Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Bajnok csapat! Bajnok csapat! - Debrecen-Audi ETO 25-28 - galéria

Megvédte bajnoki címét a Győri Audi ETO a női kézilabda NBI-ben! Pálingerék a győri siker után Debrecenben is legyőzték a Lokit.
DEBRECENI VSC - GYŐRI AUDI ETO KC 25-28 (13-18)


Görbicz Anita: „Nagyon örülök a bajnoki cím megszerzésének. Jó meccset játszottunk, és nagyon sajnálom, hogy nem játszhattak. Az első percben rá esett valaki oldalról a térdemre, és azonnal szúró fájdalmat éreztem. Balogh doktorral és az edzővel is megbeszéltük, hogy jobb, ha nem kockáztatunk. Remélem semmi komoly baja nem esett a térdemnek, de ha hétvégén nem múlik el a fájdalom, akkor hétfőn megyek az orvoshoz."

Kovacsics Anikó: „Nagyon örülök a bajnoki címnek, nehéz meccs volt, de az elején úgy tűnt, hogy akár magabiztosan is tudunk nyerni. A második félidőben nagyot harcoltunk és remek csapatjátékkal sikerült megnyerni a meccset és a bajnokságot is!"

Eduarda Amorim: „Elmondhatatlanul boldog vagyok,habár nem ez volt a legjobb meccsünk a szezonban, de megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobbak, még nyomás alatt is."

Ana Gros: „Nagyon jól érzem magam most. Ez egy nagy dolog, hogy megnyertünk a bajnokságot! A meccs nehéz volt, főleg a második félidő, de megmutattuk, hogy fel tudunk állni nehéz helyzetből is."

Pálinger Katalin:"Nyolcadik alkalommal lett bajnok a klub. Egy ilyen csapatban játszani mindig öröm. Az idei bajnoki szereplésünk veretlenül sikerült, amit egy nagyon nagy dolognak tartok. Mostantól csak a válogatottra koncentrálok teljes erőbedobással."

Mayer Szabina: „Jó, izgalmas de kemény meccs volt, nagyot küzdöttünk és megérdemelten lettünk bajnokok. Szép emlékekkel távozom, jó hogy Magyar Kupa győztesként és bajnokként zártuk az évet, viszont a BL miatt kissé csalódott vagyok."

Katrine Lunde Haraldsen: „Nagyszerű érzés magyar bajnoknak lenni, hiszen nehéz meccs volt a mai, és nagyot küzdöttünk. Különleges is volt a találkozó, mert többen nem lesznek itt jövőre velünk. Nekem az első bajnoki elsőségem ez Győrben, másoknak az utolsó bajnoki címe volt a csapattal. Remélem jövőre még sikeresebbek lehetünk."

Hornyák Ági: „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!!!:)))"

Orbán Adrienn: „Nagyon boldog vagyok, bajnoknak lenni mindig nagyszerű érzés. Sokat dolgoztunk ezért, és emeli az értéket hogy idén is veretlenül lettünk elsők."

Vérten Orsolya: „Mindig jó bajnoknak lenni. Persze az első más volt, de ez is hasonlóan nagy öröm! Debrecenben sose egyszerű nyerni, számítottam rá hogy feljavulnak ellenfeleink a szünetben. Ez egy igazi csapatjáték volt.Mindenki kivette a részét a sikerből!"

Aurelia Braedanu: „Nehéz meccsen vagyunk ,jó hogy nyertünk, mert nem szerettünk volna harmadik meccset játszani, és ez sikerült is. Ez az aranyérem is fontos nekünk természetesen, de sokan ezt már természetesnek veszik! Fantasztikus éveket töltöttem el az ETO-ban. Május végen utazok el, és egy új periódus kezdődik ezzel az életemben. Bajnokként búcsúzhatok Győrtől, ez nagyon sokat jelent nekem. Egy dolog amit sajnálok, hogy a Bajnokok Ligáját nem sikerült elhódítani a lányokkal. Nyugodtan kijelenthetem, hogy szerettem itt kézilabdázni."

