Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Bezenyei focimeccs - Repedt az arccsont, öklözött a szurkoló

FRISS - Bezenye, landarúgás - Verekedéssel, arccsontrepedéssel ért véget vasárnap a Bezenye-Püski megyei harmadosztályú rangadó: néző ütött játékost, játékos nézőt. Megszólaltak az érintettek.

A mosonmagyaróvári rendőröket és a mentőt is a pályához kellett hívni: előbbi garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.
 
Rendkívül feszült hangulatú mérkőzést vívott egymással vasárnap délután Bezenye és Püski csapata. Érthetetlen volt ez a túlfűtöttség, hisz a vendégek már megnyerték a bajnokságot, igaz, a hazaiakat az ezüstérem megszerzése motiválhatta. Az üzengetések napokkal a meccs előtt különböző fórumokon elkezdődtek: ebben a hangulatban indult a mérkőzés.

Már az első félidőben is csúnya ütközések, szabálytalanságok tarkították a játékot. Később a kakaskodók közül a játékvezető két püski játékost kiállított, így kilenc emberre fogyatkoztak a vendégek 1-0-ás hazai vezetésnél.

Több mint fél órával a vége előtt miután bezenyei lábról kipattant a labda az oldalvonalon kívülre, egy hazai néző és egy püski játékos között inzultus történt. Az biztos, hogy a futballista fejbe dobta a labdával a nézőt, aki viszonzásként olyat behúzott neki, hogy elterült a földön. Pillanatok alatt többtucatnyian odarohantak, s elszabadultak az indulatok.
A pályára nem sokkal később megérkeztek a mosonmagyar- óvári rendőrök, sőt, a mentők is. Csokán Csaba mosonmagyaróvári rendőrkapitány elmondta: eljárás indult az ügyben, most azt vizsgálják, hogy ebben az esetben a garázdaság szabálysértési vagy bűncselekményi kategóriába tartozik-e. A cselekmény tárgyi súlya a különbség a kettő között. „Mindkét fél nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett" – tette hozzá.

Ferencz Attila, a mérkőzés játékvezetője elmondta: rendkívül gyorsan zajlottak az események.

„A feszült hangulatú mérkőzésen éppen csillapodni látszottak a kedélyek, amikor azt láttam, hogy egy bedobáshoz készülő püski játékos fejbe dobta a nézőt a labdával, aki válaszul úgy megütötte a futballistát, hogy az elterült a gyepen. Hatalmas tumultus támadt, a nézők is befutottak, s mivel nem láttam biztosítva a játékosok épségét, lefújtam a mérkőzést" – mondta. Hozzátette: az ellenőri jelentés alapján a bezenyei néző az affér előzményeként megrúgta a püski játékost.

Mátyus Balázs, a püskiek sportköri alelnöke, a mérkőzésen megbízott vezetőedző a Kisalföldnek elmondta, hogy ő miként látta a történteket.

„A mérkőzés ötvenharmadik percében bedobáshoz jutott a püski csapat, amikor egy néző nem adta vissza a labdát. Játékosunk a korláton átbújva megfogta azt, mikor egy bezenyei néző vállon rúgta. A vendégjátékos erre a labdával megdobta, mire a bezenyei néző őt ököllel arcon ütötte. Játékosunk az ütés erejétől ájultan esett el, és mintegy húsz másodpercig eszméletlenül feküdt a földön. Ekkor átfutottam a sérülten fekvő játékosunkhoz, láttam a véres arcát, mozdulatlanul feküdt: egyből értesítettem a mentőket és elkezdtem az ápolást. A püski szurkolók berohantak a pályára és lökdösődés alakult ki köztük és a vendégnézők között. A két csapat játékosainak, vezetőinek köszönhetően nem lett komolyabb verekedés és a rendezők segítségével közel negyedóra múlva helyreállt a rend. Sérült játékosunkat a mentők Győrbe szállították, mivel agyrázkódás gyanúja állt fenn. Megállapították, az arccsontja elrepedt." – mondta.

Kerestük az ügyben a bezenyei sportkör elnökét és a csapatkapitányt is, ám nem sikerült utolérnünk őket. Több név nélkül megszólaló bezenyei néző szerint a helyi szurkoló lábával megállította a kigurult labdát, az ellenfél játékosa pedig letalpalta, majd a labdával fejbe dobta a nézőt, aki ezért ütötte meg a játékost.

