünkre megy, ezért nem tudok rajta nevetni. A Ludas Matyi legalább vicces.”
 • 11. Ibrox 2010. július 22. 00:03
  „jobb,mint a "Ludas Matyi" ! esküszöm”
 • 10. ZéZé 2010. július 21. 20:44
  „Pedig igen is ilyen emberek kellenek a vezetőségbe. Megírják helyettük a beszédet, felolvassák helyettük (szóvivő), megmondják hogy miről mit kell gondolni. Ügyes kis bábok. Úgy ugrálnak ahogy a nagyvezér akarja, és nem kell félteni tőle a vezér helyét. Nem véletlen hogy továbbra is egy emberes párt a Fidesz. IGaz a többi meg nulla emberes :)”
 • 9. hidas 2010. július 21. 19:36
  „#7
  Teljesen igazad van, maximálisan egytértek!!! Azért csupa öröm, hogy ilyen nagy munkabírású polgármesterünk van aki ennyi feladatot képes egyszerre ellátni! Persze van az a pénz...”
 • 8. háté 2010. július 21. 19:25
  „Érdekes ez a narancsos, a képviselő választás előtt még nem akart lenni MOB-elnök.

  Igaz hazudott már sokszor, komolyan olyan, mint egy komcsi ivadék, vastag bőr van a pof/bocs/-képén.
  Egyre gerinctelenebb, igaz sose volt az.”
 • 7. Tabornok 2010. július 21. 18:19
  „"Győr polgármestere csak megfelelő támogatottság esetén vállalná a jelöltséget a MOB elnöki tisztére."
  Szívből támogatom, itt már úgy is kiderült, miben hazudott. A civil fórumon a főépítésze, Borkai pedig az előző választások előtt megígérte, hogy felépítik az 50 m-es uszodát Marcalvárosban.
  Csak Győr városa olyan szegény, hogy nem tellik 50 m-es uszodára.
  Szocik, fidesz egykutya. A közös bűn tartja ezeket össze(az elmúlt 20 év).”
 • 6. kivagyokén 2010. július 21. 17:08
  „Fut a szekér rendesen! Választási törvény módosítás hogy indulhasson. Ő ügyes gyerek, egyszerre tud több helyen teljes munkát végezni. Na persze mindenhonnan teljes fizetésért.

  Igaz, igazgatóként elöbb jött el, mint ahogy az iskloát bezárták.......de értünk dolgozik. Mondja ő

  Sportolóként gyönyőrű eredményeket ért el, és ezért tiszteletet érdemel. Hogy emberként, politikusként és vezetőként milyen hitvány alak, azt is a tettei bizomyítják.”
 • 5. f.r.22 2010. július 21. 13:51
  „iq.
  igazad van!!!
  egy polgármester legyen polgármester. egy képviselő legyen képviselő.
  azért ez már túlzás.....”
 • 4. iq 2010. július 21. 13:12
  „Hát igen miért kel egy embert 3-4 posztra beszavazni? 4 helyröl fizetés (munka)???”
 • 3. Primax 2010. július 21. 12:06
  „Uomo universale...”
 • 2. alkutya111 2010. július 21. 11:14
  „Igen!
  Borkai Zsolt alkalmas lehet, ha mások is úgy akarják, a NOB Elnöki tisztére.
  Ez lehet egy menekülő út számára.
  Igen!
  A közelmúltban kialakult városi "panamák" miatt neki jobb, ha e menekülő utat választja.
  Mára Borkai Zsolt már kezd hiteltelen lenni. Sok minden nem úgy történik Győr városában, mint ahogy azt Ő igérte, sőt még 2009-ben is vallotta. Ezek többségéről közgyűlési jegyzőkönyvek vannak.
  Ennek ellenére sok már a csúsztatás. Pl. van egy Auchan ügy, van egy Széchenyi tér ügy, van egy KOMSZOL ügy, van egy "Befektetői Gate" ügy és sorolhatnám tovább a közszájon futó "városi panamák" sorát.
  Az önkormányzati választás feláldozása is lehet a MOB elnöki tisztség, mely megfér az országgyűlési képviselőség mellett.
  Hajrá Zsolt! Mi megszervezzük, hogy Te légy a befutó!”
 • 1. Jandex 2010. július 21. 10:24
  „Most,hogy már néha lehet érteni a mondókáját minden posztra alkalmas! :)))
  /kokó riadó,új kakas van a szemétdombon!!!:)))/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTM hegyikerékpáros Magyar Bajnoki arany a Pilisben

Minden sportág legnagyobb éves eseménye a Nemzeti Bajnokság. A hegyikerékpár sport sajátossága, hogy… Tovább olvasom