Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Aranyérmes ifisták és ezüstös egyetemisták

Kézilabda - Felemás teljesítményt nyújtottak a megyei csapatok az alsóbb osztályú bajnokságokban.
Mint arról már beszámoltunk, a női NB I/B-t az Audi-ETO II nyerte, ám a szabályok értelmében fel nem juthat, de mindenképpen dicséretes Róth Kálmán együttesének szereplése, hiszen egy kivételével valamennyi találkozóját megnyerte.

Túl vannak a tanulóéven

A győri VKCSK nem szerepelt ugyan ilyen jól, de ez még csak tanulóév volt az osztály újonca számára. Csomor Tibor elnök-edző elmondta: a minimális célkitűzést elérték, hiszen nem lettek utolsók, sőt, a 10. hellyel tulajdonképpen benn maradtak, noha tavasszal eligazolt az első számú gólfelelős, Vida Ingrid, míg Imrefalvi Lilla sérülés miatt az idény első felét kihagyta.

„Már be is adtuk a nevezést az NB I/B-re, így ősszel is itt játszunk. Ami a most befejeződött bajnokságot illeti, bebizonyosodott, hogy ez az osztály teljesen más, mint az NB II. Ami kiderült, hogy sokkal több kell odaadásban és szakmai munkában is, hiszen az ellenfeleknél rutinos, volt NB I-es játékosok játszanak komoly pénzekért. Mi viszont megmaradtunk amatőrnek, s ez nem is változik. Ezért más területen kell ezeket a hiányosságokat pótolnunk. A tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy augusztus harmadikától napi egy edzéssel készülünk. Több edzőmeccset is szeretnénk játszani, ennek élére kívánkozik az augusztus 29-i II. Porsche Interautó-kupa" – mondta Csomor Tibor, aki a játékoskeretben történt változásokról is beszélt: Frick Annamária, Királyné Nagy Ildikó és Ábrahám Katalin különböző okokból nem kívánja folytatni a játékot. Értetlenül állnak viszont Rugovics Eszter döntése előtt, aki az NB II-t választotta, a SZESE színeiben folytatja a játékot. Emellett a felvételi eredményektől függően távozhat Gyurkovics Rita és Csupor Csenge, ami a beállóposzton okozhat komoly gondokat.

„Célunk, hogy fiatal csapatunk minél jobban megszolgálja azt a támogatást, amit a várostól és egyéb szponzoroktól kap" – tette hozzá Csomor Tibor.

Bentmaradás helyett ezüst

Az NB II-ben a győri Széchenyi ESE szerepelt a legjobban: Simon József együttese úgy lett ezüstérmes, hogy az ificsapat ki nem állása miatt még pontot is vontak le az egyesülettől.

„Ahogy mindig, most is a biztos bentmaradást tűztük ki célul. Szerencsére ennél ismét jobban sikerült a szezon. Noha a szövetség megkeresett bennünket, vállaljuk-e az NB I/B-t, miután a Komárom nem szeretne feljebb lépni, végül maradunk az NB II-ben – fogalmazott Simon József vezetőedző. – A mostani szép sikert annak a magnak köszönhetjük, mely már évek óta meghatározója a klubnak. Melléjük több tehetséges fiatal is csatlakozott, mikor a bajnokság vége felé négyen is sérülés miatt estek ki a csapatból. Ami a jövőt illeti, Fekete Evelin és Ézsely Brigitta budapesti egyetemre jelentkezett, felvételük esetén ők távoznak. Biztosan jön viszont Rugovics Eszter és valószínűleg Őri Szandra a VKCSK-tól."

