Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Audi ETO: Hornyák nem foglalkozik a válogatottal

Az EB-selejtezőkre készülő válogatott keretben nem szerepel Hornyák Ágnes, a győriek átlövője, aki tavaly ősszel a tanulmányai miatt lemondta a vb-szereplést és az arra való felkészülést.


A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter hétfőn kijelölte 28 fős keretét az áprilisi, Svédország elleni Eb-selejtezőkre. A bő keretben nem szerepel Hornyák Ágnes, a győriek átlövője, aki tavaly ősszel a tanulmányai miatt lemondta a vb-szereplést és az arra való felkészülést.

„Nem foglalkozom ezzel, jelenleg százszázalékosan a Bajnokok Ligájára koncentrálok. Végzem tovább a dolgomat – mondta Hornyák Ágnes a Nemzeti Sportnak. – Noha csak a világbajnoki szereplést mondtam le annak idején, a válogatottságot nem, számítottam arra is, ami most megtörtént."

Olvasóink írták

 • 19. IV.Béla 2010. március 24. 12:46
  „No, közben a Tomori-stuff lezárult...”
 • 18. tudo 2010. március 24. 08:59
  „Minden világos csak nincs leírva!Van ETO és van válogatott.A szöv. kapitányságot nem vállalta egy matador
  sem ezért rászáradt az Esztire.Az ETO adna játékosokat meg nem-is.Valamennyi tűrőképességgel rendelkező kapitánynak Hornyák már sok volt.Szórakozhat a Görbe,Kati, Orsi de az Ági már sok lett.A öt-tizedik jobbkezesből válogathat Eszti.A Tomori ügyben pedig azETO vezetőséggel kell egyeztetni a kapitánynak
  ami egy telefon és nem kell rágódni.Rágódni azon kell,hogy mentálisan mi van az Eto játékosokkal.Egy edző
  vagy kapitány sem felel meg.Mi ez? Javaslom szöv kapitánynak Róth Kálmánt azzal a feltétellel,hogy a jelen
  legi ETO keretéből senkit nem hívhat be.Aztán kérek egy listát miért nem vállalja senki a nagyok közül
  sem a férfi sem a női válogatott vezetését.Javaslom továbbá az MKSZ kitüntetését,mert nagyon megérdemlik.”
 • 17. IV.Béla 2010. március 24. 08:48
  „nasi12!
  A Tomori-ügyről igazából semmit nem tudunk. Valóban kutyaszar mostanában Tomori, de soha nem fogjuk megtudni, hogy miért is. Dobtak nekünk egy csontot bentről, hogy Zsuzsának irány a B-csapat, de innentől kezdve csak találgatni tudunk. Bent védik nagyon a sztorit, nekünk meg csak nevek, mondatrészek jutnak: Konkoly, műtét, bulizás, pia és egy csapattársak...
  Ettől függetlenül Tomori még mindig az egyik legjobban védekező játékos itthon. Nem Mátéfinál balhézott, így szerintem teljesen jogos, hogy behívta. Ez egyelőre csak a bő keret (28 fő), ha valóban rossz lesz, akkor a szűkítésnél szépen kihagyja Mátéfi. De én még mindig szívesebben nézegetek egy Tomit a válogatottban hármas-védőként, mint egy Szekerest vagy egy Szűcsöt.

