Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Az SVSE lehetne a megoldás

Labdarúgás - Az SC Sopron jövője is egyelőre bizonytalan, nem tudni, milyen feltételekkel folytathatja a munkát. A klub elnöke szerint a helyi profi futball szempontjából az SVSE megerősítése lenne az üdvözítő.
Amint arról már többször beszámoltunk, a 2008/2009-es évadban sem NB I-es, sem NB II-es csapata nem lesz Sopronnak. Nagy kérdés, mi lesz ezek után az utánpótlás-nevelő együttessel, az SC Sopronnal? Vörös Sándor, a klub elnöke korábban azt fejtegette, ha nincs kinek, akkor igazából nem is érdemes nevelni. Az új helyzetet értékelve beszélgettünk vele.

– A városi közgyűlésen történtek után hogy látja a soproni futball helyzetét? – kérdeztük.

– Nagyon sajnálom, hogy nem lesz profi csapat Sopronban a következő szezonban. Bízom benne, hogy a város vezetése továbbra sem mond le a minőségi felnőttlabdarúgásról. Továbbra is állítom, az utánpótlás-nevelés számára is nagyon fontos lenne mindez. A jelenlegi helyzetben azt gondolom, az lenne a legszerencsésebb, ha az SVSE felé fordulna a figyelem. Meg kellene vizsgálni a csapat oly mértékű támogatását, hogy az ki tudja harcolni a feljutást.

– Az utánpótlásklubbal most mi a helyzet?

– Biztos vagyok benne, hogy a város vezetése tartani fogja magát a közelmúltban a szezonzáró szülői értekezleten elhangzottakhoz, azaz támogatja majd az utánpótlás-nevelő klubot. Természetesen tartom a kapcsolatot a város vezetésével, s ahogy eddig, most is folyamatosan beszámolunk tevékenységünkről és az anyagi helyzetünk alakulásáról. Azt már az említett értekezleten is kifejtettem: a jelenleg rendelkezésre álló pénzből nem tudnánk befejezni az őszi szezont. Jó lenne, ha mielőbb rendeződne a helyzetünk, hamarosan kezdődne a csapatok felkészülése. Volt távozó edzőnk, akit pótolni kellene, vannak szakvezetőink, akiknek lejárt a szerződésük, velük is tárgyalni kellene. E kérdésekkel azonban majd csak akkor tudunk érdemben foglalkozni, ha látjuk, milyenek a pénzügyi lehetőségeink. A döntéshez szükséges anyagot az önkormányzat részére megküldtük, remélem, ez ügyben is rövid időn belül születik döntés.

– Mit tud, mi lesz az SC Sopron számára az országos kiemelt csoportban való bent maradást kiharcoló, ám az utánpótlás-korosztályból kiöregedő játékosokkal?

– Ami biztos: Palkó Dávid Székesfehérvárra igazolt, a többi játékosról nem hallottam, hogy elszerződött volna valahová. A környékbeli csapatokkal felvettük a kapcsolatot, így próbálunk segíteni az egyesületünket elhagyó fiatal játékosoknak. Remélem, lesz közülük, aki majd az SVSE csapatát erősíti, s a korábbi évek tendenciájához hasonlóan azt sem lehet kizárni, hogy néhány fiatal játékos majd Ausztriában folytatja pályafutását.

Olvasóink írták

 • 7. pisti50 2008. július 11. 15:16
  „ezt nem én irtam”
 • 6. pisti50 2008. július 04. 20:17
  „Ja és szerintem szavazzatok a fradira! éljen a soproni fradi!!!!!!”
 • 5. pisti50 2008. július 03. 15:10
  „azért másolom ide be ezt a hozzá szólásomat mert itt lehet,hogy többen olvassák a hozzá szólásokat,meg lehet nézni a fotót.  Egy kicsit furcsa!!

  Soproni liga és még a fotón is látszik borsodi liga:
  Én a Soproni sörgyár helyében feljelenteném a Győrt.
  Én ugy tudom,hogy csak Soproni liga reklám feirat lehet a mezeken.
  Bár tavaly is volt eggy fotó amin ugyan ugy Borsodi ligás felirat volt. Vagy nincs pénze a Györnek uj mezekre?”
 • 4. pisti50 2008. július 03. 15:08
  „Az MLSZ elkiszitette nb2-es mezönyt ott sem indulhat Sopron,de azt viszont irta nb3-ban indulhat,tehát ha a Vasut nem akar magasabb osztályba indulni indulhatna a ki öregedett játékosok ott,és meg van a megoldás,
  Mert közgyülés után egy páran be mentünk a polgármester és tanitványaihoz ott elhangzott a szájukból a vasut nem akar magasabb osztályba lépni jó nekik az nb3.”
 • 3. fa 2008. július 03. 13:37
  „Bocsánat JÚNIUS 13!!!!!”
 • 2. fa 2008. július 03. 12:59
  „Miért csak kellene, már mint tárgyalni????Állítólag július 7-én megkezdődik a felkészülés!!! Kérdem én július 13-a óta mit csináltak, mit tettek sc ügyében??? Szégyen! Síralmas!!!”
 • 1. fc soproni 2008. július 03. 07:33
  „Most szépen a képviselő urak elvonultak "megérdemelt" nyári pihenésükre. Érdekel itt valakit legalább a fiatalok sorsa? Jó lenne olyan munkahely nekem is ahol a félbehagyott munkát csak úgy otthagyhatom, mert pihenőre vonulok. Csak a lelkiismeret nem hagyna pihenni, ez a külömbség.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény védő a bolgár Vihrenből

Labdarúgás - Az exsoproni Fehér Zoltán az idei esztendőt a bolgár Vihren csapatánál töltötte.… Tovább olvasom