Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Audi ETO: az öröm és a csalódás éve volt

Megtartotta éremosztóval egybekötött évzáróját az Audi-ETO. Az elnök szerint a szezon összességében siker, még ha ennek felhőtlenül nem is tudnak örülni.
Pannonhalmán zárta az évet az Audi-ETO női csapata, mely hazai fronton mindent megnyert, úgy, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában most már két éve nem talált legyőzőre az együttes – legalábbis az egész szezonokat figyelembe véve –, míg a Bajnokok Ligájában ismét a legjobb négy között ért véget a menetelés.

Nemcsak csinosak, jól is kézilabdáznak. A győri lányok ötödik éve ott vannak a világ négy legjobb klubcsapata között. Fotó: H. B. E.
Nemcsak csinosak, jól is kézilabdáznak. A győri lányok ötödik éve ott vannak a világ négy legjobb klubcsapata között. Fotó: H. B. E.

Vanyus Attila klubelnök beszédében azt hangsúlyozta: kettős érzések vannak benne, de visszautasítja azokat a véleményeket, miszerint kudarc lenne a csapat idei szereplése:

„Furcsa dolog, hogy miközben ötödik éve ott vagyunk a világ négy legjobb klubcsapata között, némi túlzással magyaráznunk kell a bizonyítványt. Való igaz, egyáltalán nem vagyunk mi sem boldogok, hogy ismét »csak« az elődöntőig meneteltünk, hiszen olyan szintre jutott el a gárda hosszú évek kemény munkájával, hogy ez az eredmény majdhogynem alapkövetelmény lett. Ez rendben is van, mindenki szeretne innen továbblépni, de ez legalább olyan nehéz, mint idáig eljutni. Egyértelmű, hogy a szezonnak úgy kell nekivágnunk, hogy a BL-döntő elérését tűzzük ki célul. Ha nem így lenne, akkor mindenki kishitűnek tartana bennünket, s mi nem is ilyenek vagyunk. Ennek ellenére azért vannak még csapatok rajtunk kívül a Bajnokok Ligájában, s azért az elődöntőig is el kell jutni, s nem egy riválist le kell győzni. Az idei sorozatban is a tizennégy nemzetközi mérkőzésünkből tízet megnyertünk, sajnos épp a végjáték miatt keserű a szánk íze. Ebből is tanulnunk kell, s lehet, hogy unalmas hallani, de jövőre ismét megpróbáljuk. Kijelenteni viszont, hogy egy év múlva biztos nyerünk, óriási felelőtlenség és sportemberhez méltatlan lenne. Annyit mondhatunk, ismét ott leszünk a végső győzelemre potenciálisan esélyes klubok között, s ha a szerencse is mellénk áll, elérhetjük a nagy álmot" – mondta a klub első embere, aki hat „gyerekétől" búcsúzott:

„Számomra ezek a játékosok olyanok, mintha a gyerekeim lennének. Nagyon sok sikert kívánunk Aurelia Bradeanunak, Simona Spiridonnak, Katarina Mravikovának, Mayer Szabinának, Szölösi Patríciának és Szegedi Orsolyának" – mondta elcsukló hangon Vanyus Attila. A légiósok gyönyörű arany-üveg kompozíciót, míg a fiatalok az ETO ezüst emlékérmét kapták ajándékba.

A klub utánpótlásáról is beszélt az elnök: szintén jó eredményekről számolt be, hiszen megnyerték az ifjúsági, a serdülő-, az országos nyílt serdülőbajnokságot, az NB I/B ifit, több korcsoportban az Erima-kupát és a diákolimpiát.

Ezt követően Szántó András, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke és Nemcsik Balázs, az MKSZ főtitkára adta át az aranyérmeket a győri játékosoknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Major József a Top 10-ben az ironman világranglistán

Fantasztikus sikert ért el Texas-ban a győri triatlonista, így a világ legjobb tíz ironman… Tovább olvasom