Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Az egyik szeme már Ausztrálián

A magyar válogatott következő nagy megmérettetése az ausztráliai maratoni világbajnokság lesz.

Weisz Róbert, az ifjúsági és serdülőválogatott vezetőedzőjeként nemrégiben még a csehországi Racicében az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén vett részt.

„ Az eredményeink azt mutatják, hogy nem állunk rosszul utánpótlásszinten. Kell is az erő, hogy tartani tudjuk a lépést legnagyobb vetélytársunkkal, Németországgal, ahol óriási energiákat fektetnek a fiatalok képzésébe."

Ideje és energiája nagy részét azonban már a világbajnoki felkészülés köti le, hiszen október 15–16-án az ausztráliai Perthben rendezik a maratoni világbajnokságot. A magyar csapatot Weisz Róbert vezeti majd a távoli földrészen és egyben az ifiválogatott eredményességéért is ő felel.

„ Nehéz a felkészülés a világbajnokságra, hiszen az utazás és a verseny eleve kéthetes kiesést jelent a gyerekeknek az iskolából, így központi edzőtábort nem szervezhettünk részükre. Közülük, aki tudta vállalni a közös felkészülést, az csatlakozhatott a felnőttekhez, akik Győrött edzenek a világbajnokságra. A csapat fele, hét ember élt a lehetőséggel. A sportágban minden jelentős idei esemény véget ért, így Ausztráliában rendkívül erős mezőnyök várhatók minden kategóriában. A magyar ificsapatban is helyet kap a sík vízen ifjúsági világbajnok Hegyi Réka, Csipes Tamara, az Európa-bajnok Hegyi Zomilla. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, egy-két aranyérmet és több más medált is várhatunk a mi fiataljainktól."

Győrből összesen hat versenyző utazik, a felnőtt Salga István és Csay Renáta mellett az ifjúsági Nagy Péter, Péter Kristóf, Both Ádám és Pongrácz Balázs. A felkészülésüket Borsodi Géza, Sztanity László, Weisz Róbert és Szabados Krisztián edzők segítik.

„ Az időeltolódás és az akklimatizálódás remélem, nem okoz gondot, hiszen elegendő idő áll majd rendelkezésünkre: tíz nappal a vb előtt utazunk Ausztráliába. Gondot jelenthetnek viszont a hajók, a drága szállítási költségek miatt ugyanis itthonról nem viszünk, a helyszínen ugyanazokban a kapott, illetve bérelt hajókban versenyeznek a felnőttek és az ifik is. A pályát folyóvízen jelölték ki, a nemzetközi előírásoknak megfelel. Mire a csapat nagy része kiérkezik, remélem, mindent sikerül tökéletesen előkészíteni."

Győri érmek

A csehországi Racicében a magyar válogatott 62 versenyzővel képviselte hazánkat az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen kilenc ország fiataljai vettek részt. A mieink jól szerepeltek, hiszen 13 arany-, 21 ezüst- és 11 bronzérmet szereztek. A Győri VSE-ből Németh Gergő kenus párosban és négyesben két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött, Péter Kristóf kajakos ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. Kovács Attila kajakos egy, Varga Dávid párosban két bronzérmet vehetett át. Takács Timót és Lantos Ádám értékes helyezéssel vette ki részét a pontversenyt nyerő magyar csapat szerepléséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két soproni győri színekben

Hamarosan elkezdődik az élvonalbeli bajnokság. A most induló sorozatunkban bemutatjuk az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának a játékosait. Horváth Adriennt az elmúlt napokban a társak választották meg csapatkapitánynak. Magyar András, a csapat edzője a hármas poszton számít a játékára.Testvére, Horváth Patrícia a világbajnok vízilabda-válogatott kapusa. Tovább olvasom