Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Berki Krisztián győri utódot talált

Olimpiai bajnokok részvételével támogat a MOB és a Szentkirályi ásványvíz négy hazai tehetséges fiatal sportolót, közöttük egy győri tornászt. Mészáros Krisztofer szívesen lenne Berki Krisztián utóda.
A Kisalföldben nemrég írtunk a legutóbbi korosztályos Európa-bajnokságon győri színeket egyedül képviselő tehetséges tornászról, Mészáros Krisztoferről. A GYAC 15 éves versenyzője a szakemberek szerint is nagy jövő előtt áll, tehetségét nemrég komoly „ösztöndíjjal" is elismerték.

A győri tornász egy olimpiai bajnokokból álló bizottság javaslatára bekerült ugyanis a Szentkirályi Tehetségprogram négy támogatottja közé. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Szentkirályi ásványvíz szakmai együttműködésével indított kezdeményezés támogatottjait Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea vívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó választotta ki.
 
A tehetség és a példakép, Mészáros Krisztofer és az olimpiai bajnok Berki Krisztián. Fotó: Simon PéterA négy fiatal utánpótlássportoló – a már említett Mészáros Krisztofer ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági válogatott tornász, Gazsó Alida Dóra (16 éves) ifjúsági világbajnok kajakos, Pusztai Liza (15) kadett korosztályos világbajnoki bronzérmes vívó, valamint Vadovics Viktor (18) ifjúsági válogatott vízilabdázó – fejenként kereken egymillió forint értékű támogatást kap.

„Nem tudjuk, hogy Krisztoferen kívül még hányan pályáztak, de rendkívül örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy épp ő kapta meg a támogatást – mondta a győri tornász édesapja, Mészáros Sándor a GYAC szakosztályvezetője. – Úgy gondoljuk, a döntés nemcsak Krisztofernek, de a GYAC-nak és Győrnek is óriási elismerés. Az anyagi támogatáson túl nagyon sokat számít, hogy egy-egy olimpiai bajnok döntött a támogatott sportolókról."

 Érdekesség, hogy Krisztofer épp Berki Krisztiántól tudta meg, hogy őt választották.

„A fővárosban egy időben, egy helyen edzőtáboroztak, s Krisztián személyesen árulta el a jó hírt a fiamnak. Ő a hazai tornászok közül a példaképe, s azt mondta, szeretné, ha ugyanolyan kiváló tornász válna belőle."

A négy tehetség egyébként nem készpénzben kapja meg a támogatást.

„Főleg nevezési és utazási költségek kifizetésében segít a program, ám a mi esetünkben erre nincs mindig szükség, hiszen a szövetség általában állja ezeket. Mi elsősorban egy úgynevezett mozgáselemző szoftver és az ehhez tartozó kamera beszerzésére fordítjuk a támogatást, s szeretnénk a tornasportban használatos spe-
ciális erősítőeszközöket is vásárolni. Bár a győri Móra-iskolával, ahová Krisztofer és még több győri tornász is jár, remek a szakmai együttműködés, Krisztofer a versenyek, edzőtáborok miatt sokat hiányzik órákról, s egy számítógéppel és internettel gyorsabban tudja majd pótolni a leckéket."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO - Minden olyan, mint az élvonalban

Varga Róbert tíz évvel ezelőtt az ETO-ban mutatkozott be az első osztályban. Tovább olvasom