Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Ausztria után, Ausztrália előtt

Ausztriai sífutó-edzõtáborukat megszakítva Gyõrött készül szerdáig a magyar férfiválogatott.

Ausztriai sífutó-edzőtáborukat megszakítva Győrött készül szerdáig a magyar férfiválogatott. Idén is Európa-bajnokság és világbajnokság vár a kajak-kenusokra. A győri versenyzők bizakodóak az idei versenysorozat előtt.

A jövő hét közepéig Győrött készül a magyar férfiválogatott, így a győri vízisporttelepen edz a klub alkalmazásában álló háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, valamint a két fiatal tehetség, Benkő Zoltán és Kadler Viktor.

SPANYOL EB, NÉMET VB

Sári Nándor, a férfiszakág vezetője elmondta: eredetileg Ausztriában kellene most lenniük, de az időjárás miatt hazatértek. „A hagyományoknak megfelelően minden évben részt veszünk egy sífutótáborban. Idén is elutaztunk Ausztriába, ahol egy biatlonpályán tudtunk készülni. A múlt hétvégi esőzések miatt azonban egy kissé leszűkült a pálya, ezért úgy döntöttünk, hazajövünk. Kadler Gusztáv, a győri klub szakosztályvezetőjének invitálására örömmel jöttünk Győrbe, ahol nagyszerű körülmények között dolgozhatunk" – mondta Sári Nándor. A csapat szerdáig lesz Győrben, majd visszatér Ausztriába, ahol ismét jobbak az edzéslehetőségek, majd egy hét fővárosi munka után egy héthetes ausztráliai edzőtáborozás vár a sportolókra.

„Az első igazán nagy verseny a májusi Világkupa lesz Szegeden, mely egyben EB-válogató is. A kontinenstorna mellett lesz világbajnokság is, ezek az olimpia előtti legnagyobb versenyek, itt azért már lehet látni, ki hol tart, kikre kell igazán odafigyelni" – folytatta Sári N á n d o r. A spanyolországi – Pontaverda lesz az esemény helyszíne – Európa- bajnokság június végén, a duisburgi világbajnokság augusztusban lesz, majd egy újabb nagy út következik: Kínában az előolimpián szerepel a válogatott.

„Nagyon fontos, hogy előzetesen lássuk, milyen pálya, milyen körülmények várnak majd ránk jövőre Pekingben. Kiválasztjuk a szállást a pálya közelében, mert a korábbi játékokhoz hasonlóan nagy valószínűség szerint most sem az olimpiai faluban lakunk majd. Ezek miatt lesz elsősorban nagyon fontos ez a verseny" – tette hozzá a válogatott edzője.

MEGÁLLÍTJÁK AZ UTCÁN IS

Ami a versenyzőket illeti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán leginkább az ausztráliai felkészüléstől fél.

„A hét hét nagyon hosszú idő, de ez van, ezzel együtt kell tudni élni. Ha ez kell a jó eredményekhez, akkor csinálni kell. Amúgy remekül érzem magam, a felkészülési időszaknak megfelelő állapotban vagyok. Győrbe egyébként is öröm jönni, mert itt a városban érezni lehet, hogy szeretik a sportot. Nem ritka, hogy megállítanak, egy-egy biztató szót is mondanak az emberek, akik közül sokan az idősebb generáció képviselői. Bevallom, ez nagyon jólesik, ilyennel Budapesten csak ritkán találkozni" – mondta Kammerer Zoltán, aki szerint nagyon kemény időszak áll előttük. „A legfontosabb, hogy kiharcoljuk az olimpiai részvételt. Ez nem lesz könnyű, mert a hazai válogatókon és a világversenyeken is a legjobbat kell nyújtani. A nemzetközi mezőnyben várhatóan a németek lesznek a legnagyobb ellenfeleink" – mondta az esélyekről a kiváló kajakos.

GYŐR A KEDVENC VÁROSA

Benkő Zoltán egyesben szerepel, tavaly az EB-n egy arany- és egy ezüstérem volt a mérlege, a vb-n meg kellett elégednie a döntős hellyel.

„Évről évre előrelépni – ezt tartom a fő célnak. Ez eddig mindig sikerült, remélem, így lesz ez a mostani esztendőben is. Éppen ezért a tavalyi eredménysorral nem lennék már elégedett. A magam részéről várom az ausztráliai edzőtábort, szerencsére osztrák kajakos barátnőm is éppen ott edzőtáborozik majd a válogatottal. Ez is segít elviselni a hosszú távollétet" – mondta Benkő Zoltán, aki annyit még hozzátett: bár budapesti születésű, sokkal jobban érzi magát a kisebb városokban, melyek közül Győr a kedvence. „Egy percig nem gondolkodtam, mikor a klubtól megkerestek, hogy aláírjak ide, hiszen minden szempontból ideális város nekem Győr" – fogalmazott a kajakos.


EDZÉSEK ÉS ISKOLA

Kadler Viktor is messzire utazik a közeljövőben. Ausztrália helyett az ő csoportjuk Dél-Afrikába repül, ahol hat héten át készülnek a közelgő feladatokra. „Kérésemre jelenleg Győrött edzek, hetente öt úszás, öt konditermi edzés és négy futás szerepel a programomban. Az biztos, hogy a kétszáz méteres távon marad az egységünk, a válogatón azonban elindulok ötszáz méteren egyesben, s az eredmény ismeretében majd meglátjuk, milyen esély van az olimpiai távon" – mondta az edzések mellett főiskolai és angol tanulmányait is folytató Kadler Viktor. „Az egy kicsit nehezíti a munkát, hogy nem tudok csoporttal együtt dolgozni. Ezért kár, hogy jövő szerdától már Kammererék sem lesznek itt" – vélekedett a kajakos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze O.:''azonnal tudtam, nagy a baj''

Vincze Ottó, a Győri ETO FC válogatott irányítója a Szombathelyi Haladás elleni felkészülési… Tovább olvasom