  Hornyákon kívül százmillió sportoló csinálta már meg az NYME sportszervező-rekreáció (vagy mi) világhírű szakát, mégsem volt ilyen felhajtás körülötte. Ez egy totális kamuszak amúgy, ha van ismerősöd, aki erre jár, kérdezzed meg tőle bátran. Amelyik egyetemen (szakon) tudják, hogy élsportolók is járnak, azok simán kérhetnek egyéni tanrendet, ahol már szeptemberben-októberben tudja a hallgató, hogy mikor lesz a vizsgája, és tud rá előbb tanulni. Sőt, egyéni tanrenddel a következő szemeszter elején is lehet simán vizsgázni, ez megegyezés kérdése.”
 • 16. Csilluska23 2010. március 24. 08:30
  „T. T_McVay_01 : te meg egy tanulatlan magyar vagy! Ez így tetszik, leírva?
  Mátéfi egy erdélyi magyar, és szerintem már tett le valamit az asztalra, a "magyar" kézilabdában, neked mit sikerült letenni???
  Az a baj veletek, hogy mindig másban keresitek a hibát...vagyis a "fától nem látjátok az erdőt".
  És igenis az aktuális szövetségi kapitánynak szíve joga, azt beválogatni, akit akar, akit szeretne látni a pályán!!
  Nehogy a szurkolók mondják meg, egy szakembernek, hogy mit tegyen..Hol éltek??”
 • 15. who 2010. március 24. 08:27
  „szubjektiv velemenyek helyett tenyek:
  tomori magyar allampolgar, matefinak joga van behivni (bar a teljesitmenye ezt szerintem se indokolja). ha klubja kiteszi a keretbol valamiert, amit nem kommunikalnak, az nem lehet oka annak, hogy ne hivjak meg. mint mondtatok ez "belügy", a valogatottsag pedig "allamerdek".
  hornyak - "gyogyos" szerint - tanulas helyett utazott (johiszemuen tenynek veszem), de ha nem is igy lenne, akkor... aki kicsit is jartas a magyar felsooktatasban, az tudja, hogy a kreditrendszernek hala a vb-reszvetellel csak egy felevet csuszott volna kovetkezmenyek nelkul. ennyit a tanulos sztorirol.
  az en szubjektiv velemenyem:
  aki nem viselkedik sportemberhez meltoan, es a maganeleti kilengesei befolyasoljak a teljesitmenyet
  VAGY
  aki nem veszi fel a valogatott mezt, hogy kepviselje az orszagot egy vilagesemenyen, mert a huzoemberek hianya miatt egy gyengebb eredmenyt sejt
  NEM ALKALMAS profi szintu sportolasra, mert INTELLIGENCIA es GERINC nelkul ez nem megy...”
 • 14. nasi12 2010. március 24. 02:43
  „Tisztelt IV. Béla!
  Ha figyelted eddig a kommentjeimet, akkor tudhatnád én Mátéfi tisztelője voltam eddig.
  Eddig az-az a Tomori esetig.
  Isten ments, hogy Konkoly Csabát tegyék meg szövetségi kapitánynak, jó oda az Eszter is, meg van a felkészültsége, tudása hozzá, és sz´rból ő sem tud várat építeni.
  De!
  Amíg az ETO látja el a fél országot jól kiképzett kézilabdás lányokkal, amíg az ETO tartja már évek óta egyedül a frontot nemzetközi szinten, , amíg országunk elfogadható besorolása egyedül nekik köszönhető, amíg az ETO adja a legtöbb ( minőségileg is a legjobb) játékost a válogatottba, ezáltal Mátéfi kezébe, addig minimum annyit megtehetett volna illendőségből ő is, hogy figyelembe vehette volna azoknak a vezetőknek a véleményét, akik a nemzet kézilabdás asztalára a legtöbbet teszik le évek óta.
  Mátéfi most szerintem hibázott!
  A legtöbb csapatnál játékos uralom van, ezt tudnia kell neki is, ha képben van az ország kézilabdás életében történtekkel.
