Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Bajzát Péter sérülten érkezett meg Törökországba

Labdarúgás - Munkatársunk helyszíni jelentése.
Megérkezett Kemerbe a Győri ETO FC csapata. A zöld-fehérek Törökországban szerdán lépnek először pályára. Korán keltek hétfőn az ETO labdarúgói, a zöld-fehérek reggel hat órakor indultak el a győri stadiontól a törökországi Kemerbe, ahol tíz napot töltenek edzőtáborban. Böőr Zoltán mindjárt egy programon kívüli kocogással kezdte az utazást.
A futballista ugyanis, amint kigördült az autóbusz a stadionból, jelezte, hogy az öltözőben maradt a nélkülözhetetlen talpbetétje. Így muszáj volt megállni, hogy a sokáig sérüléssel bajlódó középpályás visszaszaladhasson azért, amit ott felejtett.

Több közjáték szerencsére már nem zavarta meg a hajnali buszozást, a csapat simán és időben ért a Ferihegyi terminálra.

Túl nagy meglepetést nem is okozott, hogy a fiúkat a reptéren egy bizonyos Giovanni Carlos becenevű fanatikus – aki egyébként mindenhol feltűnik, ahol labdarúgásról van szó – szurkoló várta. S ha már ott volt, segített a szerelésekkel teli bőröndök becsekkolásában. Sztojka Arnold – ez ugyanis a drukker becsületes neve – elmondta, nem hagyhatta ki a találkozást a győri fiúkkal, akikkel derűsen kezdett el csevegni. Búcsúzóul azt is elárulta, hogy különösen jó napja lesz, mert az ETO után még a Ciprusra készülő magyar nemzeti együttes is meg fog érkezni.

Igaza lett, a váróban össze is találkozott a két társaság, Huszti Szabolcs, Juhász Roland és a Hollandiában kirobbanó formában futballozó Dzsudzsák Balázs örömmel szorított kezet a győri labdarúgókkal.
S ha már szurkolóról esett szó, a mosonszolnoki Burkus Norbert úgy gondolta, neki megéri, ha az együttessel tarthat Törökországba. Az interneten jelentkezett a klub felhívására, igaz, nem gondolta, hogy ő lesz az egyetlen, aki a csapattal tart.

– Nyáron Barcelonába akartam utazni, de amikor hallottam, hogy el lehet jönni az ETO-val, nem sokáig gondolkodtam, befizettem erre az útra. Nagy szurkoló vagyok, hatalmas élményt jelent, hogy testközelből ismerhetem meg a fiúkat.

Nem szolgált jó hírrel Bajzát Péter, a csapat legjobb támadója. A játékos még Ferihegyen árulta el, reggelre begyulladt a bal lábfeje. Aggódásra adhat okot, hogy hasonló tünettel már korábban találkozott, akkor a másik lábán jelentkezett hasonló fájdalom. Végül műteni kellett, azonban reméli, ezt most elkerülheti. Mindenesetre bízik benne, hogy egy-két nap múlva rendbe jön a lába, s nem kell idő előtt elhagynia az edzőtábort.
A csapat Budapestről átszállással először Isztambulba repült, a leszállás sima volt a török nagyvárosban.

Csupán Böőr Zoltán papírjaival foglalkoztak többet az átlagnál a reptéri szakemberek, a korábban Törökországban is futballozó játékosnak már volt kint tartózkodási engedélye, ez azonban úgy tűnt, megzavarta az útlevél vizsgálóit.

Miután ez az akadály is elhárult, újabb gépre szállt a társaság, majd alig egy órán belül megérkezett Antalyába. Ezután még egy egy és negyedórás buszozás várt a fiúkra, akik végül helyi idő szerint este hat órakor megérkeztek a gyönyörű környezetben található ötcsillagos Limak Limra Hotelba.

Egervári Sándor vezetőedző természetesen mára nem vezényelt edzést, helyette azt ajánlotta, vacsora előtt ússzanak egy jót a futballisták.
A tervek szerint a csapat először szerdán játszik edzőmérkőzést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MKB esélye: gyorsaság és kreativitás

Kosárlabda - Hétfő hajnali négy órakor indult Franciaországba, Bourges-ba az MKB-Euroleasing Sopron… Tovább olvasom