Katerina Mravikova: „Jó érzés hogy bajnokként hagyom abba a pályafutásom, habár kétségtelen, hogy jobb lett volna BL győztesnek is lenni. Felemelő érzés hogy ilyen sok szép emlékkel távozhatom Győrből, mert nagyon jó volt itt játszani. Ugyan vannak már terveim a jövőre nézve, de egyelőre ezek között nincs semmi kézilabdával kapcsolatos. Most úgy érzem, hogy rámfér egy jó nagy pihenés. Visszatérve a döntőre két izgalmas, de nehéz meccset játszottunk a Debrecennel, jól kezdtünk a második meccset, de a szünet után keményen harcolnunk kellett."

Szölösi Patrícia: „Nagyon jó újra bajnoknak lenni,de nem adták olcsón ezt a sikert: kemény meccsen van túl a csapat, nagyot küzdött a Loki, de ez csak emeli győzelmünk értékét. Nagyon szép éveket töltöttem itt, nagyon szerettem a csapattársaimat. Picit szomorú vagyok, hogy el kell válnom tőlünk. Konkrétan még nem tudom, hogy hol folytatom."

Schatzl Nadine: „Nagyon jó volt a felnőtt csapatban szerepelni, ez az első bajnoki címem a csapattal, szóval most nagyon boldog vagyok. Örülnék neki, ha jövőre több szerepet vállalhatnék!"

Planéta Szimonetta: „Izgalmas meccsen vagyunk túl, a pályán jobb lett volna lenni, de meg fiatal vagyok. Célom hogy jövőre is bajnokok legyünk és segíteni tudjak ebben a csapatnak."

Vanyus Attila elnök: „Ezt az érzést sosem lehet megunni, nagyon nagy megtiszteltetés bajnoknak lenni. Ugyanolyan örömet jelent ez az elsőség is, mint a korábbiak. Alig tudtunk eljönni Debrecenből fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóink több mint egy órán át éltettek minket. Nekik és nekünk ez megunhatatlan érzés büszke vagyok a lányokra, és arra is, hogy megint veretlenek maradtunk. Ez egy hatalmas dolog, hiszen a második helyezett a BL-ben vitézkedett, a harmadik pedig megnyerte a KEK-et. Ők egyszer sem tudtak legyőzni miket. Örülnék, ha még sok éven át tartani ez a sikerszéria."

Kelecsényi Ernő alelnök: „Először is gratulálok a lányoknak, hogy a bajnokságot és a kupát is sikerült megnyernünk, emellett a Bajnokok Ligája első két körét remekül teljesítették a lányok, sőt talán története egyik legjobb meccsét játszottuk a Larvik ellen. De érzéseim felemásak a BL elődöntő miatt. A feladat adott holnaptól, meg kell keresni, meg kell találni azokat a dolgokat, ami garantálja, hogy jövőre minden célunkat maximálisan sikerüljön teljesíteni."

Borkai Zsolt polgármester, a klub társadalmi elnöke: „Gratulálok a lányoknak a zsinórban negyedik bajnoki címükhöz, de picit savanyú a szőlő, hiszen figyelve a külvilágra is, elmondhatjuk, hogy a bajnoki cím és a kupagyőzelem remek dolog, de a BL-ben is ott kell legyünk a döntőben, és nagyon szeretnénk megnyerni azt. A szőlőn a tegnapi siker édesített, de kicsit meg kell újulnia kedvenceinknek. Gratulálok mégegyszer a lányoknak, de jövőre többet várunk."

Lőre Péter elnökségi tag: „Az Audi Hungaria Motor KFT. képviseletébem gratulálok a lányoknak a bajnoki címükhöz, és örülök neki, hogy a csapat idén is megmutatta, hogy hazai fronton veretlen, és továbbra is a nemzetközi elithez tartozik. Ezek a lányok sok örömet szereztek a győrieknek és az ország kézilabda rajongóinak is."

Bakos István, „Nyuszi" kapusedző: „Egy bajnoki cím megszerzése mindig nagy öröm, ezt a sikert nem adják olcsón, sokat kell dolgozni érte mindenkinek a játékosoktól kezdve a vezetőségig. Ma is nagyon kellett a fantasztikus szurkolótáborunk. Büszke vagyok mindenkire, aki a sikerben részt vett!"

