Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Az alelnök bízik a bentmaradásban

Egy évtizede kíséri figyelemmel a helyi futballt Ambrus András, az FC Sopron alelnöke, aki interjút adott lapunknak.

Egy évtizede kíséri figyelemmel a helyi futballt Ambrus András, az FC Sopron alelnöke. Évekig mint egyszerű szurkoló járt az együttes meccseire. Később lett a klub egyik támogatója, a szezon elejétől pedig alelnöke.

– Hogyan éli meg a csapat vesszőfutását?
– Mivel jómagam is a szurkolók közül kerültem ki, teljesen együtt érzek a drukkerekkel. Vezetőként elnézést kell kérnem tőlük a tavaszi produkcióért. Én egyébként alelnökként még sokkal nehezebben élem meg ezt a helyzetet.

– Ezek szerint érzi, hogy a kiesés szélére való sodródásban a vezetőségnek is megvan a felelőssége például a sorozatos edzőcserékkel?
– Természetesen nekünk is megvan ebben a magunk szerepe. Annyit azonban hadd tegyek hozzá: a szezon előtt, tehát nyáron szóban mindenben megállapodtunk négy-öt magyar s magyar szinten átlagon felüli tudással rendelkező játékossal, akikkel Vízer úr, a tulajdonos és jómagam tárgyaltunk. Aztán amikor a szerződés aláírására került volna sor, mindannyian a duplájára emelték igényeiket a szóbeli megállapodáshoz képest. Sajnos így utólag azt kell mondanom, néhány játékos és menedzser eléggé „megvezette" őt. Az azonban a teljes képhez még hozzátartozik: a csapat labdarúgói között is vannak jó páran, akiknek a teljesítményük messze elmarad valós tudásukhoz képest, javadalmazásukkal pedig távolról sem áll arányban.

– Úgy nem is könnyű teljesíteni, ha öt-hat meccsenként más és más edzőtől kapják az utasításokat. A tavaszi szezon előtti szurkolói ankéton tett egy kijelentést, miszerint Csertői Aurélt nem rúgják ki. Ehhez képest most Bonetti az edző...
– Az Újpest elleni mérkőzés másnapján felhívott a tulajdonos, hogy beszélgessünk a csapatról, az edzőről. Én mindvégig amellett voltam, hogy maradjon Csertői. Azt a tulajdonos is elismerte: jó ember, s jó szakember, de úgy látta: nem képes felrázni a csapatot. Amikor felvetette nekem Dario Bonettit annak kapcsán, hogy az előző évadban az ő irányításával szerepelt a legjobban a csapat, úgy éreztem, ő már ezt eldöntötte. Ő a többségi tulajdonos, bár még egyszer mondom, nagyon sajnáltam, hogy így döntött. Abban viszont bízom, a bajnokság végén az eredmények majd őt igazolják, azaz bent maradunk.

– Ezek után nem fordult meg a fejében, hogy lemond?
– Sok minden megfordult a fejemben, nem tagadom. Összességében több dolog miatt döntöttem úgy, hogy nem mondok le. Az egyik, ha ezt megtenném, az megfutamodás lenne, én pedig úgy érzem, ha ezt tenném, akkor cserbenhagynám a csapatot, annál pedig jobban szeretem a soproni futballt. A másik fontos dolog pedig az, hogy a tulajdonos, aki többször kifejtette nekem, úgy szeret, mintha a fia lennék, azt mondta egyszer: ha én elmegyek, ő is megy...

– A szurkolói hangulatból ítélve biztos, hogy lennének, akik ezt – mármint Vízer távozását – olyan nagyon nem bánnák.
– Bár tény, hogy valóban vannak ilyen hangok, azt gondolom, a szurkolók többsége tisztán látja, hogy ha Vízer úr távozna, akkor egész egyszerűen megszűnne Sopronban az élvonalbeli futball.

– A tabellára pillantva erre most így is megvan a reális esély...
– Tény, hogy nehéz helyzetbe kerültünk, de én úgy érzem, a játékosok átérzik a felelősségüket, arra pedig elég erősnek érzem a keretet, hogy bent maradjunk.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi a dán Randers-ben folytatja

A dán Randers honlapján megjelent információ szerint Bódi Bernadett, az Audi-ETO jobbszélsője… Tovább olvasom