  Legalább annyit megtehetett volna, hogy kikéri azoknak a vezetőknek véleményét is Tomori válogatottságával kapcsolatban, akiktől a játékos a fizetését kapja, nem pedig szembehelyezkedve velük, az elmarasztaló ítélet kihirdetése után, azonnal üzent a sajtón keresztül, hogy semmisnek tekinti a Győri vezetők döntését, és Tomorit elsők között jelöli a válogatottba.
  Az ETO szurkolói ebben a BL. események miatti kiélezett helyzetben főleg nagyra értékelik a vezetőség azon fáradozását, hogy minden áron igyekeznek letörni a bomlasztókat, renitenskedőket, hiszen pont az ilyen ,,makrancos" hölgyek miatt veszítettünk, már EHF, vagy KEK döntőt, vagy bajnokságot, olyan esetben is mikor utcahosszal mi voltunk a favoritok.
  Mindenki tudja, hogy a vezetőség a héten dönt majd Zsuzsa sorsáról, így az lett volna az illendő, ha a behívóval ő is megvárta volna ezt a döntést.
  Tomori óriási tehetség, így ha Győrben nem tudják még sztárgázsival sem profi hozzáállásra, profi életmódra kényszeríteni, akkor annak töredékéért sem fog menni majd egy másik csapatban, így örökre elvész a válogatott számára is.
  Egy jó Tomori szinte akkor dob gólt, amikor akar a válogatottban is, és micsoda disszonáns felhangja lesz majd a történetnek, mikor minden gólja után belevigyorogva a kamerába látványosan hazamutogathat majd, a tőle több fegyelmet megkövetelő ETO vezetőknek.
  Bravó Mátéfi!
  - - - -
  Hornyáknak pedig nem az első, hanem kb. a huszadik halasztása lett volna, és hiába a szövetségi kikérés meg, a sokadik leszólás fentről, a vizsgára mégis csak neki kell elmenni, és ott nem hivatkozhat arra, hogy kérem én eddíg a hazámért harcoltam, hiszen ez ott senkit nem érdekel.”
 • 13. IV.Béla 2010. március 24. 00:08
  „9 T_McVay_01 és 11 nasi12! Ti ugye nem vagytok elfogultak egy cseppet sem? :)
  Kezdjük akkor az elején. Mátéfi nem a válogatott élére való, ezt aláírom én is (a kilencedik hely valóban nem nagy eredmény, ez csak a realitás). De akkor ki lenne a megfelelő ember a helyére? Az nem válasz, hogy bárki, csak ne ő. :) Láttuk a két, szinte megnyert döntőnket annak idején, akkor a ma legjobbnak tartott magyar edző (és pedagógus), Mocsai Lajos volt a szövetségi kapitány. Most Mátéfi az, mert olyan nevetségesen alacsony összeget ajánlottak fel a vezetésért, hogy csak ő vállalta el. Ebből a belterjes magyar kézilabdából nem tudok olyan embert mondani, akinek a kezei alatt eredményes lehetne a válogatott. Millió edző volt itt már szöv.kap., egyik sem tudott hosszú távon eredményt elérni.
  Még ha edző lenne is, akkor is kikkel érne el eredményt? Egy játékosunk van, Pálinger Kati, aki világszínvonalon tud teljesíteni. Rajta kívül ki lehetne meghatározó? Vérten igen, de ő még a mostani ETO-ban is hullámzóan teljesít. Tóth Timi talán, de a húszcentis emelkedését minden épkézláb csapat leköveti. Görbe, aki egy évben 13 hónapot sérült? És akkor támadásbn ennyi is. Epizódszerepekre jó Bulath, Herr Orsi, Szucsánszki, Kovacsics és Zácsik. Utóbbi kettő lehet a jövő, de egyedül ők kevéskék. Védekezésben a felsoroltakon kívül van egy Szekeres, aki Mátéfi embere, plusz Tomori és Hornyák. Kevés. Nincs jobblövőnk és jobbszélsőnk, beállósunk és cserekapusunk.
  Lehet nyugodtan álmokat szőni, hogy esetleg Konkollyal vagy Róthtal (egy ETO-szurkoló úgyis őket mondja :) ) esetleg meccsben lennénk a 8-ba kerülésért bárhol, de ma az az igazság, hogy a többi válogatott úgy húz el mellettünk, hogy közben egyesek azt hiszik, hogy minden rendben, és csak a kapitány a rossz.

