Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Asztalitenisz - Teljesített célkitűzések

A Soproni Turris SE az év eleji célkitűzéseket teljesítette, emellett az utánpótlásban is több fontos eredményt sikerült elérni.

A fiatal átlagéletkorú NB I-es csapat számára a szakvezetés a bennmaradás kiharcolását tűzte ki célul. A tízcsapatos mezőnyben – melyből négy csapat búcsúzott a bajnokság átszervezése miatt – az őszi szezon után a kilencedik helyen állt a gárda (2 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség), a tavaszi szezon azonban a legmerészebb elvárásokat is felülmúlta. A Harkány visszalépésének is köszönhetően csak a tavaszi eredményeket tekintve a Turris a harmadik helyet érte el (5–1–2), összességében pedig negyedik lett.

A csapat húzóembere ismét Markó András volt, aki 75 százalékos győzelmi arányt ért el. Bonczidai László 61 százalékot hozott, Asbóth András 54-et. Böhm Gábor a bajnokság legfiatalabb játékosaként (14 éves) az őszi 13 százalékos nyerési aránya után tavasszal már meccsei 30 százalékát megnyerte. Paár Dávid négy meccsen szállt be, ezeken 75 százalékos volt a mutatója.

A következő évtől összevonják az NB I-es mezőnyt, 12 csapat küzd majd egymással, amelyből várhatóan öt esik ki. A cél természetesen továbbra is az NB I-es tagság megőrzése, sőt, egy-két éven belül talán már a dobogós helyek valamelyikére is oda lehet érni.

Az NB III-as gárda számára a célkitűzés az első helyezés, és az ezzel együtt járó NB II-es feljutás kiharcolása volt. Az őszi 2. hellyel erre tavasszal minden esély megvolt. Az év második felében is előfordult azonban, hogy gyengébb felállásban tudott kiállni a csapat – többen is az első csapatban álltak asztalhoz –, így végül a bajnok a Zalakomár együttese lett, a második helyet azonban megőrizte a Turris II, amely azért volt fontos, mert a zalai csapat lemondott a feljutás jogáról, így a soproni gárda mégis feljebb léphet.

Az együttes és egyben a bajnokság kiemelkedő játékosa Ki-
tzinger Andor volt, aki összesen az egész bajnokságban 1 mérkőzést veszített (99 százalék). Paár Dávid 92, Böhm Attila 62, Kiss László 47, Kiss Péter 33 százalékot tejesített. Kétszer kapott szerepet a csapatban Bella Dániel.

A területi összevonások miatt erősödik az NB II-es bajnokság is, ettől függetlenül a szakvezetés nem tervez változásokat a játékoskeretben.
Böhm Gábor stabil tagjává vált a serdülőválogatottnak, az európai ranglistán is a legjobb 100-on belülre került. Eredményei közül kiemelkedik a serdülő top 12-n elért harmadik helyezése. Az országos serdülőranglistán a 6., az ifin a 19. helyet foglalja el. Utóbbin bátyja, Attila a 31.

A legfiatalabbak között Sági Ádám és Tarr Viktor személyében két kis újonc korú játékos is szerepel már az országos ranglistán, akik a szintén újonc Horváth Krisztiánnal a jövő soproni csapatát jelenthetik majd.
A soproni játékosok a megyei egyéni fiú- és férfibajnokságokon az újonc kategória kivételével minden szinten győzedelmeskedtek. (Munkatársunktól)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - Nyeretlenek kontra veretlenek

Pénteken a győri Városház téren a gyakorlatilag a magyar válogatottnak megfelelő szlovák Komárno… Tovább olvasom