Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az új Hullám képviselője

Hullám Attila nagy reményekkel érkezett Sopronban. Bízik a jobb bajnoki folytatásban, illetve abban, hogy a kezdőcsapat állandó tagja lesz.
Hullám Attila ugyan az Újpest labdarúgója, s kölcsönben futballozik Sopronban, Tatabányáról érkezett. A tavaszt ugyanis a bányászvárosban töltötte, ugyancsak kölcsönben. A fiatal futballista ráadásul nem újpesti, hanem Vasas-nevelés.

„Négy évet futballoztam a Vasasban, majd amikor az utánpótláscsapatokat szponzoráló vállalkozás az Újpest fiataljait kezdte támogatni, sok-sok játékos, köztük én is, átkerült a Megyeri útra. Ez már közel öt éve történt" – kezdte a mindössze 20 éves játékos.

A szamárlétrát két klubban járta végig, s a Megyeri úton lett élvonalbeli labdarúgó. „Mészöly Géza volt az az edző, aki először betett az Újpest felnőttcsapatába, nála lettem NB I-es labdarúgó. Nagyjából húsz NB I-es mérkőzést játszottam Újpesten, aztán Mészöly távozott, én pedig több szempontból is elég nehéz helyzetbe kerültem. Úgy éreztem, mindenképpen környezetváltozásra volt szükségem. Tavasszal kölcsönbe Tatabányára kerültem, de sajnos a helyzetem érdemben nem változott. A csapat ugyan elérte a célt, azaz bent maradt, de úgy érzem, túl sok közöm ehhez nem volt. Kapóra jött a soproniak megkeresése. Nagyon bízom benne, itt sikerül megújulnom, s igazolnom azt, hogy nem érdemtelenül szerződtettek."

Hullám Attila néhány, Sopronban eltöltött hét s a bajnokságból lejátszott forduló után így látja saját, valamint új csapata helyzetét: „Bár a bajnokságban nem kezdtünk túl jól, azt gondolom, csapatunk annál azért jóval erősebb, mint ahol most a tabellán található. Sok a fiatal játékos, s úgy érzem, ha egyszer sikerélményben lesz része a gárdának, az lendületet adhat, attól elkaphatja a fonalat."

Ami saját játékát, karrierjét illeti, Hullám Attila a következőket mondta: „Bár nem vagyok ballábas, nagyon fekszik nekem a bal oldali futó, ha úgy tetszik, balszélső poszt, melyen a győri Ligakupa-mérkőzésen is szerepeltem. Úgy érzem, a kezdeti bizonytalanság után sikerült felvennem a ritmust. Célom, hogy minél többet tegyek a csapat eredményes szerepléséért, de azzal tisztában vagyok, a helyért meg kell küzdenem."

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remekeltek a magyarok

A San Marinóban rendezett eurotrial Európa-bajnokságon a hazai terepjárózás történetének eddigi… Tovább olvasom