Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Arsenal-rajongó Highburyben

A mosonmagyaróvári Lakner Gábor és a halászi Németh Dániel nemrégiben Londonban jártak.

A mosonmagyaróvári Lakner Gábor – akik alapítója és elnöke a magyar Arsenal szurkolói klubbnak – és a halászi Németh Dániel nemrégiben Londonban jártak, hogy a hamarosan bezáró Highbury stadionban még utoljára lássanak egy mérkőzést. A pályán Gera Zoltán is ott volt, hisz a csapat a West Bromwichcsal mérkőzött.

Gábor régóta fanatikus Arsenal-rajongó: tavaly nyáron az ausztriai Ritzingben is járt, ahol kedvenc együttese edzőtáborozott.
– Az interneten keresztül jött össze egy szurkolói társaság, velük együtt szerveztük az ausztriai utat. Ebben a néhány napban személyesen is találkozhattunk a csapat tagjaival, közös képek készültek a játékosokkal, sőt az edzésre kerékpáron érkező Wenger edzővel is. Negyven alapító taggal egyébként már a cégbíróságon is bejegyeztettük a szurkolói klubbot, hamarosan honlapunk is lesz. Eddig százhúsz tagok számlálunk, most bankszámla nyitása lesz a következő feladatunk. Bejegyzett tagként talán Angliában is több lehetőségünk lesz: nyilvántartott klubok ugyanis kaphatnak jegyet az egyesületen keresztül a hazai mérkőzésekre.

Narancssárga poló, Bergkamp-nap

– A Higburyből hamarosan elköltözik a csapat, ezért utoljára még szerettük volna érezni a stadion hangulatát. A halászi Németh Dániellel indultunk Londonba: egy ismerős segítségével sikerült jegyet szereznünk. Az alig negyvenezres létesítménybe a klubbon keresztül képtelenség jegyet szerezni, csak jegyüzérektől lehet belépőt vásárolni. Az alig egy kilométerre lévő épülő Emirates tadiont is láttuk, kivűlről már késznek tűnik, csak a belső munkálatok tartanak még. A Highburynél a szurkolók – mivel hamarosan visszavonul – Bergkamp-napot tartottak, így mindenkinek narancssárga (mivel holland játékosról van szó - a szerk.) pólót osztogattak.

Az ellenfél a West Bromwich Albion volt: az egyik szögletzászló közelében ültünk, Gera Zoli a túloldalon melegített. Sajnos nem ment neki túl jól a játék, le is cserélték, de úgy érzem, csapatában csak Greeninggel és Kanuval tud igazán játszani. Az Arsenal szerzett vezetést, ám húsz perccel a vége előtt egyenlített a birminghami csapat. Hihetetlen volt: két másodpercnyi döbbent csend után, a szurkolók még fantasztikusabb hangulatot teremtettek. Beállt Bergkamp, adott egy gólpaszt, majd rúgott egy csodálatos gólt, úgyhogy tényleg Bergkapm-fieszta lett a vége, na és 3-1-es győzelem.

Higburyre néző lakások

– A Higburyról csak annnyit: a főtribünt nem bontják le, hanem lakóházat építenek a helyére, s a háromszázezer fontos lakások többsége már elkelt. A gyepdarabokra licitálni lehet majd, a pálya helyén egy parkot alakítanak ki. Az Emirates stadion nyitómeccse egyben Bergkamp búcsúmeccse lesz július 22-én, amikor az Arsenal az Ajaxszal mérkőzik. Ez egy 68 ezres stadion, ahová természetesen mihamarabb szeretnénk eljutni. Remélem addigra kedvenc csapatom megnyeri a Bajnokok Ligáját is – mondta Lakner Gábor.

Lakner Gábor, Arsene Wenger és Tóth-Szőllős Éva Ritzingben
Highburyben jártak: nyártól új helyre költözik a csapat.
Narancsos póló: Bergkamp-napot tartottak Londonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondatták a Real Madrid új elnökét

Szerda késő este tetőpontjára hágott a válság a Real Madridnál, olyannyira, hogy az ellene kitört… Tovább olvasom