Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Bírói szemmel a vitorlázó-vb-ről

A Péren zajló vitorlázó műrepülő vb-n döntő fontosságú bírói posztot ellátók között felbukkan egy magyar név, Kovács Pálé. Szaktekintélyről van szó, amit az is elárul, hogy a Nemzetközi Repülő Szövetség immár hét éve valamennyi világ- és Európa-bajnokságra meghívta.

1976-ban motoros műrepülést pontozott Kovács Pál, a ’80-as évek elejétől pedig a vitorlázórepülést is „bírálja". S hogy mennyire lehet pártatlan egy Magyarországon rendezett világbajnokságon egy magyar pontozó, erre a tapasztalt szakember nagyon egyszerűnek tartja a választ. Szerinte ugyanis, ha akarja, mindenki megtarthatja pártatlanságát. De az erkölcsösség és a szabályok határait nem sértve akár elfogult is lehet valaki. Sajnos a mostani vb-n akad néhány kolléga, aki már-már sérti ezeket a határokat. A nemzetközi bírói gárda munkáját azonban szintén pontozzák, s ezen „osztályozás" alapján hívnak meg valakit a soron következő világ-, illetve kontinensviadalra.

A pontozók között viszonylag nagy az egyetértés, ennek ellenére egy ilyen fontos világrendezvényen néha előfordulnak viták.
A magyar válogatott teljesítményéről Kovács Pál úgy vélekedett, hogy a jelenlegi állás szerint – egy versenyszámmal a vége előtt – Tóth Ferenc az élen áll, csapatban pedig jelenleg a harmadik helyen állnak. Bírói szemmel egy kicsit romlott a teljesítményük, de a vége még hátravan...
Rutinos „vb-látogatóként" Kovács Pál rendkívül elégedett a rendezéssel, bár hozzátette, ebben a kérdésben valóban nem tud elfogulatlan választ adni. Az egyértelmű, hogy Európában nincs még egy ilyen színvonalú repülőtér mint a péri, amely ilyen sikeres világ-, illetve Európa-bajnokságnak adott már otthont.

A következő vb rendezési jogáért Oroszország és Lengyelország vetélkedik, a napokban születik döntés a helyszínről. S ahogy a jelek mutatják: Kovács Pál azon is ott lesz.

Kapcsolódó cikkek >>

Az első landolás Péren (2003-06-02) >>
Az Audi spórolhat a péri reptérrel (2002-12-01) >>
Győré is lesz a péri reptér (2002-11-26) >>
Jöhetnek a fapados járatok (2003-05-21) >>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karmesteri pálca Iveta kezében

Az Orsi női kosárlabdacsapata új szerzeményei között egyértelműen a legnevesebb játékos a szlovák… Tovább olvasom