Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Az utolsó minimotoros mohikán a megyéből

Ma már csak egy versenyző van Győrben és az egész megyében a minimotorosok sportjában. A tízéves Horváth Ádám magányosan rója a gyakorlóköröket, s édesapja kíséretében sok száz kilométert tesz meg minden versenyre és felmérésre.

A gyermeknapi verseny legjobbja, Horváth Ádám lett.
Annak idején, amikor a most tízéves Horváth Ádám alig ötévesen megkapta a versenyzői licencet, a győr-likócsi gokartpályán még rendszeresen rendezték a minimotoros-versenyeket Amire viszont édesapjától megkapta a kis Yamahát, már csak egy versenyt rendezhettek a győri pályán.

Azóta a győri Horváth család hétvégeken kora hajnalban kelve indul Kiskunlacházára a gyorsasági versenyekre, avagy Budapestre, ahol az országos minimotoros-versenysorozat szlalomfordulóit rendezik. Ugyanis az ifjú versenyző most is tagja a Wodicskáné Tállyai Bea által vezetett Castrol Michelin mini- és motorosegyesületnek, amelyhez még a győri versenyek kapcsán csatlakozott a kis Ádám.

Az 1999. áprilisi verseny óta számos értékes trófea tulajdonosa lett a győri versenyző, aki azzal, hogy például tavaly a MAMS égisze alatt rendezett országos bajnokság többszörös dobogósa lett korosztályában, busásan bizonyította rátermettségét, azt, hogy érdemes áldozni sportolására. Édesapja, Horváth Imre igyekszik is megadni mindazt, ami szükséges a zavartalan sportoláshoz, pedig amint mondja, néha nem könnyű helytállni. Ezeken a legkisebbek számára rendezett versenyeken is futamonként 6–11.000 forint a nevezési díj, s ha az utazást, motorszállítást, a felszerelést és edzésköltségeket is összeszámoljuk, véleménye szerint eddig egy jó minőségű utcai motor ára ráment Ádám minimotorozására.

Az idei gyermeknapi minimotoros-versenyen Ádám megnyerte a legkisebbeknek rendezett automata váltósok versenyét, a 80 köbcentisek viadalát, sőt, a Dr. Kercs László-emlékversenyen is a legjobb volt, méghozzá az abszolút legjobb időeredménnyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A királyi csapat a spanyol bajnokság élén

A találkozó előtt mindenki szoros és küzdelmes összecsapásra várt, főleg a Real Sociedad szurkolói,… Tovább olvasom