Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Az ETO-nak új gazdája lesz az ETO Futsal Kft

Az ETO labdarúgócsapatának új gazdája lesz az ETO Futsal Kft., amelynek ügyvezetője, dr. Drucskó Zoltán először nyilatkozott a terveiről és az elképzeléseiről.

– Úgy fest, az utolsó pillanatban sikerült az ETO-t megmenteni. Valóban a futsal kft. vett fel hitelt, hogy ez sikerüljön?

– Mint azt már elmondtam, az adótartozás rendezésének mikéntje rajtam és az ETO Futsal Kft.-n kívül álló okok miatt üzleti és adótitok. Így ennek részleteiről sajnos nem tudok bővebb felvilágosítást nyújtani. Annyit azonban mondhatok, megerősítve a Borkai Zsolt polgármester által elmondottakat, hogy állami és közpénzek, valamint szövetségi források igénybevétele nélkül a futsal kft. egyenlítette ki teljes körűen az ETO köztartozását. A forrás pontos ismereténél azonban meglátásom szerint fontosabb, hogy megmutattuk: összefogással még az ilyen kilátástalannak tűnő helyzetekből is lehet kiút.

– A közvéleményt érdekli az is, kik a futsal kft. tulajdonosai?

– Az ETO Futsal Kft. tulajdonosi szerkezete nyilvános, bárki elérheti és folyamatosan nyomon követheti az Igazságügyi Minisztérium elektronikus cégadatbázisában. Jelen pillanatban a kft.-t hatvannyolc százalékban az ETO Futsal Club egyesület, harminckét százalékban én tulajdonlom. Fontos megjegyezni azonban, hogy jelen tulajdonosi struktúra a futsalklub üzemeltetése kapcsán alakult ki, a megváltoztatására jelen körülmények között sem idő, sem mód nem lett volna. Természetesen a jövőben a megváltozott működésnek köszönhetően a tulajdonosi összetételben is lesznek átrendeződések. A város vezetőinek egyetértésével olyan tulajdonosi szerkezetet szeretnénk kialakítani, amely lehetővé teszi a hasonló helyzetek elkerülését, még egyszer nem szeretnénk, hogy veszélybe kerüljön az utánpótlás a profi futball miatt. Az biztos, hogy amennyiben feljut az NB II-be a csapat, erre egy önálló gazdasági társaságot fogunk alapítani.

dr. Drucskó Zoltán
dr. Drucskó Zoltán


– Biztos benne, hogy ezek után megkapják az NB III-as rajtengedélyt?

– A futsalklub a határidőig benyújtotta az NB III-as részvételhez szükséges amatőr licenc kérelmét és az indulási jog átadásával kapcsolatos megállapodás is érkeztetésre került a szövetségbe. Ez idáig nem kaptunk felhívást hiánypótlásra. azt gondolom, hogy eléggé körültekintően jártunk el. Az állami vagyonfelügyelő jóváhagyta, aláírásával ellenjegyzett, az ország egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a KPMG pedig véleményezte az indulási jog átadásával kapcsolatos konstrukciót. Természetesen meg kell várnunk a végleges döntést az MLSZ részéről, amely május 26-án várható.

– Hogyan tovább? Kezdjük az utánpótlással: minden korosztály, minden gyerek maradhat az ETO-ban?

– Igen, az ETO megmentésén túl az utánpótlás, a gyerekek további versenyeztetési, sportolási lehetőségének biztosítása volt a fő prioritás. Városunk jövője gyermekeinkben rejlik, ezt szem előtt tartva új filozófiával szeretnénk az egyesületet újjáépíteni, győriekkel, győrieknek.

– Mit gondol, maradnak a klubnál olyan játékosok, akik eddig a harmadosztályban futballoztak?

– Meg kell jegyeznem, hogy sajnos sokan dolgoztak és dolgoznak egyéni érdekekből azért, hogy mindez ne sikerüljön. Reméljük, hogy tudunk olyan elképzelést, jövőképet nyújtani a részükre, hogy eszük ágában sem lesz máshol futballozni. Az MLSZ elnökségének legutóbbi sajtótájékoztatóját látva elmondhatjuk, átalakulóban van a magyar labdarúgás. Igaz, nem lesz könnyű, de mi stabil alapokon nyugodva, hosszú távon szeretnénk ennek az átalakulásnak a nyertesei lenni. A fiatalok célja rögtön az első évben az NB II-be történő feljutás lesz.

– Mi történik az NB I-es klubnál dolgozókkal?