Kiss Lajos klubmenedzser: „Nyolcadik alkalommal lettünk bajnokok, és még mindig ugyanúgy örülök a bajnoki címnek, mint az elsőnek, aminek részese lehettem. Külön öröm hogy ismét veretlenül sikerült megnyerni a bajnokságot."

Cseh Zsolt gyúró: „Nagyon örülünk a sikernek. A győzelemnek köszönhetően egy héttel hosszabb lesz a megérdemelt pihenő."


Bajnok a Győri Audi ETO. Fotók: MTI

60. perc: Hornyák Dóra taál be ziccerből. 25-28. Itt a vége! Bajnok a Győri Audi ETO KC!

59. perc: Orbán, majd Bulath is gólt szerez. 24-28.A győri szurkolóktól már szól a "Bajnok csapat! Bajnok csapat!"

58. perc: Bradeanu kilencről lövi el. Nagy góóól! Ezzel biztos, hogy megvan a meccs, és a bajnoki cím! 23-27.

57. perc: Vérten ejt a kapuba a bal szélről. 23-26.

56. perc: Köstner Vilmos kér időt.

55. perc: Szabót küldik ki két percre. Emberelőnyben az ETO. Amorim passzából Vérten lövi ki a bal felsőt. 23-25.

54. perc: Amorim vállalja be a lövést. Gól! 23-24.

52. perc: Juhászt húzza vissza Orbán. Hetes. Pálinger véd!

51. perc: Hornyákot kiállítják, Csáki ziccere kimarad!

50. perc: Kovacsics hetesét is védi Kiss.

49. perc: Bulath bombagóllal egyenlít. 23-23.

48. perc: Bognár máris betalál. 22-23. Az ETO hetesét ezúttal védi Kiss.

47. perc: Egyenlítés helyett eladja a labdát a Debrecen. Vérten mehet lövésig. Megvan! 21-23.

46. perc: Szabó kap pontos passzt középen. Átejti a kimozduló Lundét. 21-22.

44. perc: Vérten fut be a szélről, és beállóból szerez gólt. 20-22.

41. perc: Bognár hozza fel egy gólra a Debrecent. 20-21. Konkoly Csaba időt kér.

40. perc: Kapufát lövünk, a kipattanóból Juhász kerül ziccerbe. 19-21. 

38. perc: Újabb Loki-hetes. Mörtel ezt sem hibázza el. 18-21.

37. perc: Gros kap két percet, a Loki meg hetest. Mörtel belövi. 17-21. 

36. perc: Szerencsés ETO-gólra hetesből jön a válasz. 16-21.

35. perc: Juhász nyom le egy teljes akciót. Labdaszerzés, rohanás ziccerig, gól. 15-20.

33. perc:Dakos és Gros is betalál. 14-20.

31. perc: Mayer szerzi a félidő első gólját. 13-19.30. perc: Hornyák szólózik egy félpályányit. Gól! 13-18. Ez a félidő vége.

29. perc: Háborog a hazai közönség, Juhász talált a kapuba, de a bírók visszafújták, mert Bogdanovic sérülés miatt a földön maradt. A győri nézők a játékvezetőkkel vitatkozó Köstner Vilmost szidják. Ezt talán nem kéne. A Loki drukkerek is beindultak, ők a győrieket gyalázzák.

28. perc: Bradeanu hetesből eredményes. 13-17.

27. perc: Amorim, Juhász, Bradeanu, Juhász, Kovacsics, Mravikova, Bognár sorrendben az utóbbi percek góllövői. 13-16.

23. perc:Bognár most balátlövőből ereszt el egy bombát. Beakad ez is. 10-12. Amorim válaszol. 10-12.

22. perc: radeanu második büntetőjét is belövi. 9-11.

21. perc: Kovacsics és Amorim között Bognár jut el lövésig. 9-10.

20. perc: Bulath lő passzívban, szerencséjére Pálingerről a kapuba pattan a labda. 8-10.

