Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Az utolsó pillanatig izgulni kellett

Kézilabda - Az utolsó fordulóban dőlt csak el, hogy a Győrhő-ETO a következő szezonban is a Budapest Bank-férfiligában szerepelhet. A 12. hellyel összességében a minimális célt teljesítette csak a gárda.
Az utóbbi jó tíz év leggyengébb eredményét érte el a Győrhő-ETO férficsapata. Az együttes csak az utolsó forduló utolsó perceiben biztosította be élvonalbeli tagságának meghosszabbítását. A szezon előtt szomorú esemény árnyékolta be a csapat felkészülését: elhunyt ugyanis a régóta betegséggel bajlódó vezetőedző, Tóth László. A zöld-fehéreket így addigi segítője, Deáki István vezette a szezon során.

„Sajnos az már a felkészülés kezdetekor eldőlt, hogy Tóth Laci nem tudja majd ellátni a vezetőedzői feladatokat. Ezzel a játékosok is tisztában voltak, mégis bíztak abban, hogy azért mellettünk tud lenni. Hatalmas veszteség volt a halála, s természetesen érte is játszottunk a szezon során" – kezdte Deáki István, aki elmondta, a célkitűzés az volt, hogy az alapszakaszban az első négy helyet megszerezze csoportjában az együttes. Ez esetben ugyanis nyugodt rájátszás várt volna az együttesre.
„Az ehhez szükséges idegenbeli pontokat meg is szereztük, ám hazai környezetben öt pontot elhullajtottunk. A Komló elleni gyalázatos meccsre azóta sem nagyon találok magyarázatot. Ha azokat a mérkőzéseket sikerül »behúznunk«, akkor össze is jött volna a felsőház" – folytatta Deáki István.

A rájátszás során hamar egyértelművé vált, hogy a még bentmaradást érő negyedik helyre a Mezőkövesddel kell megküzdeniük a zöld-fehéreknek.

Szabó Andrásék nagy izgalmak után őrizték meg élvonalbeli tagságukat. Fotó: Bertleff András (Kisalföld-archívum)
Szabó Andrásék nagy izgalmak után őrizték meg élvonalbeli tagságukat. Fotó: Bertleff András (Kisalföld-archívum)

„Az a kiírás furcsasága volt, hogy az első körben szerzett több pont ellenére eggyel kevesebb bónuszpontot kaptunk első számú riválisunknál. Annak, hogy végig izgulnunk kellett, két fő oka volt. Egyrészt a rájátszásra kiütközött, hogy addigra eligazolt tőlünk Szabó, Vuckovic és Miss. Különösen a szerb beálló távozása volt érzékeny veszteség, mert így szerkezetileg sem voltunk meg. Másrészt az okozott még gondot, hogy Nagy Tamást leszámítva talán nem is volt olyan játékosunk, aki átélt ilyen helyzeteket, s ez a szoros meccseken bizony időnként meg is látszott rajtunk. Ennek ellenére azért sikerült bentmaradnunk, de jövőre mindenképpen meg kell erősíteni a gárdát" – mondta végezetül Deáki István, aki az új idényben már utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozik a klubnál, utódja a felnőttcsapat kispadján Vura József lesz.

Az edző egyéni értékelése

Hoffmann Ákos: „Egész évben megbízható teljesítményt nyújtott, rajta nem múlt, hogy egészen az utolsó pillanatig izgulnunk kellett."

Herjeczki Balázs: „Fiatal, tehetséges kapus, aki megoldja a második számú hálóőr szerepét. Sajnos Mezőkövesden nagyobb felelősség szakadt a nyakába, de azt a terhet nem bírta el."

Szabó Imre: „Távozásáig nagyon sok jó meccse volt, ezeken bizonyította, hogy kiváló kapus. Az azért fáj, ahogyan eligazolt tőlünk."

Pálos Gábor: „A csapat legeredményesebb játékosa. Ha egy kicsit fegyelmezettebb, még nagyobb hasznára lehetett volna az együttesnek."

Széles László: „Nagyon hasznos csapattag, csupa szív játékos. Elsősorban védekezésben segített sokat, az alapszakaszban azért támadásban is jól játszott, sok gólt szerzett. Kár, hogy utána sokat volt sérült."

Bognár Róbert: „A csapat egyik alapembere. Az alapszakaszban mérsékeltebben teljesített, a rájátszásban azonban feljött, s sokat tett hozzá, hogy bentmaradjon a gárda."

Forrai Dániel: „Hosszú kihagyás után játszott újra egy teljes idényt. Lelkesen, nagy akarattal kézilabdázott, s leginkább védekezésben volt hasznára a csapatnak, de a számára szokatlan poszton, beállóban is megállta a helyét."

Petrovszki Péter: „Év közben érkezett hozzánk. Ha töretlenül fejlődik, akkor nagy tehetség lehet belőle."

Nagy Tamás: „A csapat egyik vezére. Óriási teher volt a vállán, ennek ellenére egy-két gyengébb meccset leszámítva talán a legjobb teljesítményt nyújtotta a szezon során."

Kovács Ádám: „A rájátszásra érkezett hozzánk. Kevesebb lehetőséget kapott. Ha a jövőben ugyanazt a formát tudja mutatni, mint mikor pár éve eligazolt tőlünk, akkor meghatározó játékos lehet."

Szabó András: „Teljesítménye kiszámíthatatlan volt. Sok volt a nagyon jó játék, de a nagyon rossz is. Hozzáteszem, hogy talán ez volt az első éve, hogy nemcsak támadott, hanem védekezett is."

Németh Gábor: „Az egyik legnagyobb tehetség, nagy jövő előtt áll. Jó lenne, ha még egy ideig győri színekben tudna kibontakozni. Idén a kiélezett szituációk miatt kevesebbszer lépett pályára, de azért tudott segíteni."

Székely István: „Miss Zoltán távozása után megbízhatóan, egyenletesen játszott. Rengeteget segített, az egyik meghatározó játékosunk volt."

Becker Balázs: „Az én hívásomra jött vissza segíteni. Nem kapott azonban annyi lehetőséget, hogy megmutassa képességeit."

Miss Zoltán: „Távozásáig a csapat legeredményesebb játékosa, szellemi vezére volt. Örülök, hogy a Dunaferrben is bizonyította tehetségét."

Józsa Tamás: „Kevés lehetőséget kapott, ráadásul eredetileg ő nem is beállós volt, de előző klubjában már itt játszatták. Néhány meccsen hasznos tagja volt a csapatnak."

Gojko Vuckovic: „Tehetséges játékos, akinek a leigazolása sem ment könnyen. Utána hat meccsen huszonöt gólt lőtt, majd gondja támadt a klubbal. Eligazolásával hatalmas űrt hagyott maga után, s nemcsak támadásban, de védekezésben is."

Horváth András: „Fiatal játékos, kevés tapasztalattal. Néhány meccsen az új poszton is megoldotta feladatát. Még sokat kell tanulnia."

Szabó Balázs: „Ügyes, fiatal játékos, de még az ifik között kell bizonyítania."

Iváncsik Ádám: „Nagyon tehetséges játékos. Kicsit több alázattal hasonló karriert futhat be, mint Veszprémben játszó két bátyja. Sajnos azonban nem Győrben."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonzotta, hogy a dobogóért küzdhet

Labdarúgás - Több klub is szerződtette volna, végül az ETO ajánlatát fogadta el Pintér Attila, a… Tovább olvasom