Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Amatőr vagy profi?

Ökölvívás - Második lett az országos bajnokságon Bognár Gábor, a soproni Gyevát Gyula Ököklvívó Iskola 30 esztendős nehézsúlyú bokszolója. A bunyós most válaszút előtt áll: folytassa-e még az amatőrök között, vagy a hivatásosok közé álljon?
Bognár Gábor úgy érzi, nem volt rosszabb, nem kapott ki a bajnoki fináléban a győztesnek kihozott Darmos Józseftől. Tavaly több edzőtáborban vett részt, s a válogatottban is több versenyen szerepelt, magyarán sokat áldozott a bunyóért. Bognárról tudni kell: civilben nehéz fizikai munkával keresi kenyerét, abból tartja el családját.

„Az előző évben nagyon keményen odatettem magam a bunyóért, szövetségi szinten gyakorlatilag teljesen ingyen. Amikor tehát készültem, edzettem, munkákról mondtam le a boksz kedvéért, s ebben az időszakban nem kerestem pénzt. A bajnokság után – amikor amúgy is nagyon csalódott voltam az ott történtek miatt – senki nem szólt egy szót sem a szövetség, a válogatott részéről, hogy mi a terv velem, számítanak-e rám a jövőben. Aztán a Bocskai-kupa kapcsán kerestek, miért nem vagyok ott. Nos, mivel nem szóltak, nem hívtak, hogy számítanak rám, dolgoztam" – mondta Bognár Gábor.

Bognár Gábor szeretné már tudni, mire számíthat a jövőben. Fotó: Németh Péter

Azóta annyi fejlemény történt az ügyében, hogy kiderült: az első olimpiai kvalifikációs versenyen Darmos indul. Nos, ez már megtörtént, de az áprilisban Athénban rendezendő második kvalifikációs versenyre még nem jelölték ki a nehézsúlyú induló személyét, lehet, Darmos kap még egy esélyt, de lehet, Bognár léphet majd a kötelek közé.
„A legrosszabb ez a bizonytalanság. Most kondizom, igyekszem magam szinten tartani, de jó lenne már tudni, hogyan készüljek, én megyek vagy más" – folytatta az ökölvívó.

Bognár elmondta, ha ő indulhat Athénban, akkor mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy sikeres legyen a kvalifikációs versenyen, ha pedig nem ő kap lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy profinak megy.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves sikerre emlékeznek Sopronban

Kosárlabda - Ünnepre készül Sopron kosárlabdát szerető közönsége. Tíz éve, 1998. április elsején… Tovább olvasom