Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Bercsényis arany - Kiválóan szerepeltek a győri versenyzők a Diákolimpia országos döntőn

A Révai ezüstöt nyert.
Október 14-15-én, csodás őszi hangulatban rendezték meg Budapesten a Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata. Az eseményen kiválóan szerepeltek a győri versenyzők: a lányok V-VI. korcsoportos svédváltó versenyében 1. helyezett lett a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságon összesen közel tízezer gyermek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Ők a hétvégi eseményen 5 fős iskolai csapatokban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címért a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban. Az esemény szombati napján a III-IV. (felső tagozatos) korcsoport magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás és 10x200m váltófutás versenyszámokban mérte össze tudását, míg vasárnap az V-VI. (középiskolás) korcsoport került sorra magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4x800m, ill. 4x1500m váltófutás és svédváltó versenyszámokban.

A győri diákok kiválóan szerepeltek: a lányok V-VI. korcsoportos svédváltó versenyében 1. helyezett lett a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, távolugrásban pedig ezüstérmet szereztek.

A Révai Miklós Gimnázium és Kollégium lánycsapata ugyanebben a korcsoportban szintén ezüstérmet szerzett gerelyhajításban.

Az esemény azért is volt különleges, mert ez az atlétikai versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai versenyek közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepő szakaszai lesznek a 2018-as Tour de France-nak - 3D videó is készült az útvonalról

Meglepő szakaszai lesznek a 2018-as Tour de France-nak - 3D videó is készült az útvonalról
Egy héttel később rajtolnak majd a szokásosnál a foci vb miatt. Tovább olvasom