Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Bajzát bizakodó

Bajzát Péter tavaly júniusban igazolt a Győri ETO FC-hez. A csatár Németországból most tért haza.

Bajzát Péter tavaly  júniusban igazolt a Győri ETO FC-hez. A csatár Németországból tért haza és választotta a zöld-fehéreket. Előfordulhat,  hogy egyedül marad rutinos csatárként a Rába-parti csapatban.
A Loki egykori közönségkedvence, Bajzát Péter már több mint egy éve játékosa a Győri ETO FC-nek. Teljesítménye ugyan sokak – és saját maga szerint is – kissé elmaradt a várttól, ám a játékos bizakodik: úgy érzi, egy jobb szezon vár rá és csapatára.

– Hogyan értékelné a Győrben töltött eddigi idősszakot? – kérdeztük Bajzát Pétert.

– Úgy érzem, sokkal többet vártak a csapattól, mint amit nyújtanunk sikerült – kezdte a futballista. – Persze jogosak is voltak ezek az elvárások, hiszen nagyon erősnek tűnt az együttes játékosállománya. Voltak jó mérkőzéseink, de sajnos sem ősszel, sem tavasszal nem sikerült folyamatos jó teljesítményt nyújtanunk, ezért mindent összevetve kissé csalódott vagyok. Persze bizakodom, hiszen egy új bajnokság előtt állunk, s szerintem most sem rosszabb a csapatunk. A saját teljesítményemről hasonló a véleményem, zártam már jobb szezont ennél.

– A szakemberek szerint is éremesélyes volt a gárda,  amely végül a kilencedik helyen zárt. Mi lehetett a gond?

– Bevallom őszintén, fogalmam sincs, még most sem tudom. Az biztos, hogy tizen-egynéhány jó játékos még nem alkot egy egységes csapatot. Erre akad példa máshol, sokkal nagyobb egyesületeknél is, például a Real Madridnál sem tudtak a sztárokból igazán ütőképes csapatot összegyúrni.

– Mindezek ellenére, azért talán nem bánta meg, hogy Győrbe igazolt...

– Persze hogy nem. Debrecenen és Győrön kívül nem akartam igazán más vidéki csapathoz szerződni. Jól érzem itt magam, sok a barátom és az ismerősöm.

– Ráadásul a csapat új vezetőedzője, Pajkos János sem ismeretlen az ön számára.

– Ez így van, mivel Debrecenben már dolgoztunk együtt.

– Ezek szerint akkor most már biztos a helye a győri kezdőcsapatban?

– Nem hinném, mert ahogy sok edzőnél, nála sincsenek bérelt helyek, meg kell küzdeni minden egyes pozícióért. Ő egyébként a fizikai állapot mellett nagyon nagy hangsúlyt fektet a csapat taktikai felkészültségére is. Ezért is említettem, hogy bizakodó vagyok az új bajnokságot illetően.

– Több külföldi csapat is érdeklődik csatártársa, Priskin Tamás iránt. Mi lesz, ha eligazol Győrből, hiszen akkor egyedül marad a rutinosnak nevezhető támadók közül?

– Akadnak tehetségek, de biztos, hogy ekkor nehezebb dolgom lenne, de nyugodtan állnék elébe. Persze jó lenne, ha máshonnan azért kapnék egy kis támogatást.

– Mire gondol?

– A nézőkre, a győri közönségre. Tudom, hogy mi is adósak vagyunk, de szeretném, ha ebben a városban  legalább akkora támogatást kapna az együttes, mint szurkolóitól  Debrecenben szokott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Müllert szerződtetik, Szűcsék nem kellenek

A Győri ETO FC három évre szerződteti az eddig próbajátékon lévő középpályást, Müller Zsoltot. Tovább olvasom