Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 7°C Még több cikk.

Aranyérmek öttusában

Magyar nevektől visszhangzik a San Franciscó-i öttusa-világbajnokság helyszíne. A női verseny elvitathatatlan hősei ugyanis a magyar lányok voltak, s a férfiverseny tegnapi döntője végén újból a magyar himnusz hangzott fel.
(illusztráció)
A nők vetélkedésében versenyszámról versenyszámra nőtt a magyar lányok fölénye a legnagyobb riválisok, az orosz és az olasz női válogatottakkal szemben, s végül a Simóka Bea, Vörös Zsuzsa, Füri Csilla összeállítású magyar együttes állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az egyéni aranyérmet kiváló versenyzéssel Simóka Bea szerezte meg, az ezüstérmet jelentő második helyen pedig Vörös Zsuzsanna végzett.
A verseny végén a magyar lányok boldogan nyilatkoztak.

Simóka Bea, aki alig egy évvel gyermeke születése után lett egyéni világbajnok, a következőket mondta:
– Az idei produkcióimhoz képest nagyon jó kezdés volt a 182 körös lövészet és a vívással is teljesen elégedett vagyok. Korábban többször előfordult, hogy egy nagyon jó sorozatot négy vereséggel zártam le, most viszont az utolsó asszóimat is sikerült megnyernem. Az úszásban majdnem az egyéni legjobbamat értem el, és a lovaglás is jól ment. A bemelegítésnél olyan ideges voltam, hogy azt sem tudtam, merre kell mennem. Amikor viszont belovagoltam a pályára, teljesen megnyugodtam. Az egy verés az én hibám volt. A futás előtt arra gondoltam, hogy ezt már nem veszíthetem el.

Vörös Zsuzsanna:
– A lövészetem és a vívásom hullámzó volt, akadtak benne jó sorozatok, de rosszak is. Sajnos az úszás sem sikerült igazán, annak viszont nagyon örülök, hogy megnyertem a lovaglást. Remélem, hogy egy lélektani határt is átléptem, az utóbbi időben ugyanis többször akadtak gondjaim ezzel a számmal. A futás előtt azt hittem, hogy a harmadik, negyedik vagy ötödik helyen végzek. Azután körülbelül 1500 méternél éreztem, hogy ebből még ezüstérem is lehet. Külön köszönöm Csillának, hogy sokáig diktálta nekem a tempót.

Füri Csilla:
– Lövészetben és vívásban is elkövettem egy-két hibát, az úszás viszont jól sikerült. A lovammal nem tudtam mit kezdeni. Még percekkel a verseny után is remegett a lábam, annyira kellett szorítanom, hogy legalább az első néhány akadályt megugorja. Nagyon el voltam keseredve, attól féltem, hogy ezen múlik a csapat aranyérme. A futásban magától értetődően segítettem Zsuzsát, szerintem hasonló helyzetben más is megtette volna.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány:
– Jól kezdődött és jól végződött a nap. A lélektanilag fontos számokat remekül oldották meg a lányok. A verseny során emellett akadtak olyan klasszis teljesítmények, mint Bea vívása vagy Zsuzsa lovaglása. Külön szeretném kiemelni azt a csapatmunkát, amit a futás során bemutattak a lányok.

Ugyancsak aranyérmet vehetett át a tegnapi döntő után a Balogh Gábor, Horváth Viktor, Fülep Sándor összeállítású férfi- válogatott a San Franciscó-i öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. A selejtezőből csupán a magyarok jutottak be komplett csapattal a fináléba, ami a szabályok értelmében azt jelenti, hogy az ottani teljesítménytől függetlenül az élen végeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv: gondok vannak, kétségbeesés nincs

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy a soproni futballszurkolók higgadtan konstatálták – jó… Tovább olvasom