  A Hornyák-ügy pedig már milliószor le lett rágva és ki lett köpve. Nagyon dicséretes, hogy ő a jövőjére is gondol. Egyet azonban elfelejtetek, hogy ő élsportoló. Ennek készült, ennek kell alárendelnie magát. Egy sportolónak pedig az lenne a legtermészetesebb, hogy a hazáját (nem Mátéfit) képviselje, bármilyen körülmények között. Ha ez neki derogál, akkor mondja le, vonuljon vissza a válogatottól. Ti tényleg elhiszitek azt a szöveget, hogy Hornyák a keretszűkítés után jött rá, hogy milyen sok vizsgája lesz? :) Meg hogy nem tudta regisztrációs héten, hogy melyik tárgyból milyen követelmény lesz? :) És ha még valóban a vizsgák miatt nem ment volna Kínába, akkor szerintetek egy féléves csúszás nem fér bele egy sportolónál az egyetemi évekbe? Mert ha fél évvel később végez, akkor nyilván nem tud elkezdeni hamar sportszervezni-rekreálni? :) Ugyanmár. Senki sem lett volna felháborodva, hogy Ágnes asszony a szándékát közli szeptemberben. Senki.

  T_McVay_01! Az utolsó két mondatod meg téged minősít. Romániából átjött magyar?? Gondolom akkor is ez volt a véleményed, amikor az ETO-ban játszott, vagy amikor a válogatottban lődözte a gólokat... Meg így gondolkodsz Ilyés Feciről is, vagy ha nem Románia (ami amúgy Erdély), akkor ma Orbán Annáról vagy az ETO-ban Oguról.”
 • 12. Gyogyós 2010. március 23. 21:19
  „Ágika nem a VB-re repült,hanem máshova. biztosan tanulmányútra,mert nov 20.-án ferihegyen várta a startot,miközben jóízűen falatozott....Mindez délelőtt fél 11-kor,gondolom a köd miatt késett az ő gépe is.
  Ott voltam,láttam. Erről ennyit...”
 • 11. nasi12 2010. március 23. 20:20
  „Mátéfi mindent megtesz az Audi ETO diadalának megtöréséért!
  Akkor szedi szét a csapatunkat, amikor a legkeményebb ütközetek várnak ránk.
  Akkor kezd el bomlasztani, mikorra végre ősszeállni látszik a védekezés, a csapat munka.
  Sőt, már odáig merészkedik, hogy a klub belügyeibe is belekontárkodik. (pl. Tomori ügy)
  A klubban évek óta próbálják Tomori viselt dolgait takargatni, (rendbe tenni) de betelt a pohár, a csapat egysége, nyugalma érdekében lépni kellett.
  A legnehezebb mérkőzések előtt szerették volna Tomorit kicsit helyre tenni agyilag is, a Győri szurkolók legnagyobb örömére.
  Na akkor jön Mátéfi, és árnyúlva azon emberek feje felett, akiktől ez a magáról megfeledkezett eszement, a sztárgázsit kapja, és védelmébe veszi, és maximális támogatásáról biztosítja a vezetés és a tréner ellen lázító játékost, meg sem várva a történések végkifejlődését.
  Ez már a belügyekbe való pofátlan beavatkozás!
  - - - - - - -
  Csak tisztelni tudom, ha egy éljátékos, öregkorára a jövőjét egy diplomával szeretné bebiztosítani, ám ezt nem adják ingyen.
  A sikeres vizsgához előadásokra kell járni, sokat kell tanulni, és a meghatározott időpontokban vizsgázni is kell.
  Elég nehéz ezt az élsporttal összeegyeztetni, és rengeteg halasztással, átütemezéssel jár az egész.
  Vannak olyan vizsgák, miket nem lehet az idők végezetéig eltolni, és egyszer eljön az idő, hogy nincs tovább, vagy most, vagy soha!
  Nos Hornyák Ági a mostot választotta, hogy sokévi munkája fáradozása ne menjen veszendőbe.
  Tudom, hogy ezt fapados aggyal nehéz megérteni, de én mégis tisztelem a döntését.
  Ja, hogy nehéz egy diplomás sorsa a 8 osztályosok között, de talán Ági megoldja majd ezt is.”
 • 10. turtle 2010. március 23. 19:58
  „Szerintem hogy Mátéfi hogyan szerepel a csapatával az nem csak az edzőn múlik,hanem a csapatra szánt pénzen is.Nézd meg például az ETO férfi csapatát, ahol szerintem jó edző van, de a pénztelenség miatt a jobb játékosok egyből továbbállnak.(Most nem is tudom hányad osztályban játszanak) Ez a mai világ.”
 • 9. T_McVay_01 2010. március 23. 18:50
  „#8

