Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Az alsóház élén

Hetedik helyen zárta az idei szezont a Győri ETO KC férfi kézilabdacsapata. Ezzel a hivatalos célt teljesítette a gárda. Tóth László vezetőedző szerint játékban előrelépett együttese, a jövő azonban a korábbinál is kilátástalanabb. Négy játékos kivételével mindenkinek lejár a szerződése.
(illusztráció)
A negyedik-nyolcadik hely megszerzése volt a Győri ETO KC célja a szezon kezdete előtt, s ennek a fiatal gárda teljes mértékben megfelelt. Bár a tavalyi felsőházi szerepléshez és hatodik helyhez képest visszacsúszott a gárda, láthatóan mégis sokat fejlődött a csapat. Az alsóházban megszerzett első hely – ami összesítésben a hetedik – mindenképpen dicséretes teljesítmény, hiszen a férfiak ezúttal is nehéz körülmények között dolgoztak. Tóth László vezetőedző fanatizmusával azonban ismét a honi pontvadászat egyik legstabilabb gárdájává kovácsolta össze a zöld-fehéreket.
– Hajszálon múlt, hogy nem kerültünk be az első hatba – kezdte értékelését a tréner. – Egy hellyel hátrébb végeztünk, mint tavaly, ennek ellenére nem vagyok csalódott. Sok olyan elemet fedeztem fel a játékunkban, mely egyértelműen biztató a jövőt illetően. Védekezésünk sokkal érettebb lett, s sokat fejlődött a támadójátékunk is. Csapatunk adja a bajnokság gólkirályát Frey János személyében, emellett pedig olyan fiatal játékosok teljesítménye javult, s lett sokkal stabilabb, mint Szabó Péter vagy Bakos Dávid.
– A rájátszásban azt kapta a csapattól, amit előzetesen várt ?
– Bíztam abban, hogy a játékosok igazi sportemberek lesznek az alsóházi küzdelmek során is. Bebizonyították a fiúk, hogy helyén van a szívük, s akkor is tisztességgel küzdöttek, amikor a véghajrában az ellenfelek minden trükköt bevetettek. Megtartották a hetedik helyet, ami azért nem volt teljesen egyértelmű, mert itt már nagyon egyformák a csapatok. Lehet, hogy többen azt várták, hogy minden mérkőzést nyerünk, de elég megnézni a rájátszás eredményeit, két-három gólnál nagyobb különbségű győzelem nem igazán született. Kiélezett küzdelemben azonban megszereztük a minibajnokság első helyét.
– Évről évre felmerül a kérdés a férficsapat kapcsán: mi lesz jövőre ?
– Erről nem nagyon tudok nyilatkozni. Az tény, hogy Gerháth, Tatai, Bősze és Konkoly kivételével minden játékosnak lejár a szerződése. Természetesen nagyban függ a jövő attól, hogy kiket sikerül megtartani. Az biztos, hogy több játékosunkat is megkeresték más csapatok, úgyhogy jó lenne időben lépni, nehogy lemaradjunk róluk. Ezzel kapcsolatban annyit mindenképpen elmondanék, hogy áldatlan munka folyik a klubban, hiszen a fiatal tehetségek mire igazán érettek lennének az első osztályra, elszerződnek Győrből. Ezt a folyamatot meg kellene állítani.
– Mi a helyzet az ön szerződésével ?
– Az enyém szintén lejár, minden további a játékoskeret függvénye. Ha látom, kikkel dolgozhatok együtt, akkor eldöntöm, hogy érdemes-e folytatnom a munkát vagy sem. Ha ez a keret egyben marad, s sikerülne visszaigazolni a tavaly szenzációsan védő Szabó Imrét, akkor akár a negyedik helyre is odaérhet a végén az együttes. Most ugyanis leginkább a kapusposzton voltak gondjaim. Kapusaink teljesítménye rendkívüli módon ingadozott: hol értékelhetetlen, hol pedig kiváló teljesítményt nyújtottak.

Tóth László egyénileg is értékelte játékosai teljesítményét.

Gerháth Zoltán: Felemás teljesítménye a nulla és a csúcs között ingadozott.
Tatai Péter: Ugyanaz vonatkozik rá, mint Gerháthra, azzal a különbséggel, hogy a hullámzó teljesítménye fiatalságával magyarázható. Varga Zoltán: Idén kevés lehetőséget kapott a bizonyításra.
Iváncsik Tamás: Tőle ennél is többet várok.
Bősze József: Rossz lábával nem üti meg az NB I-es szintet.
Szabó Péter: Rengeteget fejlődött, sok gólt lőtt, amikor pánikba esik, van még mit javítania.
Bakos Dávid: Nagyon jó átlagteljesítményt nyújtott, csak a sérülései ne lettek volna.
Struhár Péter: Védekezése jó, lerohanása fejlődött, izomtömege azonban a nullával egyenlő.
Frey János: Amikor idejött hozzánk, nyolcvan gólt lőtt, most Magyarország gólkirálya. Ha nem fáradna el a meccsek végére, még hasznosabb csapattag lehetne.
Bognár Róbert: Lelkes, küzdős játékos, aki védekezésben sokat segített, támadásban viszont jóval kevesebbet.
Császár György: A legszebb gólok mestere, de egy csodálatos dolog meccsenként kevés a sikerhez.
Herbert Gábor: Sok tanulnivalója van még a kézilabdából, küzdeni tudása és lelkesedése ugyanakkor példamutató.
Bognár Imre: Edzésmunkája sokat javulhatna a jövőben.
Kányai Róbert: Tudásához képest világválogatott szintet nyújtott. Pozitív hozzáállását jelzi, hogy az utolsó nyolc-tíz meccsen sérülten vállalta a játékot.
Konkoly Tamás: A tavalyihoz képest az ő teljesítménye okozta számomra a legnagyobb csalódást.
Erdei Krisztián: Pontosan azt kaptam tőle, amit várhattam egy olyan játékostól, akinek kezében egy évig nem volt kézilabda.
Bolyáki Adrián és Németh Norbert jutott még epizódszerephez. Pk tehetségesek, de még sokat kell fejlődniük az első osztályhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló együttműködés

A magyar kosárlabdázás történetében eddig egyedülálló együttműködési megállapodást írt alá két A… Tovább olvasom