Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Az Euroligában minden megtörténhet

Megérkezett Sopronba és immár az Euroleasing-Orsi Sopron csapatával tréningezik a litván Európa-bajnok, Jurgita Streimikyte. A kiváló kosaras korábbi csapata, a Valenciennes ellen készül.
– Üdvözöljük Sopronban, mennyire ismerős a környezet? – kérdeztük Streimikytét szerdán délelőtt, második soproni edzése után.
– Egy kicsit – felelte mosolyogva a szőke balti klasszis. – Ellenfélként néhányszor már kosaraztam ezen a pályán a Valenciennes és a Como játékosaként.

– Leendő társait mennyire ismeri?
– Bieliková, Vesel és Zakaluzsnaja mint vetélytársak ismerősök, ellenük sokszor játszottam már. Kovaceviccsel Olaszországban egy csapatban játszottam egy egész évet, így érthető, hogy most éppen ő segít a beilleszkedésben.

– Hány évet is töltött eddig idegenlégiósként idegen csapatoknál?
– Összesen nyolcat. Annak idején, kilencvennégy és kilencvennyolc között a Valenciennes csapatában játszottam, majd ezt követően jött négy esztendő Olaszországban, a Comóban. Ekkor elég volt a légióskodásból, hazatértem, egy évet az anyaság miatt kihagytam. Volt alkalmam pihenni, de az idei szezont már a pályán, odahaza, a Telekomas Vilnius csapatában kezdtem.

– Az Euroligában nem jutottak tovább csoportjukból. Milyennek ítéli meg a Telekomas szereplését?
– Remekül kezdtünk, és a csoportmérkőzéseket még nagyon jól zártuk. Sajnos ezután a középső szakaszban elég sok olyan meccset veszítettünk el egy-két ponttal, amelyeket akár meg is nyerhettünk volna. Azt hiszem, abban, hogy a legutóbbi meccseinken elértünk egy-két bravúrt, már annak is lehetett szerepe, hogy a továbbjutás lehetőségétől elesve felszabadult lett a csapat, mivel nem volt veszítenivalója. Hozzá kell tennem, a mi csoportunk nagyon erős volt.

– Most az ellen a Valenciennes ellen készül Sopronban, amelyben annak idején négy évet is játszott, a mostani sorozatban pedig kétszer is pályára lépett ellene. Mennyire ismerős önnek a francia csapat?

– Jókora változások történtek a Valenciennes-nél azóta, hogy eljöttem onnan. Elvégre annak már hat éve és ez nagyon hosszú időnek számít egy élcsapat életében. Az edző is más, a játékoskeret pedig szinte teljesen kicserélődött, csak Sauret szerepel a gárdában azok közül a játékosok közül, akikkel én annak idején egy csapatban kosaraztam.

– Milyennek látja a soproni esélyeket?
Ami az esélyeket illeti, arról azt mondhatom, hogy az idei év is bizonyította: a női Euroligában minden megtörténhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mandula és Kapros a hét legrangosabb női tornáján

Nincs megállás, Mandula Petra ezen a héten is ütőt ragad, méghozzá a hét legrangosabb női tornáján,… Tovább olvasom