19. perc: Köstner Vilmos kér időt. A Loki tábor közben a meccset közvetítő tv-csatornát szidja kórusban.

17. perc: Juhászt állítjuk meg szabálytalanul, a hetest Mörtel váltja gólra. 7-9. Gros távolról kínálja meg Kisst. A kapus nem ér le a jobb alsó sarokhoz. 7-10.

16. perc: Mayer szabadul a falban Bulathtól. Gól beállóból. 6-9.

15.perc: Vérten Bulath és Csáki között vetődik a hatoson belülre. Gyönyörű gól. 6-8. Emberelőnyben az ETO.

14. perc: Mravikova ünnepli emberhátrányból szerzett találatát. 5-7. Csákit megint nem tudjuk tartani. 6-7.

13. perc: Amorim találja el kézzel Szabót. Két perc. Bogdanovic előtt nyílik szét a fal. Könnyű gól. 5-6.

12. perc: Amorim 11 méterről válla be egy lövést. Bombagól a bal felsőbe. 4-6.

11. perc: Bognár veri lábbal a bal egyes-kettest. Szép gól. 4-5.

10. perc: Megint Csáki és megint a jobb szél. ezúttal átejti Pálingert a Loki játékosa. 3-3. Kovacsics góljával rögtön visszaveszi az előnyt az ETO, majd Vérten még rátesz egyet. 3-5. 

8. perc: A jobb szélről Csáki lövi ki a hosszú alsót. 2-3.

7. perc: Kovacsics kap két percet.

5. perc: Bradeanu büntetőből eredményes. 1-3.

4. perc: Vérten ejt ziccerben a felső kapufára.

3. perc: Kazait lökik el. Hetes. Mörtel belövi. 1-2.

2. perc: Hetest kap az ETO. Bradeanu belövi. 0-1. Pálinger véd, Mravikova indul. Gól. 0-2.

1. perc: Az ETO kezd. Pálinger előtt mezőnyben Mravikova, Bradeanu, Görbicz, Mayer, Amorim, és Vérten a pályán. Görbicz került földre egy ütközésnél. Ápolni kell. Helyére Kovacsics érkezik.


12.45: Bemutatják a csapatokat. Fantasztikus a hangulat. Az ETO-tábor Görbiczéket, a hazaiak Mörteléket éltetik. Nincs teljesen telt ház a kezdésre sem.

12.40: A Loki "Szívtiprók" nevű szurkolói csoportja megérkezett, hatalmas zászlókkal, és nem csendben. Igazi kézilabdaünnep alakul, ami a körítést illeti.

12.35: Megtelt az ETO-szektor, hangolnak a szurkolók, a Lokisták egyelőre csendben gyülekeznek. Félig sem telt meg a Hódos csarnok fél órával a kezdés előtt.

12.15: Az ETO kézisei is kivonulnak a játéktérre. A győri táborból óriási taps, és hangzavar, a lelátó többi részéről elszórtan fütty hallatszik. Nem gondoljuk, hogy ez elveszi a mieink önbizalmát.

12.10: A Loki játékosai jönnek ki elsőként a pályára melegíteni, jó hangulatban. Több exgyőri játékos is mosolyogva üdvözli az ismerős ETO szurkolókat, hiszen éppen a zöld-fehér B-közép előtt jönnek ki az öltözőből.

Korábban:

A csapat pénteken déllőtt még edzett egyet hazai pályán a Magvassy Sportcsarnokvan. Görbicz Anita ekkor ünnepelte a születésnapját ezért a játékostársak színes lufikkal díszítették fel a parkolóhelyét.

A születésnapos Görbicz Anitát feldíszített parkolóhely várta.
A születésnapos Görbicz Anitát feldíszített parkolóhely várta.


Az edzés előtt videózás szerepelt a programban. Konkoly Csaba vezetőedző még egyszer megmutatta a lányoknak a döntő első felvonásának tanulságos momentumait. Ezt követően edzés, aztán ebéd várt a csapatra.

