Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Bayern: Könnyes bajor ünneplés

Labdarúgás - Oliver Kahn tartotta szavát. Nem bírta sírás nélkül élete utolsó Bundesliga-mérkőzésén szombaton Münchenben. A csapattól távozó Ottmar Hitzfeld vezetőedző szó szerint zokogott. A nagy búcsút Markus Merk játékvezető tette teljessé, aki utoljára fújta a sípot.
A Kahn család szinte egy teljes VIP-páholyt lefoglalt az Allianz Arenában. Ott volt a nézőtéren a titán édesanyja, Mónika, édesapja, Rolf, felesége, Simone. (Kahn nem volt hajlandó válaszolni a német újságírók azon kérdésére, hogy ismét feleségével él-e?) Ötéves David fia pedig kéz a kézben édesapjával vonult a pályára.

Kahn már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy mi lenne, ha fia is ott lenne azok között a gyerekek között, akik a csapattal a pályára vonulnak. Úgy gondolta, ezt az élményt az utolsó meccsre tartalékolja. A közönség tombolt, amikor Oliver Kahn és David Kahn együtt vonult a kezdőkörhöz, hogy megkezdődjön a könnyekbe torkolló búcsú.

A rekorder könnyei: Oliver Kahn visszavonult.
A rekorder könnyei: Oliver Kahn visszavonult.


A tombolás a meccs végeztével sem ért véget. Harmincezer ember vonult a Marienplatzra, ahol a szurkolók a nagy győzelmeket ünneplik. Pontban háromnegyed kilenckor jelent meg a csapat a városháza erkélyén, egyesével minden játékos magasba lóbálta a salátástálként elhíresült bajnoki trófeát. A marienplatzi ünneplés München legdrágább és legnívósabb diszkójában, a P1-ben folytatódott.

Itt már a feleségek és barátnők is csatlakoztak, egyedül Franck Ribéry hiányzott, aki a meccs után repülőre ült, mert lánytestvére esküvőjén vett részt. A városházi örömünneplésbe némi üröm is került, kiderült, hogy München polgármestere, Christian Ude Mykonoson nyaral. Karl-Heinz Rummenigge nem is hagyta szó nélkül, mi az, hogy bajnok a Bayern, a polgármester pedig nincs ott a városházán?

A P1-ben reggelig tartott az ünneplés. A legkitartóbb Daniel Van Buyten és Toni Kross voltak, ők reggel hatkor hagyták el a diszkót.
Míg a futballistafeleségek és -barátnők ruhaköltemény-bemutatót tartottak, a futballisták rendesen fogyasztottak, a csapat vezetői és a nagy távozók pedig nyilatkoztak.

Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke: – Ennél szebben nem lehet a bajnokságot ünnepelni. A hangulat egyszerűen fantasztikus volt.
Uli Hoeness: – Nehéz a búcsú Olivertől és Ottmartól. Ez egy nagyon érzelmi pillanat.

Ottmar Hitzfeld: – A hét és fél év mozgalmas volt, amit Münchenben töltöttem. Az elvárás és a teher mindig nagy volt, de nagyon szép évek voltak. A legfájdalmasabb pillanat az volt, amikor 1999-ben elvesztettük a Bajnokok Ligája döntőjét.

Oliver Kahn: – Optimális időpontban vonulok vissza, mivel egyre nehezebb mentálisan és fizikailag topformában tartani magamat. Nem egyszerű szakma húsz évig a kapuban állni.

A csapatnak nem sok ideje maradt a győzelmi ünneplés fáradalmait kipihenni. A Bayern 37 fős küldöttsége – a válogatottak nélkül – tegnap útra kelt Ázsiába, az első bemutató mérkőzés Dzsakartában lesz.

Olvasóink írták

  • 1. Géró 2008. szeptember 08. 23:05
    „tisztelet Oli Kahn”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darnózseli tízes a Mosonszentmiklósnak

Labdarúgás - a megyei III. és IV. osztály eredményei Tovább olvasom