Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Bíznak a sikerben

Szombaton rendezik a Dunaszeg–Csorna NB III-as rangadót, mely a Tippmester szelvényére is felkerült.

Az újonc hazaiak az egykori világklasszis, Gódorné Nagy Marianna nevelőegyesülete ellen lépnek pályára. Mindkét gárda győzelemben reménykedik.

A Dunaszeg kézilabda-szakosztálya két éve alakult a sportegyesület segítségével. A csapat az első évben hetedik lett a megyei bajnokságban, míg tavaly megnyerte azt, s a csapat tagjai vállalták a magasabb osztályban való szereplést.

Lakatos Krisztián szakosztályvezető: „Az együttest fele-fele részben alkotják azok, akik két éve fogtak először kézilabdát a kezükbe, illetve a rutinos játékosok. Az edzéseket egy korábbi játékos, egy jól felkészült, nagyon lelkes szakember, Benes Aliz irányítja, míg a kapusokkal Szabó Ferenc foglalkozik. A csapat rendkívül sokat fejlődött, s reméljük, ez a tendencia az NB III-ban is folytatódik majd. Célunk, hogy egy erős középcsapattá váljunk az osztályban."

Dunaszegen, az iskola tornatermében rendezik a mérkőzéseket. Lakatos Krisztián örömmel újságolta, a település teljesen magáénak érzi a gárdát.
„Rengeteget köszönhetünk szurkolóinknak, akik közül többen az idegenbeli összecsapásokra is elkísérnek bennünket. Igazi családias légkör alakult ki, a csapatot gyakran vendégelik meg törzsszurkolóink. A falutévében és az újságban is gyakran hirdetjük magunkat, s ennek meg is van az eredménye."

Adódik a kérdés, hogy a magasabb osztály mennyivel jár több kiadással. „Inkább a papírmunka lett sokkal több, ugyanis valamennyi játékos igazolását rendezni kellett. Ugyanakkor a mérkőzésszám kevesebb, s utazni sem kell annyit" – mondta a szakosztályvezető.
Az utánpótlásra is odafigyelnek Dunaszegen, a heti egy edzést mintegy húszan látogatják.

Csornán nagyobb múltra tekint vissza a sportág, hiszen mintegy hetven éve van szakosztály a városban. Olyan sztárok kerültek ki Csornáról, mint Gódorné Nagy Marianna vagy Csajbókné Németh Erzsébet.
Fekete Béla, a csapat szakosztályvezetője és egyben edzője: „Két éve megnyertük a bajnokságot, tavaly harmadikak lettünk, azóta viszont négyen szülési szabadságra mentek, ketten abbahagyták a játékot, míg van egy súlyos sérültünk, így egy teljesen új csapatot kellett építenünk. Hogy ez a társaság mire lesz képes, majd elválik."
Csornán egyébként úgy tűnik, ismét megmozdult valami a kézilabda terén.

„A felnőttcsapat mellett mintegy ötven fiatal is lejár edzeni. Sajnos egyelőre nincs megfelelő csarnok a városban, de bízom benne, hogy előbb-utóbb lesz, s akkor ismét komolyabb célok lehetnek Csornán" – mondta a sportvezető.

A két csapat egyébként örömmel vette, hogy az alacsonyabb osztályú futball mellett a hasonló szintű kézilabda is bekerült a Tippmester programjába.

Lakatos Krisztián elmondta: ő mindenképpen egyest tenne a tippszelvényen. Fekete Béla viszont értelemszerűen kettest. Utóbbi hozzátette: későn vette észre a játékot, ezért eddig nem kapcsolódott be, most viszont a meccsük miatt lehet, hogy játszik.
A tavaly bajnokságot nyert Dunaszeg csapata.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött az UEFA

Ezekben a napokban Magyarországon tart szemlét az UEFA bizottsága a 2012-es kontinensviadallal… Tovább olvasom