Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között köszöntötte az I. Ifjúsági Olimpián érmes helyezést elért sportolókat és edzőiket.

A NEFMI Tükörtermében megrendezett eseményen az érmet nyert sportolók mellett a felkészítésben részt vevő edzők is miniszteri díszokleveleket vehettek át.

Réthelyi Miklós ünnepi beszédében a hét arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet elért fiatal sportolók mellett méltatta az edzők és szülők munkáját, segítőkészségét és áldozatvállalását is. A miniszter kiemelte: jól felkészült versenyzők, biztos háttér és magasan képzett sportszakemberek nélkül nem lehet világra szóló eredményeket elérni.
 
Czene Attila pohárköszöntőjében elmondta: „Szingapúrban 18 sportágban, közel 50 versenyzőnk igazolhatta, hogy a magyarok továbbra is a világ legerősebb sportnemzetei közé tartoznak. Bizonyították erejüket, tehetségüket, kitartásukat, és azt is, hogy a nemzet méltán számíthat rájuk. A Nemzeti együttműködés Kormányának célja, hogy visszavezesse a magyar versenysportot a minőségi teljesítmények lehetőségeihez. Megteremtse az ehhez szükséges feltételeket, az ezt elősegítő stabil működés jogi, pénzügyi, társadalmi hátterét. Ez nem csupán erkölcsi küldetés. Eszköz a nemzeti közösség öntudatának erősítéséhez és védelméhez, határainkon belül és azon kívül is."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: világszínvonalú videotechnika már Győrben is

Egy modern videoanalizátor program segíytségével készül fel aktuális ellenfeleiből a SEAT Lami-Véd… Tovább olvasom