Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Bene László: ''Hibák történhettek''

Bizonyos politikusok nemzetközi vizsgálatot követelnek annak kiderítésére, követett-e el hibákat a rendőrség október 23-án.

– Bizonyos politikusok nemzetközi vizsgálatot követelnek annak kiderítésére, követett-e el hibákat a rendőrség október 23-án Budapesten. Ha lesz ilyen vizsgálat, találnak hibát? – kérdezte a Kisalföld dr. Bene László országos rendőrfőkapitányt, akiről köztudott, ezer szállal kötődik a megyéhez, mivel korábban itt dolgozott bűnügyi igazgatóként.

– A rendőrség október 23-án este, éjszaka bonyolult körülmények között dolgozott, s ilyen feltételek mellett történhettek hibák – válaszolta lapunknak dr. Bene László. – Nagyon kevés olyan területe van az életnek, ahol emberek dolgoznak, s közben ne lehetne hibát találni. Ennek alapvetően az az oka, hogy valakit felkészíthettek, kiképezhettek és felszerelhettek bárhogy, attól ő még egy ember, akinek a pillanatnyi döntésétől függ, hogy amit megtanult és megtaníttattak vele, s amit kértek tőle, azt az adott szituációban hogyan képes alkalmazni. Bárkinek a munkájában, így a rendőrében is benne van a tévedés lehetősége.

– Hogyan éli meg ezeket a napokat, milyen a hangulata pár nappal a történtek után?

– Sok e-mailt, telefont és köszönőlevelet kapunk, amelyben azt kérik tőlünk, védjük meg az embereket és a vagyonukat a randalírozókkal szemben, s Budapesten minden úgy legyen, mint korábban volt, az utca, a közterület a pihenni, sétálni és dolgozni akarók emberek mozgásának a színtere legyen, ne pedig a randalírozóké – fogalmazott a Kisalföldnek dr. Bene László, aki azt ígérte, amint a parlament illetékes bizottságai meghallgatják, részletesebben is reagál felvetéseinkre.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrladamér: az első előtt?

Vasárnap rendezik a Győrladamér–Mosonszolnok mérkőzést a megyei II. osztályban. Tovább olvasom