A bajnoki címre hajtó együttes délután kettőkor indult el Debrecenbe, és több megállóval öt órás buszozás után érkezett meg a cívisvárosba a Hotel Platánba.

A vacsora után korai takarodó következett, hiszen csak így lehet nekivágni a bajnoki címről döntő csatának.


Korábban:

Egy évvel ezelőtt is ez a két csapat találkozott egymással a fináléban. Akkor két meccsen eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az Audi ETO a Magvassyban simán nyert, majd a második találkozón 26-25-re legyőzte a Lokit idegenben.

A győriek minél hamarabb szeretnék lezárni ezt az idényt, mégpedig újabb elsőséggel.

Az utolsó közös kép a debreceni mérkőzés előtt.
Az utolsó közös kép a debreceni mérkőzés előtt.


Konkoly Csaba: - Már a döntő első meccse után kiértékeltük a mérkőzés tapasztalatait. Megmutattuk a lányoknak azokat a hiányosságokat, melyekben az idegenbeli meccsen javulnunk kell, hogy megőrizzük veretlenségünket és egyben a bajnoki címünket is megvédjük. Biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz Debrecenben, mint hazai pályán, hiszen ezúttal ellenfelünket szurkolótábora is segíti. De nincs bennünk félelem, hiszen tavaly ugyanezt a feladatot kellett megoldanunk, és sikerült is. Pénteken délelőtt edzünk egyet, ebédelünk és indulunk Debrecenbe, de meg kell mondanom, hogy a heti programunkat átírta a szombati meccs időpontja. Sajnálom, hogy az egyik legnépszerűbb sportágunk bajnoki döntője ilyen időpontban kerül a nyilvánosság elé, talán az esemény már csak a rangja miatt is jobbat érdemelne. Ettől függetlenül nekünk az a dolgunk, hogy a meccset megnyerjük és ezen is leszünk.

Konkoly Csaba vezetőedző videóelemzése.
Konkoly Csaba vezetőedző videóelemzése.


Hornyák Ágnes: - Nagyon szeretnénk nyerni, de ha a hazai meccs első félidejéből indulunk ki, akkor be kell látni, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A megfelelő edzésmunkát végeztük el a héten, hiszem, hogy kijön majd Debrecenben is a két csapat közötti különbség.

Az utolsó taktikai értekezlet, videózás a döntő második meccse előtt.
Az utolsó taktikai értekezlet, videózás a döntő második meccse előtt.


Kovacsics Anikó: - Kemény meccsre számítok, de egyértelműen győzelmet várok a csapattól. Az idei veretlenségünket is szeretnénk megtartani, ez is motivál azért bennünket. hiszen ezt egy nagyon nagy dolognak tartom. A szezon vége felé járunk, jó lenne a bajnokságot most megnyerni!

Nincs bennünk félelem, győzni megyünk - mége egy edzés a Magvassyban és irány Debrecen
Nincs bennünk félelem, győzni megyünk - mége egy edzés a Magvassyban és irány Debrecen

