Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Bokszgála vendégsikerrel

Ökölvívás - A vendég DVSC sikerével zárult a BoxingONE csapatbajnokság jótékonysági gálával egybekötött hétvégi fordulója. „Győri" győzelmeket hoztak a profik összecsapásai.
Győrben rendezték a BoxingONE csapatbajnokság aktuális mérkőzését, melyen a győri Gladiátor a Debrecent fogadta. A jótékony célú gála programjában a csapattalálkozó mellett profi mérkőzések is szerepeltek.

A szervezők tavaly félmillió forinttal a mindszentpusztai autistaotthont támogatták. Idén a megyei kórház gyermekosztályának gyűjtöttek.

Hazament az ellenfél

Rendhagyó módon kezdődött a program, hiszen eredetileg bemutató mérkőzésre készültek a rendezők, de Kurucz Csaba (Gladiátor) ellenfele, ki tudja, miért, hazament. Beugróként Hiba Sándor jelentkezett, aki korábban Kovács „Vipera" Attila ringsegédjeként is feltűnt. Végül remek, szórakoztató mérkőzést vívtak a felek.
Döntetlennel kezdődött a csapatbajnoki összecsapás. Hódosi Zsolt a debreceniek olimpikonjával került szembe, s jól is kezdte a mérkőzést. Fizikai előnyét kihasználva, hosszú karjaival megakadályozta, hogy a debreceni fiú közelről tudjon harcolni.
Látványos küzdelmet hozott Vető Gábor és Paczók László csatája: két megfontolt, technikás versenyző lépett ringbe könnyűsúlyban. A győzelmet utóbbi szerezte meg, pontosabb, határozott ökölvívásának köszönhetően.

 
A csapatbajnoki eredmény alakulása

57 kg: Hódosi Zsolt vs. Kalucza Norbert: 1–1
60 kg: Vető Gábor vs. Paczók László: 1–3
64 kg: Nemes Erik vs. Szabó Ervin: 3–3
69 kg: Zámbó Dániel vs. Sipos Tamás: 3–5
81 kg: Péntek Roland vs. Széll Tamás: 3–7
81 kg: Martinek Ferenc vs. Deél Szabolcs: 3–9
75 kg:  Kelemen Balázs vs. Móna Imre: 4–10

A győriek egyetlen győzelmét Nemes Erik aratta. Őt egyébként mint a 2012-es olimpia egyik lehetséges résztvevőjét tartják számon. Nemes fizikailag erősebb, ám Szabó Ervin gyorsaságával és lábmunkájával feladta a leckét ellenfelének.
A következő párban ugyan hősiesen bokszolt Zámbó Dániel, ám nem tudta megakadályozni a DVSC nyíregyházi légiósának, Sipos Tamásnak a győzelmét.
A 81 kg-osok csatájában Széll Tamás simán verte a hazai Péntek Rolandot, aki a 4. menet közepén egy jobbegyenestől padlóra is került, ám ellenfele végül megelégedett a pontozásos győzelemmel.
Küzdelmes, parázs ütésváltásokat hozott Martinek Ferenc és Deél Szabolcs összecsapása. Már-már úgy tűnt, Martinek bedarálja riválisát, ám egy-egy nagyobb ütéssel Deél többször is megrendítette ellenfelét. A negyedik menetben kétszer is számolni kellett Martinekre, a mérkőzésvezető döntő fölénnyel le is állította a meccset.
A legszínvonalasabb csatát Kelemen Balázs Móna Imre elleni mérkőzése hozta. A 3. menetet kivéve Kelemen irányított, éppen ezért meglepetés, hogy a meccs döntetlen lett.

 

A győri Zámbó Dániel (jobbra) hősien bokszolt, ám veszített.
A győri Zámbó Dániel (jobbra) hősien bokszolt, ám veszített.Profin bunyóztak


A profiknál elsőként lépett szorítóba a „gladiátorok" felfedezettje, Kovács Tamás. A Kölyök becenévre hallgató szlovákiai öklöző jó ideje Nagy Zoltán, a Gladiátor vezetőedzőjének szakmai felügyelete alatt készül a profi világra. Ellenfele, a keleti harcművészetekben jártas Kántor Tamás remekül védekezett, de többre nem telt erejéből, Kovács magabiztos, pontozásos győzelmet aratott nem kevés, Szlovákiából átrándult szurkolója örömére.
A sikeres amatőr pályafutástól nemrég búcsúzó győri Nagy András a tervektől eltérően Balogh Gáborral találkozott. Előbbinek a legnagyobb gondot ellenfele utolérése jelentette, aki elég furcsa mozdulatokkal menekült a láthatóan nagyobb erőt képviselő Nagy elől. Ez sokszor nem jött neki össze, a negyedik menetben le is léptette a mérkőzésvezető.
Az utolsó összecsapáson két rutinos, több címmérkőzést vívó öklöző találkozott. Nagy István és Jónás Zsolt csatáját Nagy pontozással nyerte.
Kovács „Kölyök" Tamás ezúttal sem okozott csalódást a Szlovákiából átruccant szurkolóinak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei II.osztály: kilencet kapott a Dózsa

Labdarúgás - Kilenc gólt, és méretes zakót kapott a Győri Dózsa a Mezőörs otthonában. Az ősz… Tovább olvasom