Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

Az ész a fontos, nem a haj

Kosárlabda - Bár egy irányító és egy center között bizony egy-egy meccs hevében előfordulhatnak nézeteltérések, az alábbi történet két hőse nehezen tudna hajba kapni. Ráadásul ennek oka nem elsősorban a kettejük között meglévő 35 centis magasságkülönbségben keresendő...

A SMAFC irányítója, Bausz Kornél és centere, Csaplár-Nagy Arnold teljes mértékben nélkülözi a hajba kapáshoz amúgy nélkülözhetetlen eszközt, nevezetesen a hajat. A fodrászok és a sampongyártók biztosan nem belőlük tollasodnak majd meg. A kosárlabda-szövetség honlapján szereplő adatok szerint 175 centis irányítóval és a 210 centire nőtt centerrel a kopaszságról beszélgettünk.

– Mióta hordják ezt a fazont, honnan jött ezen „hajviselet" ötlete?
B. K.: – Úgy nagyjából tíz éve egyszer egy meccs előtt levágtam teljesen kopaszra a hajamat. Azóta vagyok kopasz, ugyanis az, hogy a meccsek előtt leborotválom, már kabalámmá vált. Minden hazai meccs és idegenbe való utazás előtt kezelem a fejemet, és amikor nincs szezon, hetente egyszer akkor is.
Cs-N. A.: – Ha jól emlékszem, nagyjából tíz éve vagyok teljesen kopasz. Egyszer – minden különösebb konkrét ok nélkül – levágattam teljesen a hajamat, és mit tagadjam, tetszett, amit utána láttam a tükörben. Így aztán azóta tartom magam a hajnélküliséghez.
– Ki és hogyan tartja karban a fejét?
B. K.: – Én magam, és nem hiszem, hogy ezt bárki másnak átengedném. Van egy fodrászborotvám, azzal „nekiesem", leborotválom.
Cs-N. A.: – Saját magam gondoskodom a „frizurámról". Egy elektromos gépem van, azzal nyírom simára a fejemet.
– Mindketten évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kopaszság szerint. Ennyi „rutinnal" felvértezve hogy látják, milyen előnye és milyen hátránya van a sima fejnek?
B. K.: – Szinte csak előnyökről tudok beszélni. Nem kell fodrászra és samponra költeni, és nem kell túl sokat bíbelődnöm a fejemmel, pár perc alatt rendbe hozom. Volt időszak, amikor néha az izzadtság a szemembe ment, akkor fejpánttal játszottam, de ez inkább egy ifjúkori külsőség volt, a pántot egy csapattársammal együtt találtuk ki s viseltük. Szerencsére ma már ilyen gondjaim nincsenek.
Cs-N. A.: – Ami engem illet, én csak és kizárólag előnyét érzem a kopaszságnak. Ezzel a hajviselettel rengeteg időt és vélhetően nem kevés pénzt is takarítok meg. Ahelyett, hogy várnék és a hajvágás után fizetnék a fodrásznál, hetente egyszer öt percet fordítok a hajamra, és már kész is. A játékban sem zavar, sőt, nyáron kifejezetten kellemes viselet.
– Ahogy egy régi sláger mondja: egy tisztes őszes halánték a női nemnek ajándék. A másik nem hogy viszonyul a kopaszságukhoz?
B. K.: – Nyilván vannak lányok, akik a Bundesliga- vagy a Beckham-frizuráért rajonganak. A csajozásnál azonban nem feltétlenül ez a fő téma, az előbb említett hölgyek, úgy látszik, szerencsére elkerültek, ugyanis ezen a téren sem érzek semmiféle hátrányt a kopaszságom miatt.
Cs-N. A.: – Azt gondolom, ebben a vonatkozásban is csak előnyről tudok beszélni. Amíg volt hajam, egyedül éltem, pár éve azonban már párkapcsolatban. A párom már így, kopaszon ismert meg, így ezen túlmenően ez a „műfaj" nem nagyon érdekel.

Olvasóink írták

 • 3. p_mint_paczal 2009. január 06. 22:06
  „Ba-úsz-ko-fi a legnagyobb KIRÁLY, a legnagyobb KIRÁLY, a legnagyobb KIRÁLY!!

  kikübszöböl minden porblémát!

  hajrá TottenHam!!”
 • 2. jockey 2009. január 04. 23:38
  „Neked melyikből van több, Ernő?”
 • 1. TeknőcErnő 2009. január 02. 22:12
  „Hát ezt mondom én is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérten tarolt a veszprémi gálán

Kézilabda - A magyar férfi közönségválogatott "bulimeccsen" 41-36-ra nyert a szerb csapat ellen a… Tovább olvasom