Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -3°C | 8°C Még több cikk.

Bonetti elköszönt

Elbúcsúzott Sopronban a város első osztályú futballcsapatának a múlt hét végén menesztett olasz edzője, Dario Bonetti.

A szakember készséggel beszélt a gárda élén eltöltött időszakról és a szakítás okairól.

– Meglepte, amikor a REAC elleni hazai vereség után a klub többségi tulajdonosa, Vízer úr közölte önnel, hogy a továbbiakban már nem számít a munkájára?

– Tulajdonképpen nem ért váratlanul, sőt, azt kell mondjam, a távozásomat nagyjából ötven százalékban kezdeményezte ő, és ugyanilyen arányban én – kezdte Dario Bonetti.

– Adódik a kérdés – különösen, mint ahogy mondta, jól érezte magát Sopronban – miért?

– Vízer úr elképzelése, elgondolása a labdarúgásról más, mint az enyém. Az ő számára a futball egy óriási szenvedély, és így is éli meg a dolgokat. Nekem viszont edzőként, azt gondolom, győzelem és vereség esetén is hideg fejjel kellett elemeznem és értékelnem. Ezen túlmenően más a labdarúgókkal, a játékosokkal való kommunikálás módjáról is az elképzelésünk.

– Voltak, akik úgy gondolták, már a Magyar Kupa-negyeddöntőben való kiesés után távoznia kell...

– Tény, hogy a Magyar Kupában nem sikerült az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. A Honvéd elleni két kupameccsünk jellegében nagyon hasonló volt a REAC elleni bajnokihoz. Hét-nyolc nagy gólszerzési lehetőségünk volt, ám ezeket mind elrontottuk, ellenfelünk azonban azt az egyet, amely előtte adódott – belőtte. Ahogy most a REAC. Ilyen a futball, nagyon sok összetevője van a sikernek, illetve a kudarcnak. Lehet egy-egy egyéni hiba, vitatható vagy téves játékvezetői ítélet, irreális talaj vagy kihagyott tizenegyes. Azt gondolom azonban, az együttes eddigi tavaszi teljesítményét nem szerencsés és nem helyes csak a kupából való kiesés alapján megítélni és értékelni.

Amikor a télen átvettem az együttest, a bajnokságban a tizenkettedik helyen állt, tehát az is előfordulhatott volna, hogy végig a bentmaradásért küzd. Az előző forduló előtt mégis az ötödik helyen álltunk, most pedig hatodik a csapat. Úgy érzem, játékosaim mindent kiadtak magukból, képességük, tudásuk legjavát igyekeztek nyújtani – ez erre volt elég.

– Utóda és eddigi segítője, Vass László a fiatalítás jegyében vette át a csapat irányítását. Ön egyetért ezzel a koncepcióval?

– Úgy érzem, nem érhet az a vád, hogy nem szerepeltettem a fiatalokat. Cigan most a tavasszal vált a csapat meghatározó játékosává és a közelmúltban az én edzősködésem alatt mutatkozott be az első csapatban még néhány fiatal labdarúgó, Ivancsics, Birtalan, Fleischhacker. Amúgy néhány rutinos, tapasztaltabb labdarúgót leszámítva az egész csapat igen fiatal, s így talán nem meglepő, ha néha hullámzó volt a teljesítmény. Sajnos a legnagyobb tapasztalattal rendelkező játékosunk, Beppe Signori a szezon első bajnokiján, a Honvéd ellen megsérült.

– Úgy hírlett, más pozícióban továbbra is a klubnál marad. Mi igaz ebből?

– Ez nem így van. Többek között azért is tértem vissza Sopronba, hogy felbontsam a szerződésemet. Ajánlatot kaptam ugyanis egy másik országból és ahhoz, hogy azt ott el tudjam fogadni, le kellett zárnom a dolgaimat. A soproni csapatnak, a szurkolóinak sok szép mérkőzést és örömöt kívánok a továbbiakban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mérkőzés helyett egy

Eredetileg két mérkőzést játszott volna egymással az Audi-
ETO és a Motor Zaporizzsja, ám az… Tovább olvasom