Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Árokba borult a gyirmóti szurkolók busza: a sofőr elnézést kért

A szurkolók közül hárman súlyosabban, tizenketten könnyebben sérültek meg.
Padkára hajtott
és megbillent a busz

Ahogy arról hétvégén írtunk, az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr labdarúgócsapatának szurkolói bajnoki mérkőzésre, Zalaegerszegre tartva balesetet szenvedtek Bakonypölöske és Noszlop között. Az őket szállító autóbusz az út melletti árokba csúszott és az oldalára fordult. A szurkolók közül hárman súlyosabban, tizenketten könnyebben sérültek meg. Előbbiek közül ketten még hétfőn is kórházban voltak. A legsúlyosabb sérültnek eltörött a bordája, őt mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba.

A buszba beszorult szurkolót, Gasztonyi Józsefet jelenleg is az ajkai kórházban ápolják.

„Az ötödik sorban ültem, s láttam, ahogy a busz megbillen, s éreztem, hogy fel fog borulni. Sikerült valahogy megkapaszkodnom, de a kiszakadt üléssel együtt a busz másik oldalára zuhantam. Nem nagyon tudtam megmozdulni, s megkértem a többieket, ne is nyúljanak hozzám. Nagyon gyorsan odaértek a tűzoltók, akik a mentőkkel együtt emeltek ki a buszból" – idézte fel a baleset pillanatait Gasztonyi József.
 „A kórházban kiderült, bár még most is nagyon fáj, nem törött el a vállam. A mellkasomat is megüthettem, nehezen veszem a levegőt" – árulta el a gyirmóti szurkoló, aki délután értesült arról, hogy Zalaegerszegen vereséget szenvedtek kedvencei.

„Sokan hívtak, s persze hogy megkérdeztem, mi lett a meccs végeredménye. Sajnálom, hogy kikaptunk, s annak sem örültem, hogy a kézilabdás lányoknak nem sikerült a Bajnokok Ligáját megnyerniük. Úgy látszik, ez egy fekete vasárnap volt" – tette hozzá a drukker, aki még azt is elmondta, ha szerveznek utazást, s ha teheti, a baleset ellenére elkíséri majd ezek után is a gyirmótiakat, mert „a csapatnak szurkolni kell".

Hétfőn már idéztük a buszt vezető sofőr közvetlen baleset utáni szavait, tegnap sikerült beszélni is vele. Függ József rutinos vezető, nem tegnap kezdte a pályát.

„Azzal szeretném kezdeni, hogy elnézést kérek a baleset miatt az utasaimtól, mindenkinek, aki megsérült, jobbulást kívánok. Negyvenkét éve vezetek, még nem volt balesetem. Már az egyenes szakaszon valahogy a padkára kerültünk, ahonnan megpróbáltam visszakormányozni a buszt. Hiába akartam, nem sikerült. A kanyar közelében már fékeztem, ahogy tudtam, s hátrakiáltottam, hogy vigyázzanak. Ekkor már tudtam, hogy felborulunk. Bár furdal a lelkiismeret, egész éjjel nem aludtam, örülök, hogy nem lett súlyosabb következménye a balesetnek."

Sikerült elérnünk a veszprémi kórházba szállított sérültet is.

„Két bordám törött el, de most már kicsivel jobban vagyok. Ha minden jól alakul, holnap átszállítanak Győrbe, ahol tovább gyógyulhatok" – mondta el érdeklődésünkre Nagy Ferenc.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltört a keze Blazenko Lackovicnak

A THW Kiel horvát átlövője vasárnap a HSG Wetzlar ellen 30-21-re megnyert bajnoki mérkőzésen sérült… Tovább olvasom