Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Az álom közelebb a valósághoz

Újabb üteméhez érkezett Győrött az ETO Park építése, amelynek része a stadion is: készül a nyugati lelátó. A kereskedelmi központot jövőre adják át.

A sokáig újnak mondott ETO-stadiont 1977-ben avatták fel, de napjainkban már csak romjai emlékeztetnek az egykoron ékszerdobozként emlegetett létesítményre. Részben ledózerolták a lelátókat – a város felőli kapu mögötti félkaréj áll még –, részben újat építettek a helyükre.

KAPCSOLODÓ CIKKEK >>

3,8 milliárd forintba kerül a győri ETO Stadion átépítése (2005-06-22) >>
Beázott az ETO-stadion új lelátója (2007-05-08) >>
ETO-stadion: látványos szakasz (2006-03-08) >>
ETO-stadion: marad a konténerváros (2005-11-03) >>
Épülhet a stadion (2002-05-07) >>
Feketemunkások a stadion építésnél (2006-04-27) >>
Folytatódhat az ETO-stadion felújítása (2006-06-26) >>Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője:
„Ezt a részt vendégszektorként kell működtetnünk addig, amíg a stadion további részei nem lesznek készen. Másrészt itt található a létesítmény energetikai központja, az új elkészültéig mindenképpen marad a helyén a régi lelátó."

Április eleje óta játszhat ismét a saját stadionjában az ETO labdarúgócsapata. A klubépület és a kollégium elkészült, a keleti lelátón a felső szektorban a székeket és a korlátokat szerelik a szakemberek.

„Szeretnénk, ha minél hamarabb birtokba vehetnénk az új lelátórészt, ez már csak az építőkön múlik. Itt kap helyet a sajtópáholy is, a két szint között pedig folytatódik a VIP-részek kialakítása. Az eddigi kivitelezővel elszámoltunk, a pletykákkal ellentétben szó sincs pereskedésről. A garanciális munkák kijavítása tart és a vízelvezetési gondokat kell megoldanunk. A nagy esőzés óta ugyanis a játékoskijáró még nem száradt ki, itt-ott víztől tocsog a pályára vezető szőnyeg. Jól halad viszont a nyugati lelátó építése. A föld alatti munkák után látványosabb szakaszába ért az építkezés, a nézőtér első elemei már állnak. Az év végére kell elkészülnie. Az ETO Park részeként épülő sport- és szabadidőközpontot a tervek szerint 2008 végén vehetjük birtokba. Véleményem szerint azonban ez előbb is megtörténhet, hiszen építészetileg kevésbé bonyolult munka, mint egy fedett lelátó felépítése."

A Quaestor-csoport egyik kiemelt ingatlanfejlesztési projektje az ETO Park, amely a stadion köré épül. A sport-, szabadidő- és kereskedelmi központ 44 ezer négyzetméteres lesz, melyben további 6000 négyzetméteren irodák kapnak helyet. A beruházás harmadik fázisában egy százszobás, négycsillagos szálloda is épül, mely kiegészül konferencia- és sportrehabilitációs központtal. A korábbi tervekkel ellentétben a hotelt nem az autóút melletti, hanem a város felőli kapunál helyezik el.

Az újjáépített stadion 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas, kulturális rendezvényeknek is kitűnő helyszínt biztosít majd, szerkezete és lefedése az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabványainak figyelembevételével készül. A lelátókat úgy tervezték meg, hogy a legszigorúbb biztonságtechnikai előírásoknak is megfeleljenek és a mérkőzésre érkezők ne zavarják a sport- és szórakoztatóépület, valamint a szálloda vendégeinek nyugalmát.

„A régi centerpálya alatti automata öntözőrendszert nemsokára az autóút melletti edzőpálya alá építjük be. Amellett, hogy a stadion gyepszőnyege az országban a legjobb, tavaly és idén összesen huszonötmillió forintot költöttünk az edzőpályák felújítására. A műfüves játékterünk sajnos már nagyon elavult, de ígéretünk van rá, hogy önkormányzati segítséggel a legkorszerűbb borítást kapja."
Az ETO Park beruházási értéke meghaladja a 20 milliárd forintot.

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üstökösként szárnyalnak

Töretlen a győri Üstökös FC utánpótlás-nevelő klub fejlődése, ezt bizonyítja, hogy a következő… Tovább olvasom