Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Biztató vereség

Ha az eredmény nem is, a mutatott játék néhány részlete bizakodásra adhat okot a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely szerdán Muraszombatban 2–1-es vereséget szenvedett a legutóbbi világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt szlovén együttestől.

– Mindkét csapat azt a feladatot kapta, hogy felkészüljön a következő EB-selejtezőre, s a vereség ellenére úgy vélem, a találkozó jól szolgálta ezt – értékelt Gellei Imre szövetségi kapitány. – Tudtuk, hogy olyan ország válogatottjával játszunk, amelyik szerepelt a legutóbbi világbajnokságon és az EB-n is. Erős ellenfél volt a szlovén, ennek ellenére a mérkőzés egyes szakaszaiban fölényben futballoztunk, és sok helyzetet alakítottunk ki. Számunkra az volt a legfontosabb ezen a találkozón, hogy megfelelően készüljünk fel a lettek elleni EB-selejtezőre. Ez úgy érzem, sikerült is, a most látottak is hozzájárultak ahhoz, hogy a fejemben kezd kialakulni az a gárda, amely a lettek ellen sikeresebb lesz. Gratulálok a szlovénoknak a győzelmükhöz és kapusuk teljesítményéhez, Simeunovic bravúros védései is kellettek ahhoz, hogy a házigazdák legyőztek bennünket.

Elégedetlen győztes

A hazai szurkolók egy része jobb játékot várt a Prasnikar-csapattól, időnként ki is fütyülte a fehér mezes együttest, ugyanakkor a szakvezető elégedett volt a lefújás után.
– Örülök, hogy sportszerű légkörben zajlott a mérkőzés. Tudtam, hogy erős ellenfél a magyar együttes, hiszen tisztában voltam azzal, hogy az utóbbi időben jó eredményeket ért el. Ezért is számítottam nehéz mérkőzésre. A találkozó jól szolgálta a felkészülést a selejtezőkre.
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 10-én Rigában a lettek vendége lesz, s jobb helyzetkihasználással legalább egy pontot szerezhet. A vendéglátók ugyanis nem alkotnak világverő tizenegyet, amit az is jól mutat, hogy szerdán hazai pályán 3–0-ás vereséget szenvedtek az üzbégektől, akik szintén nem tagjai a világelitnek, sőt...

Kínában a gólkirály

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a kínai Beijing Hyundai Cars labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Kenesei Krisztián. A ZTE csatára, aki a tavalyi szezonban 23 találatával a legeredményesebb magyar góllövő volt, három hónapra kölcsönbe kerül a pekingi együtteshez.
Lang József, a ZTE FC Rt. elnöke kijelentette, hogy az átigazolás anyagi vonatkozását üzleti titokként kezelik, s nem kívánta kommentálni azt a hírt, miszerint Keneseiért 150 ezer dollárt ajánlott a kínai klub.
– Remélem, hogy három hónapos kínai szereplésem során sem feledkezik meg rólam Gellei Imre szövetségi kapitány – mondta a támadó.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégszépítés az utolsó percben

Szlovénia 2 (1) Magyar- ország 1 (0) Muraszombat, barátságos válogatottmérkőzés, 5300 néző.… Tovább olvasom