Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Benkő-bravúr a válogatón

Nagyszerűen szerepeltek a szolnoki válogatón a Győri VSE versenyzői. Benkő Zoltán, Kammerer Zoltán és Kadler Viktor összesen öt elsőséget szerzett.

Jó eséllyel pályázhat a szegedi világbajnoki részvételre a Győri Vízisport SE három kiválósága, Benkő Zoltán, Kammerer Zoltán és Kadler Viktor.
Benkő azt a nem kis bravúrt hajtotta végre, hogy 500 és 1000 méteren is legyőzte a korábbi világbajnok Vereckei Ákost. Kammerer Zoltán Kucsera Gáborral egy párban szintén megnyerte a két hosszabb távot, míg Kadler 200-on a négyes tagjaként bizonyult a legjobbnak.
Érthető Kadler Gusztávnak, a Győri Vízisport SE szakosztályvezetőjének, a hazai szövetség alelnökének elégedettsége.

„Úgy gondolom, a fiúk a várakozás felett teljesítettek az első válogatón, így nagyon jó pozícióba kerültek a szegedi vb-csapatba kerülésért folytatott küzdelemben. A legnagyobb bravúr egyértelműen a fiatal Benkő Zoltáné, aki rendkívül magabiztos evezéssel verte mindkét számban a klasszis Vereckeit. Nagyon remélem, az öt hét múlva esedékes második válogatón, Szegeden bizonyítja, nem a véletlen műve volt a mostani szereplése" – kezdte a sportvezető.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy Vereckei Ákos betegen állt rajthoz ezen a hétvégén. Ennek ellenére Angyal Zoltán szövetségi kapitány is elismerte, az 1000 méteren EB-ezüstérmes Benkő hatalmasat fejlődött az elmúlt esztendőhöz képest.

Kammerer Zoltán korábban Storcz Botond oldalán olimpiai bajnokságot nyert, tavaly óta viszont új párral, Kucsera Gáborral készül.
„Szemre semmivel sem megy rosszabbul ez az egység, mint a korábbi. Mi több, az idejük igazán kiváló ahhoz képest, hogy még csak május van. Bízom benne, hogy nemcsak a hazai versenyen, de már a hétvégi duisburgi Világkupán is bizonyít a párosuk" – folytatta Kadler Gusztáv, aki saját fia, Viktor teljesítményével is maradéktalanul elégedett. A tavaly 200 méteren világ- és Európa-bajnok fiatalember négyesben ismét maradandót alkotott.

„Közel egy másodperccel, ami háromnegyed hajóhosszot jelent, győzött Viktorék egysége s ez ilyen rövid távon óriási fölény. Tulajdonképpen ott folytatták a fiúk, ahol tavaly abbahagyták. Ötszázon is elindult a hajójuk, s ott egy jó versenyben alulmaradtak. Úgy gondolom, egyelőre ötszázon legfeljebb csak a vb-részvételre van esélyük, ott kiugró eredmény nem várható tőlük. Kétszázon viszont nagyon nagy az esély a címvédésre" – tette hozzá az alelnök.

Győri szempontból örömteli hír még, hogy a tavaly ifjúsági világbajnokságot nyert Nagy Péter  kenus első felnőttversenyén a BKV Előré-s Tóth Márton oldalán kenu kettesben 1000 méteren bronzérmet szerzett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc helyet javított a világranglistán Czink Melinda

Hingis, a rangsor volt éllovasa hosszú kihagyás után idén tért vissza a pályára, s az olasz… Tovább olvasom