Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Balázs Attila Federerrel játszana a Davis Kupában

Balázs Attila Federerrel játszana a Davis KupábanBalázs Attila játék közben Pozsonyban. Fotók: Huntennis.hu (Zádor Péter)
A GYAC-ba igazolt teniszező, Balázs Attila pályafutása legnagyobb Davis Kupa sikerének örült a hétvégén. Pozsonyban óriási csatában győztünk a szlovákok ellen, így 1995 óta először jutottunk a világcsoport rájátszásába. Hosszabb ünneplésre nem volt idő: a 29 éves teniszező sietett haza kilenc hónapos terhes feleségéhez.
Múlt héten írtuk, hogy Győrbe igazolt az egyik legjobb magyar teniszező. Balázs Attila több év után tért vissza a magyar válogatottba és rögtön emlékezetes Davis Kupa-sikert élt át. A szlovákok legjobb játékosa, Martin Klizan korábban legyőzte Rafael Nadalt is.

Megleptük a szlovákokat!

"Nehezen indult, de életre szóló élménnyel búcsúztunk Pozsonytól. Első nap Klizan óriási erővel kezdett, próbáltam helytállni és meccsbe kerülni. A harmadik játszmát sikerült megnyernem. A negyedikben fej-fej mellett haladtunk, a mérkőzés egyre jobban elhúzódott, közel három órát teniszeztünk. Bár végül kikaptam, sok energiát vettem el Martintól" - kezdte Balázs Attila, aki Fucsovics Mártonnal párosban szintén pályára lépett.

Klizan "megdolgozása" annyira bejött, hogy a kulcsfontosságú páros meccsen már a szlovákok sztárja volt a leggyengébb láncszem a négy játékos közül. "Igyekeztünk támadni, folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfelet. Marci remekül adogatott az első perctől az utolsóig" - mondta a GYAC teniszezője. Amennyire jól szervált Fucsovics, annyira jól fogadott Balázs Attila.

A negyedik játszma végére fölénybe került a magyar duó, ám a mérkőzést nem sikerült befejezni. "Adogattam a meccsért, de nem tudtam hozni a szervámat. A rövidített játék szintén elment. Mégsem törtünk meg, az ötödik játszmában még elszántabban teniszeztünk" - tette hozzá a 29 éves játékos. Ami a negyedik játszmában nem jött össze, az ötödikben igen: Balázs Attila 5:1-nél megnyerte a szerváját, a meccslabdánál ászértékű adogatást ütött. Miután vasárnap Fucsovics egyesben is legyőzte Klizant, behozhatatlan előnyre tettünk szert.

 
Balázs Attila és Fucsovics Márton óriási mérkőzésen győzött a szlovák Klizan-Martin duó ellen Pozsonyban.
Balázs Attila és Fucsovics Márton óriási mérkőzésen győzött a szlovák Klizan-Martin duó ellen Pozsonyban.


Jön a baba

Hosszabb ünneplést mégsem tartott a magyar válogatott. "Indultunk haza, hisz a héten 64 ezer euró díjazású versenyen veszünk részt Budapesten. Kevés hasonló presztízsű viadalon játszhatunk itthon, élni akarunk a lehetőséggel. Igaz, én mindenképp siettem volna haza Pozsonyból. A feleségem kilenc hónapos terhes az első gyerekünkkel" - tudtuk meg Balázs Attilától.

A világcsoportba kerülésért melyik válogatottal játszana? - kérdeztük. "A Federerrel és Wawrinkával felálló svájciak ellen óriási élmény lenne teniszezni. A horvát és a német csapattal is találkozhatunk szeptemberben. (Az említett három válogatotton kívül szóba jöhet még Csehország, Japán, Argentína, Kanada, Oroszország - a szerk.) Remélem, hazai pályán fogadhatjuk az ellenfelünket" - búcsúzott Balázs Attila. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máltán lett kapitány a soproni edzőnőből

Érdekesnek és nagy szakmai kihívásnak érkező kalandba vágott bele a soproni műúszóedző, Turi Andrea.… Tovább olvasom