Olvasóink írták

 • 15. acca 2009. június 25. 19:30
  „Mátyus úr!
  Ön szerint a Karolina Kórház Győrben van?? Vagy csak lázítjuk a "jónépet"?
  Lehet,hogy azt sem tudja hova vitték a sérült játékosukat?
  Akár egyik,akár másik,sportvezetőként bukfenc!
  UI:amúgy pedig agyrázkódással nem visznek senkit a győri kórházba.”
 • 14. Sülmic 2009. június 23. 23:15
  „Csak a cikk végett volt biztos!!!!! ::):))))))))))))))))))))))))))”
 • 13. jazmine33 2009. június 23. 22:22
  „én szégyelem magam ami ott történt fiamat a párommal haza vitetem a pályárol hogy ne lássa mitőrténik a "sport emberektől"legalább az egyiknek lett volna essze!!!
  A püski edzője vagy mije:aszt azért lehagyta hogy mérkőzés ugy kezdődőt "hires"Püski szurkólók Szlovák cigányoztak meg stb.de nem kell őket bemutatni, és majd jőtt a gól és a játékos elkővete amit leirt(mutogatás)
  itt kezdődőtt.Szomorú sajna foci itt kezdödik... egy bezenyei ember aki focit szeretet volna látni kis fiával”
 • 12. jockey 2009. június 23. 12:58
  „A címben és a cikkben is szerepel, hogy repedt az arccsont. Ha viszont valóban repedt, akkor az nem 8 napon belül, hanem 8 napon túl gyógyuló sérülés, azaz súlyos testi sértés. Azt a cikk alapján nem lehet eldönteni, hogy a rendőrkapitány nem tud-e minősíteni, vagy pontatlanul írták le az általa elmondottakat.
  Egyébként a szurkoló jól alaposan kiszúrt a saját csapatával, bár gondolon, nem ez volt a célja.”
 • 11. Imcsi 2009. június 23. 12:27
  „Azért néhány focistát sem kell félteni, vannak ott is, akik nem tudnak kulturáltan viselkedni!”
 • 10. kiseto 2009. június 23. 09:38
  „Az ilyen CSÜRHE szurkolóknak a dutyiban a helye , majd akkor rend lesz a pályán kívül.

  Gondolom valami "agyoniskolázott" volt aki 8 osztályt végzett 4X az elsőt 4X a másodikat.”
 • 9. lali84 2009. június 23. 09:24
  „Imcsi!! minden volt ott vegyes..mindenki mindenkit!!!sajna”
 • 8. Imcsi 2009. június 23. 01:03
  „Ha jól olvastam, akkor nem a játékosok verekedtek össze, hanem a szurkolók. Piros lap és kakaskodás pedig más meccseken is van. Itt a rendezők nem voltak a helyzet urai!”
 • 7. poto 2009. június 22. 23:01
  „Jövőre külön bajnokságban kell indulni a 2 csapatnak.
  Legyen ez az ERDŐK-MEZŐK Bajnoksága.
  Természetesen az Amerikai Foci kategóriában.
  Ki kell zárni az ilyen csapatokat a foci világából.”
 • 6. SCC 2009. június 22. 22:51
  „Be kellene szünteti mindkét faluban a focit, mondjuk5 évre, aztán üssék egymást <moderálva>. Ennyi.”
 • 5. etelka 2009. június 22. 19:16
  „Kedves szemerei szurkoló !!!!!!!!!,ezúton szeretnélek megkérni ,hogy a férjem szélkabátját ,amit a ménfői focipálya öltözőjéből ( ahol semmi keresni valód nem volt ) tulajdonítottál el, hozd vissza, akaszd a pálya kerítésére ,mert onnét még soha de soha nem tűnt el semmi.Emlékeztetlek az időpontra 2009júl. 21 VASÁRNAP Ménfőcsanak -Szemere.”
 • 4. j. 2009. június 22. 17:31
  „Tisztelt Kisalföld!
  Nem igazán valósak az információik a vasárnapi mérkőzésről.Kicsit jobban kéne tájékozodni és aztán közölni a pontos cikket!”
 • 3. Bokk 2009. június 22. 15:16
  „Végül sikerült megírni mi történt. Javaslom legközelebb várják meg ezt a pontot, csak utána tegyék ki a főoldalra cikknek.”
 • 2. osztógép 2009. június 22. 14:53
  „a sok suttyó paraszt, magyar foci XXI. század, köszi nem!”
 • 1. Bokk 2009. június 22. 14:19
  „Kiválóan feltárt tényanyag, valóban a főoldalra való. A cím által felvetett kérdésekre maradéktalanul választ ad a szerző. Gratulálok a Kisalföldnek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenyei focimeccs: Ökölharc a játékosok és a nézők között

Labdarúgás - A Bezenye-Püski meccsen 1-0-ás állásnál a szurkolók és a játékosok összeverekedtek. A… Tovább olvasom