Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Bercsényisek sikere! A győri csapat bronzéremmel tért haza - videó, fotó

Bercsényisek sikere! A győri csapat bronzéremmel tért haza - videó, fotóA Győri Bercsényis Ördögök csapata.
A harmadik helyet a Győri Bercsényis Ördögök gárdája szerezte meg, akiket Máté Szilárd készített fel az év során.
Az ország keleti szegletében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Mátészalkai Szakképzési Centrum 2016 szeptemberében egy országos futsal bajnokság megszervezését tűzte ki célul, ami a "Centrum Futsal" (CEFU) elnevezést kapta. Az ötletet a franciaországi Futball EB által generált országos eufória adta az egyik nyírbátori, Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tagintézmény iskolavezetésének és lelkes testnevelőinek. Ők dolgozták ki a bajnokság rendszerét, a versenykiírást, vállalták az országos szintű szervezést. 

A hagyományteremtő kezdeményezést Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója örömmel fogadta, érdemesnek látta a támogatásra. A kezdeményezés célját egyrészt a mindennapos testnevelésre, az ország futballszeretetére, a futsal egyre népszerűbb jelenlétére alapozva határozták meg a szervezők. Egyrészt, minél több diáknak játéklehetőséget teremteni a versenyeztetésre, megmérettetésre. További céljuk az egyre kedveltebb futsal sportág népszerűsítése, az utánpótlást jelentő tábor szélesítése. A kezdeményezés szervesen illeszkedik az ország egészséges életmódot, sportszeretetet, sportot, mindennapi mozgást támogató elképzeléseibe, tevékenységébe. Másrészt az iskolák intézményi, területi elszigeteltségének csökkentése volt a cél, így egyfajta csapatépítésnek is kiváló a testnevelők, pedagógusok, vezetők, Centrumok között.

 


A bajnokságot az ország 44 Szakképzési Centrumában, annak 265 intézményében hirdették meg. A nevezett csapatoknak a helyi, körzeti, megyei, regionális fordulókon át vezetett az út az országos döntőig.  A rendezvény sorozat az ország 136 iskolájának csaknem 1500 amatőr fociszerető diákját mozgatta meg a lelkes testnevelőkön keresztül. A meccsek lebonyolítása decembertől május végéig folyamatosan zajlottak. A döntőt, melyben a régiók győztesei vettek részt Nyírbátorban Bethlen Gábor középiskolában rendezték május végén 12 csapat, 130 tanuló érkezett az ország különböző részeiről. Győr-Moson-Sopron megyét 2 intézmény a Bercsényi  és a Hild középiskola képviselték. A meccseket profi NB-s futsal játékvezetők fújták. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, lelkesítették a csapatokat, örültek minden szép megmozdulásnak. 

A rangos tornán a csapatok helytállása, küzdeni tudása domborodott ki. A szervezők mindent megtettek, hogy a pályán a lehető legjobbat sikerüljön kihozni magukból a sportágat szerető fiataloknak. Minden mérkőzés a Fair play szellemében zajlott, résztvevők a pályán, a kispadokon és a lelátón is szorítottak egymásért. A férfias küzdelemben a Karcagi Varró  és a Budapesti Szily mögött a harmadik helyet a Győri Bercsényis Ördögök gárdája szerezte meg, akiket Máté Szilárd készített fel az év során. A másik győri iskola, a Hild csapata a 7. helyet szerezte meg. Mindkét csapatunk útját a végső győztes Karcag állta.

A tornáról senki nem távozott üres kézzel, minden résztvevő tanuló, minden testnevelő ajándékkal tért haza, függetlenül elért helyezésüktől. Az első három helyezett csapat játékosainak nyakába kerülő érmek és kupa mellett a legjobb kapus, legjobb mezőnyjátékos, a gólkirályi cím és a legsportszerűbb játékos különdíja emelte a torna rangját. A szervezőknek a szívük is a helyén volt, hisz a torna közben kéztörést szenvedő kapus vigaszdíjat kapott, melyet a Mátészalkai SzC főigazgatója, Rostás János ajánlott fel, és mivel a hangsúly a sportszerűségen volt, így a Fair play díj is átadásra került, melyet Dr Simon Miklós a térség országgyűlési képviselője ajánlott fel és adott át a Kaposvári SzC csapatának. A Centrum Futsal Országos Döntőjét pénzbeli és egyéb felajánlásokkal a mátészalkai és nyírbátori vállalkozók támogatták, segítették – köszönet érte!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizes vb - Megkezdődött a 17. vizes világbajnokság - Áder János nyitotta meg - fotók

Vizes vb - Megkezdődött a 17. vizes világbajnokság - Áder János nyitotta meg - fotók
A vb-nek két, ingyenesen megtekinthető megnyitója lesz, az egyik pénteken 21 órától Budapesten, a… Tovább olvasom