– Az egyesület, a csapatok működtetéséhez kellenek a dolgozók, a szakemberek, ők is az ETO-család részei. A futsal kft. át fogja venni a dolgozók nagy részét, de nem a teljes munkavállalói létszámot. Tudomásul kell venni azt a tényt, hogy az ETO nem egy szociális foglalkoztató. A jól képzett munkavállalókra szükség van és természetesen előnyt jelent a foglalkoztatásnál a klubhoz való kötődés, klubhűség. Létszám-racionalizálás, bérszínvonal-csökkenés azonban lesz, illetve egy-két munkakörben minőségi csere is várható. A béreket a lehetőségekhez kell igazítanunk, a jelenlegi bérszínvonal ugyanis egy NB I-es professzionális klub és nem egy amatőr bajnokságban játszó klub költségvetéséhez van igazítva. Nem szeretnénk azonban senkit bizonytalanságban hagyni, így a városvezetéssel együtt tájékoztattuk őket a jövőbeni lehetőségeinkről.

– Azt tudjuk, hogy Preszeller Tamással számol szakmai igazgatóként, de miként alakul a stáb? A kiválasztásban a régi érdemek vagy a modern jövő lesz a döntő?

– Preszeller Tamás rendelkezik jelenleg az egyik legmagasabb iskolai végzettséggel a szakmai stáb tagjai közül, illetve mindenképpen szeretnénk békés átmenetet teremteni a múlt és a jövő között. Egy öt- éves, visszamérhető fejlesztési tervben gondolkodunk, amelynek a részletei kidolgozás alatt állnak. A szakmai stáb e fejlesztési terv irányvonalai mentén kerül kialakításra, és a régi érdemek mellett a befektetett munka, a megújulásra, a tanulásra való fogékonyság is döntő lesz. Vallom, megfelelő eredményeket csak minőségi munka és megfelelő szakmai felkészültség mellett lehet elérni.

– A tervek szerint az ETO Parkot az önkormányzat veszi át, ott és a centerpályán játssza majd a mérkőzéseit az NB III-as csapat?

– Igen, a centerpályán szeretnénk megrendezni a mérkőzéseket, de természetesen ennek költségvonzata van, amelynek számszaki része még nem ismert számunkra. Remélhetőleg siker koronázza az önkormányzat ez irányú elképzeléseit. Az indulási jog átadása során már megkezdődtek a vagyonfelügyelővel az erre irányuló tárgyalások.

– Mekkora költségvetéssel számolnak, s honnan lesz pénz a klubot fenntartani?

– Elkészült az előzetes költségvetés, amely megítélésünk szerint kiegyensúlyozott működést fog biztosítani, illetve folyamatosan tárgyalásban állunk a lehetséges támogatókkal is. A költségvetés a nevezések elfogadása után, valamint a lehetőségeink ismeretében kerül majd elfogadásra.

– Elképzelhető az Audi visszatérése? A Rába a futballcsapat szponzora is lesz?

– A lehetséges támogatókról, amíg az egyesület működésével kapcsolatos minden részlet nem tisztázódik, úgy gondolom, korai beszélni. A futsalcsapat támogatói által biztosított források pedig pillanatnyilag nem akkora volumenűek, amelyek megoldást jelenthetnének. A Rábára visszatérve, természetesen jól hangzana, igazi unikum lenne az elnevezés. A jövő héten fogunk tárgyalni a Rába vezetőivel a kialakult helyzetről, de úgy tudjuk, a futsalcsapat támogatása most kimeríti a rendelkezésre álló forrásaikat.

– Mit gondol, mennyi idő múlva lehet ismét első osztályú csapata az ETO-nak?

– Ha jól mennek a dolgok, akkor két év alatt, de tudomásul kell vennünk, ezt sok minden befolyásolhatja. Mindenesetre a céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal.

– A győri futsalklub többszörös magyar bajnok, lesz-e ilyen sikeres nagypályán is?

– Nem sikeresek, hanem eredményesek szeretnénk lenni. Megítélésem szerint azonban ha semmi más eredményt nem fogok, fogunk tudni elérni a labdarúgásban, csak azt, hogy sikerült életben tartanunk egy száztizenegy éves klubot, akkor elmondhatjuk magunkról: mi már megtettük a magunkét. Ígérem, illetve biztos lehet mindenki abban, hogy ennyivel nem fogom beérni, Magyarország legsikeresebb városának támogatásával ugyanis ez a projekt sikerre van ítélve. Remélem, elmondhatjuk nemsokára, hogy a jövő focija Győrben épül!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Audi ETO sérült - Grimsbőt műteni kell

A kapus műtött térdében kiújult a porckorongciszta. Tovább olvasom