Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Balszerencsés ipponkirálynő

Bejczi Zsuzsanna, a Koroncói Tutti Judo Klub válogatott cselgáncsosa felépült térdsérüléséből.

Porcműtéte miatt lecsúszott az EB-ről és a vb-ről is. A jövő héten elkezdi az edzéseket, készül az októberi országos bajnokságra.
A Koroncói Tutti Judo Klub egyik legeredményesebb cselgáncsosát, a válogatott Bejczi Zsuzsannát júniusban megoperálták, miután egy nemzetközi edzőtáborban megsérült. Az orvosok porcleválást állapítottak meg a térdében, a műtéti beavatkozás elkerülhetetlen volt, amelyet a magyar cselgáncsválogatott orvosa, dr. Hidas Péter végzett el.
„A sérülés  mindig rosszkor jön egy sportoló életében, ám az én esetemben ez hatványozottabban igaz – mondta a Kisalföld érdeklődésére a korábban már „ipponkirálynőként" is emlegett cselgáncsos. – A műtét miatt ugyanis lecsúsztam két nagyon fontos és rangos nemzetközi versenyről, az Európa-bajnokságról és a világbajnokságról is.

Szerencsére mostanra felépültem, ám ez az év sajnos már nem tartogat komoly viadalokat a számomra. Jövő hét elején az edzőim, Pákozdi Emil és Pákozdi Csaba irányításával elkezdem az edzéseket. Természetesen a fokozatosság elvét mindenképpen szem előtt kell tartanom, hiszen nem akarom elsietni a visszatérést. Kezdetben heti öt, később pedig tíz alkalommal járok le az edzőterembe, mellette pedig futással igyekszem megőrizni a kondíciómat. A hétvégi Balaton-kupát óvatosságból még kihagyom, de a terveim szerint az októberi országos bajnokságon már ismét tatamira állhatok és ott szeretnék minél előkelőbb helyen végezni. A válogatottal kapcsolatban annyit tudok elmondani, hogy az U23-as korosztályból már kiöregedtem, de a 2008-as pekingi olimpiára készülő felnőttkeretben ott vagyok."

A fiatal sportoló életében a cselgáncs mellett a tanulás is fontos szerepet játszik. Bár nyilván nem lehet könnyű a két dolgot összeegyeztetni, a jelek szerint sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt.
„Hamarosan kezdődik az iskola, másodéves leszek a Testnevelési Egyetem szakedzői szakán és mellette vonz a tanári pálya is. Nem tagadom, a későbbiekben szívesen foglalkoznék gyerekekkel. Egyelőre azonban a versenyzői pályafutásomra koncentrálok" – mondta végül Bejczi Zsuzsanna.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve nem kapott gólt hazai pályán a Saint-Etienne

Az előző szezon egyik legkellemesebb meglepetése a francia ligában az AS Saint-Etienne volt, amely… Tovább olvasom