Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Bonetti a Sopron edzője

Amint az a leginkább várható volt, a 45 éves olasz Dario Bonetti lett az FC Sopron labdarúgócsapatának szakvezetője.

A csapat másodedzője a még László Csaba segítőjének kinevezett Vass László lesz. Az edzői stáb további tagjai Mario Innaurato, Beppe Signori, illetve Gendúr László.

Ami a játékosállományt illeti, két labdarúgó, Csordás Csaba és Fehér Zoltán a Vasashoz szerződött.

Az FC Sopron többségi tulajdonosa, Máriusz Vízer megállapodott Dario Bonettivel (45), így az olasz szakember irányításával szerepel a tavaszi szezonban a soproni csapat.

A Kisalföld pénteki számában már olvashatták, hogy az AS Roma, a Sampdoria, a Juventus, a Verona és a Milan korábbi ismert játékosa, Dario Bonetti lehet az FC Sopron edzője. Nos, tegnap délután a klub hivatalos közleményben tudatta, hogy a többségi tulajdonos megegyezett a legmagasabb olasz edzői képesítéssel rendelkező szakemberrel és fél év pluszopcióval meghosszabbítható szerződést köt vele Sopronba érkezését követően.

Eldőlt az is, hogy a csapat másodedzője továbbra is a hét elején kinevezett Vass László lesz. Az edzői stáb további tagjai Mario Innuarato, Beppe Signori, illetve Gendúr László.

A soproni szurkolók és a klub kisebbségi tulajdonosainak akarata érvényesült tehát, amikor Máriusz Vízer a néhány nappal korábban az FC Sopron edzőjének kinevezett László Csaba visszahívására kényszerült.
Mint ismeretes, február 6-ig Selymes Tibor volt az FC Sopron edzője, ám ekkor Vízer Nagy Tamást nevezte ki a helyére. A korábban Pécsett dolgozó szakember csupán két teljes napig töltötte be a tisztséget, ugyanis február 9-én lemondott (a tulajdonos utasítására nem volt hajlandó kirúgni a csapatból Bagoly Gábort).

Ezután néhány nappal László Csabára esett Vízer választásaés csütörtökön még László Csaba vezényelte az edzést a Sopron olaszországi edzőtáborában, és ő ült a kispadon a Bologna elleni, 3–1-es vereséggel végződött találkozón is.

Az olaszországi edzőtáborozás utolsó felkészülési mérkőzését vasárnap délután a Seria B-s Triestina ellen játssza a soproni csapat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz edző lehet a befutó

Kikapott az FC Sopron 3–1-re Olaszországban, felkészülési mérkőzésen Giuseppe Signori korábbi együttesétől, a Bolognától. A mérkőzésen még László Csaba irányította a soproni csapatot, amelynek két néhány napja hazautazott tagja, Bagoly Gábor és Horváth András nagyot lépett a csapatba való visszatérés felé, az edzőtáborba ugyanis visszatértek. Tovább olvasom