Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Átalakulóban a csornai csapat

Az NB III Bakony-csoportjának 12. helyéről várja a tavaszt a csornai csapat, amely komoly átalakuláson ment keresztül a téli szünetben. Hét meghatározó játékos távozott.
Nem zárt túl jó őszt a Csorna, az együttes a tabella 12. helyén áll a szezon után. Varga Péter edző szerint felemás felkészülésen van túl a csapat, amely a télen jelentősen átalakult.

„Az időjárás miatt többször csak műfüvön gyakorolhattunk, s ugyan több felkészülési mérkőzést is játszottunk, ezeken váltakozó eredményességgel szerepeltünk– mondta a tréner. – A gondot azonban nem ez jelenti, télen majdnem egy csapatnyi játékos, hét labdarúgó is távozott a keretünkből."

A téli szünetben Horváth Imre, Nyerges László, Baán Szabolcs, Buti Zsolt, Stocker Péter, Tóth Zoltán és Gál András igazoltak másik csapatba.

„Talán mondanom sem kell, jelentős változás ez, még ha meg is próbáltuk pótolni a távozó futballistákat. Ők egyébként szinte mind rutinos, meghatározó játékosok voltak a csapatban. A helyükre huszonkét-huszonhárom éves fiatalok – Varga Zoltán, Németh Dávid, Dorogi Attila, Murányi Ádám – kerültek."

Csornán egyértelmű célkitűzés a kiesés elkerülése. Fotó: Kisalföld-archívum
Csornán egyértelmű célkitűzés a kiesés elkerülése. Fotó: Kisalföld-archívum


A felnőttkerethez még az ifjúsági csapatból Pintér Richárd, Menyhárt Bence, Soós Márk és a jelenleg sérült Nagy Ákos is csatlakozott. Tavasztól ők is a közös célokért küzdhetnek majd Csornán.

„Egyértelmű célkitűzés a kiesés elkerülése. Erre egyébként alkalmasnak is találom a csapatot, még ha úgymond »vékonyodott« is a keretünk. Gyakorlatilag új csapatot kell építenünk, szinte teljesen átalakul az együttes az őszihez képest. Az biztos, szeretnénk mindent megtenni a bentmaradásért, meglátjuk hogy ez majd mire lesz elég."

A folytatásban elsőként a sereghajtó Kőszeget fogadja most vasárnap a Csorna. Egy szép siker pedig épp megfelelő lendületet adhat az átalakulóban lévő együttesnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóleleplezés a szerbajnokságon

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (Matsz) elnökének tájékoztatása szerint megérkezett a… Tovább olvasom