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. hablaty 2011. május 17. 06:03
  „Az lehet, viszont jó érzés volt a nagyarcú norvégok savanyú pofáját nézni.-))))”
 • 22. Infamous 2011. május 16. 23:55
  „#21: és mit értél el vele? ti kiszámoltátok, de a Larvik megnyerte a BL-t...ennyi a lényeg... :-)”
 • 21. hablaty 2011. május 16. 20:44
  „Gyugyu!
  Azért néhányunknak elég nagy élmény volt Larvikban kiszámolni a tízest az első félidőben!!!
  Soha nem felejtem el azt a pillanatot, valószínű te már megtetted.”
 • 20. farkasbalintm 2011. május 16. 20:33
  „én a Debreceni (direkt nagybetűvel, megérdemlik ;) ) lányoknak is gratulálok. nagyon szépen játszottak végig. kimondottan izgalmas, élvezetes meccs volt. igaz csak a második félidőtől láttam, de nem hiszem, hogy kevésbé lett volna izgalmas az első fele”
 • 19. gyugyu1 2011. május 16. 19:23
  „Elsősorban gratulálok a hölgyeknek a bajnoki cimhez ! De nekem kicsit savanyú a szőlő,ebben a bajnoki mezőnyben sima győzelmek DE! Amikor komoly nemzetközi mezőnybe komolyabb ellenfelek közé kerül a csapat egyszerűen kevésnek találtatik ! Már évente éri a csalódás a szurkolókat mint most is a BL-ben ! Lehet én látom rosszul, nem a játékosállománnyal, nem is az edzővel hanem a kishitűséggel a profizmus hiányával van a legnagyobb probléma ! Hiába a jó fizu,hiába a magas prémium, nemzetközileg elismert játékosok szerződtetése , a szponzorok kimagasló támogatása,a csapat mindig a győzelem kapujában bukik el nemzetközi szinten !!
  Ideje lenne már rendet rakni a fejekben is ,mert lehet hogy még lesz 15 db bajnoki cim de ez a teljesitmény nemzetközi szinten kevés.”
 • 18. zolszam 2011. május 16. 17:14
  „Debreceniként gratulálok a győrieknek! Kívánom, hogy nemzetközi mezőnyben is sok sikert érjenek el!”
 • 17. Infamous 2011. május 16. 07:14
  „#16: a Dunaújváros, a Fehérvár és a Fradi megcsinálta azt, amit a Győr eddig nem...külföldi kupát nyert! Ez értékrend hiányos gondolkodás? :-))”
 • 16. Rémuszbácsi 2011. május 15. 20:25
  „15. Infamous !
  Értékrend hiányos gondolkodás . ennyi”
 • 15. Infamous 2011. május 15. 16:54
  „a Győrből elzavart Tomori KEK-et nyert a Fradival...ti meg örüljetek a bajnoki címnek...ennyi...”
 • 14. Arrabona 2011. május 15. 00:07
  „Gratulálok a Magyar Bajnok Csapatnak! Hajrá ETO!”
 • 13. mikipapa 2011. május 14. 22:05
  „Még mindig Görbe miatt aggódom Sérülékeny ,és a kutyát sem érdekli hogy mi lesz vele”
 • 12. dominiim 2011. május 14. 21:57
  „Köszönjük az egész szezont ! Élmény volt !”
 • 11. Primax 2011. május 14. 21:02
  „Szép volt Csajok, köszönjük !
  HAJRÁ ETO ! ! !”
 • 10. Gyuri84 2011. május 14. 20:49
  „szép volt csajok gratulálok!

  HAJRÁ ETO!!!!”
 • 9. Aszgb 2011. május 14. 20:12
  „hihetetlen hogy Aurélia elmegy! egyáltalán miért kell távoznia!!!!szép volt lányok! szép volt mester.”
 • 8. háté 2011. május 14. 18:08
  „Szép volt! Hajrá ETO!”
 • 7. dzsipo 2011. május 14. 17:24
  „HAJRÁ ETO!!!!! KÖSZÖNÖM LÁNYOK AZ ÖRÖMET, AMIT A BAJNKI CIMETEK OKOZOTT NEKEM!!!”
 • 6. öszödiböszme 2011. május 14. 16:35
  „Szép volt lányok!!! Kösz Konkoly mester!!! A fanyalgók meg húzzanak ..csába és szerezzenek örömet saját maguknak a jobb kezükkel!!!”
 • 5. T_McVay_01 2011. május 14. 14:51
  „Köszönet Aurélia Bradeanunak !
  Bucsuzóul 14 gól a döntő két mérkőzésén.
  Nem mostanában lesz hozzá mérhető játékosunk.
  Még most sem hiszem el hogy mennie kell:((

  Gratulálok a CSAPATNAK és Konkoly mesternek is!
  100%-al veretlenül, óriási pesti ellenszenv közepette.
  Szép volt lányok! Hajrá ETO!”
 • 4. Gudianyu 2011. május 14. 14:42
  „Szép volt lányok, gratulálok! Hajrá ETO!”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Római tenisztorna - Djokovic megint legyőzte Nadalt

Rafael Nadal a római tenisztorna fináléjában sem tudta megállítani a szerb Novak Djokovicot, aki… Tovább olvasom