Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Athéni érmes remények

Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszónő tudatja minden iránta érdeklődővel, hogy folytatja versenyzői pályafutását, és mindent megtesz azért, hogy a 2004-es athéni ötkarikás játékokon helytálljon.

Ez volt a lényegi üzenete annak a találkozónak, amelyet vasárnapi visszaútja előtt csütörtökön tartott újságírókkal a Bp. Spartacus Amerikában, közelebbről az Arizona Állami Egyetemen tanuló és versenyző klasszisa. A háttérbeszélgetésként meghirdetett összejövetelen Kovács Ágnes elmondta, hogy bár az elmúlt napokban találkozott a magyar úszószövetség képviselőivel, és több dolgot tisztáztak, konkrétumokról nem tud beszámolni, s továbbra is bizonytalansággal telve utazik vissza az Egyesült Államokba.

Arra nézvést nincs kérdőjel, hogy folytatja-e úszókarrierjét, mert célja egyértelműen az athéni olimpiai szereplés, mi több: a jó és eredményes, lehetőleg pedig érmes részvétel, amihez ráadásul már az idei barcelonai világbajnokság előtt teljesítette az előírtat 100 m mellen, magán a vb-n pedig 200 m mellen és 200 m vegyesen is megúszta az olimpiai szintidőt.

Ami miatt kételyei maradtak – s lehetnek is egészen a szövetség elnökségének vonatkozó döntéséig –, hogy megvonják-e tőle az anyagi támogatást, amiről televíziós nyilatkozatban, újságcikkben hallott-látott, de sem hivatalos megerősítésről, sem cáfolatról nem tud beszámolni.
Kovács Ágnes kérdése úgy szól: méltányolja-e a MÚSZ azt, hogy 1996 óta világversenyen aranyat csak ő nyert a magyar úszók közül, 1997 és 2001 között csupa aranyérem sorakozik a neve mellett, amellett 1995-től folyamatosan olimpiai pontszerzőként végzett az összes jeles viadalon, így a júliusi, barcelonai világbajnokságon is, ahol mellúszásban ezúttal nem volt eredményes ugyan, ám 200 m vegyesen a hatodik helyet szerezte meg, összességében pedig még így is a harmadik legeredményesebb volt a csapatban. Ugyanakkor a vb-n hiányolta a korábban, amerikai ösztöndíja előtt irányában még megnyilvánuló szövetségi törődést, úgy érzi, hogy Barcelonában eléggé magára maradt.

Tudja persze, hogy az idei vb-n többet vártak tőle, de ahogy másnak, neki is lehet hullámhegy után hullámvölgy, amelyből azonban érzése szerint ki fog tudni kapaszkodni. Különösen, ha ehhez itthonról is megkapja a szükséges támogatást,.

Bizalmat vár, az anyagiakat illetően pedig csupán költségtérítés szintjén szeretne számítani a szövetség támogatására. Igaz, nem idehaza, de magyar versenyzőként készül Athénra is, spartacusos edzőjét, Turi Györgyöt nagyszerű embernek és nagyszerű szakembernek tartja, akivel továbbra is nagyon jó a kapcsolata.

Ami a jövő évi nyári ötkarikás játékokat illeti, Kovács Ágnes a 200 m mellre és a 200 m vegyesre koncentrál, és úgy érzi, Athénban reális esélye van az éremszerzésre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégszépítés az utolsó percben

Szlovénia 2 (1) Magyar- ország 1 (0) Muraszombat, barátságos válogatottmérkőzés, 5300 néző.… Tovább olvasom