Az eddigi legjobb eredmény

A Mogaac-Mosonszolnok eredeti célkitűzésének megfelelően a csoport középmezőnyében végzett. Kránitz János vezetőedző így értékelte a szezont:

„A csapat történetének legeredményesebb évét zárta a megszerzett huszonkét bajnoki ponttal. Mégsem lehetünk elégedettek, hiszen a bajnokság során idegenben két olyan mérkőzést veszítettünk el, melyekre nyerési eséllyel érkeztünk. A legfájóbb vereséget az utolsó fordulóban Móron szenvedtük el. Ha ez a két pont megvan, pontelőnnyel az ötödikek lehettünk volna. A bajnokság során a csapat összetétele folyamatosan változott, sérülések és egyéb okok miatt mindig más és más összeállításban léptünk pályára. Fiatal játékosaink jó partnerei voltak tapasztalt társaiknak, fejlődésük töretlen, a jövőt illetően is lehet rájuk számítani. Hosszabb pihenő után augusztusban kezdjük a felkészülést a következő bajnoki évre."

Jó hír, hogy a Mogaac ifjúsági csapata bajnoki aranyérmet szerzett. A bajnokság legjobb góllövője Soós Martina lett csapattársa, Kovács Kinga előtt. Kiváló teljesítményével Vaskovics Nikoletta kapus is nagymértékben hozzájárult a csapat sikeréhez.

Elmaradtak a céloktól

A Győrújbarát nagyon gyenge első félév után összekapta magát, de ez is csak a 11. helyhez volt elegendő. Bálló Ferenc, a klub elnöke szerint az őszi tetemes hátrányt már nem tudták ledolgozni, ezért nem tudtak előrébb végezni.

„Sajnos tavaly nyáron olyan játékosok mentek el tőlünk, akiket nem tudtunk pótolni. Gondolok itt elsősorban a gólerős Erdős Melindára, valamint a kapus Pap Tímeára. A tavasszal érkezett Magyaróvári Adrienn viszont komoly tartást adott a lányoknak a kapuból, s ez már az eredményeken is meglátszott. Úgy gondolom, a szakmai munkával nincs gond, Bordásné Horváth Mariannánál és Joósz Attilánál jó kezekben van a csapat. A nevezést az NB II-re adtuk be, s igyekszünk minél jobban megerősíteni a keretet, de hozzáteszem, egyáltalán nincs könnyű dolgunk" – foglalta össze a klub helyzetét az elnök.
Az NB II-ben is szerepelt az Audi-ETO utánpótlása: a Hornyák Lajos edzette hármas számú csapat, mely serdülőkorú játékosokból áll, a mezőny közepén végzett, ami dicséretes teljesítmény.

A férfiaknál a Győri ETO FKC II volt a mezőny tagja. Pauer Zoltán tanítványai is megállták a helyüket, a negyedik hely kiválónak mondható.

Végeredmények

Női NB I/B:

1. Audi-ETO II 38 pont, 2. Veszprém Beton 36, 3. Érd 26, 4. Siófok 25, 5. Szekszárd 24, 6. Nagyatád 20, 7. Marcal 19, 8. Szombathely 10, 9. Kozármisleny 8, 10. VKCSK 7, 11. Szentendre 7.
Női NB II: 1. Komárom 37 pont, 2. Széchenyi ESE 31*, 3. Tapolca 31, 4. Celldömölk 30*, 5. Sárvár 23, 6. Bük 22, 7. Mogaac-Mosonszolnok 22, 8. Audi-ETO KC III 22, 9. Alsóörs 19, 10. Mór 10, 11. Győrújbarát 8, 12. Körmend 7.

*A SZESE és a Celldömölk csapatától egy pont levonva.

Férfi NB II:

1. Várpalota 38 pont, 2. Komárom 35, 3. Ács 25, 4. Győri ETO FKC II 24, 5. Szentgotthárd 23, 6. Tapolca 19, 7. Veszprém 15, 8. Georgikon DSE 15, 9. Várpalota 10, 10. Szombathely 8*, 11. Celldömölk 7.

*A Szombathelytől egy pont levonva.

A felnőtt NB II-ben ezüstérmes győri Széchenyi ESE csapata.

Az NB II-es ifjúsági bajnokságot megnyerő Mogaac-Mosonszolnok együttese.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák pénzből is él az MCS-DAC

Labdarúgás - Több mint száz fiatal labdarúgó jövője vált kérdésessé Győrben az NB II-es jogokat… Tovább olvasom