  Az ország méltó képviselete ott kezdődik, hogy a munkájához értő,
  a feladatra alkalmas embert neveznek ki szöv. kapitánynak.

  Mátéfi egy tök alkalmatlan, lúzer amit az elmúlt egy hónapban
  saját csapatával is tökéletesen bizonyít.
  Igaz kevés ember kap olyan jó sajtót, mint Ő. Úgy látszik sikerült
  Veled is elhitetni hogy a 9-ik hely micsoda óriási eredmény.
  Ha lett volna önbecsülése már ott Kínában le kellett volna mondania.
  Ő a beosztásához ragaszkodik- mint a legtöbb romániából átjött magyar-
  más pedig lát jövőt a diploma megszerzésében is.”
 • 8. IV.Béla 2010. március 23. 18:35
  „Sajnálom, hogy valakinek ilyen véleménye van a válogatott szereplésről, az ország képviseléséről, mint T_McVay-nek és persze Hornyáknak. "Nem onnan van a pénz, szard le, de hogy még gerinctelen is vagy a szövetségi kapitánnyal szemben, plusz pontot jelent, még jobban megsimizem a buksidat".
  Pálingernek, meg Vértennek meg úgy látom - hála az égnek - nem csak akkor jelent valamit a válogatott, amikor nagy célokért kell küzdeni, hanem akkor is, amikor "csak" két selejtezőn kell megverni a svédeket. Ez lenne a természetes, mindenkitől, most meg már lassan külön meg kell dicsérni őket, ugye, T_McVay?”
 • 7. T_McVay_01 2010. március 23. 18:28
  „moderálva”
 • 6. csokkancs 2010. március 23. 18:13
  „... azé´ egy EB-selejtezőt nem neveznék "bohóckodás"-nak... Az inkább tavaly volt, amikor Ágnesünk lemondta a szereplést. Na az bohóckodás volt a részéről.”
 • 5. Igazamvan 2010. március 23. 18:06
  „moderálva”
 • 4. T_McVay_01 2010. március 23. 18:06
  „Pálingernek és Vértennek sem szabadna most egy sokadrangú,
  Mátéfi féle bohóckodás miatt itt hagynia a csapatot.
  Ha nem tévedek ezek a játékosok az Audi Eto-tól kapják nem kevés fizetésüket.

  El kell dönteni, hogy a klub elvárásainak akarnak megfelelni,
  vagy Mátéfi túléléséhez akarnak közreműködni.
  Teljes mértékben egyetértek Ági őszi döntésével, akinek a jövőjét is
  meghatározó vizsgák fontosabbak voltak minta dicső 9-ik hely.”
 • 3. lali84 2010. március 23. 17:39
  „akkor tanulási dolgok is duma volt”
 • 2. who 2010. március 23. 17:12
  „a teljesitmeny es a sportemberi magatartas biztos nem teszi alkalmassa a valogatottsagra...”
 • 1. tódi 2010. március 23. 15:09
  „Hát ...

  " Ki mint vet , úgy arat "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerek lila-fehérben

A Győri Dózsa két fővárosi csapatot is legyőzött a női labdarúgó NB I-ben. A másodosztályban a… Tovább olvasom