Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Az államé a Rekard-pálya

Bírósági döntés született a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát és az ingatlant a testület jogerősen is az állam tulajdonába adta. A létesítmény visszakerülhet az önkormányzathoz.

A győri Rapid Futball Club megszűnésének jogcímén az állam tulajdonába kerülhet vissza a volt Rekard-pálya, írtuk lapunk egyik korábbi számában (Államosítják a Rekard-pályát? Kisalföld, 2003. november 5.). A megjelent írásban Bárány István, a településrész önkormányzati vezetője elmondta: szeretné, ha az ingatlan a továbbiakban sport- és közcélokat szolgálna és visszakerülne az állam, később pedig az önkormányzat tulajdonába.

Az ügyészségi vizsgálat szerint nem végeztek sporttevékenységet a telepen – ezt egyébként a jelenlegi üzemeltető cáfolta –, így a bíróság május 20-i, jogerős döntése értelmében végrehajtható a létesítmény állami tulajdonba adása. Ez még nem jelenti azt, hogy a sporttelep automatikusan az önkormányzathoz kerül, mondta el a Kisalföldnek Bárány István.

„ Egyelőre arról van szó, hogy a bírósági döntés után nincs akadálya, hogy meginduljon az a folyamat, amelynek végén a sportlétesítmény állami tulajdonba, majd az önkormányzathoz kerüljön és lakossági célokat szolgáljon. Hamarosan a képviselő-testület elé kerül egy határozati javaslat, amely szerint a testület kezdeményezi az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét. Az ingatlant az önkormányzat sportfeladat ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és sport céljára kívánja felhasználni. Cél, hogy egy önellátó sport- és kulturális centrumot hozzunk létre, amely megfelelően szolgálja az ott élőket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gera csapata ismét pontot szerzett

Döntetlen született a birminghami városi rangadón, az újonc West Bromvich 1-1-re végzett az Aston… Tovább olvasom