Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Aláírták a szerződést: Az Audi az ETO FC szponzora!

Az Audi Hungaria 2014-ig szóló szponzori szerződést írt alá csütörtökön a Győri ETO FC-vel. A megállapodás a következő bajnoki idénytől lép életbe. Július végén az ETO Parkban szerepel a Bayern München öregfiúkcsapata.
 Az Audi Hungaria Motor Kft. és a Győri ETO FC három bajnoki idényre szóló megállapodást írt alá, amely 2014-ig érvényes – ezt a tegnapi közös sajtótájékoztatón Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere együtt jelentették be.

Thomas Faustmann elmondta: bizakodva néznek az ETO-val közös új projekt elé és reménykedik benne, hogy Győrött nemsokára bajnokcsapatot ünnepelhetnek.

Az Audi Hungaria Motor Kft. 2006. július 1-je óta az ETO KC női kézilabdacsapatának névadó főszponzora. Az ETO FC szponzorálásával a győri vállalat tovább hangsúlyozza szerepvállalását a régióban.

„Az Audi gáláns, nagyvonalú ajánlatot tett a 107 éves ETO számára – fogalmazott Tarsoly Csaba, a klub elnöke. – Az Audi és az ETO közötti kapcsolat az egyesület százéves jubileuma alkalmával kezdődött, amikor a cég támogatásával a Bayern München szerepelt Győrött. Akkor átadtam egy kulcsot Martin Winterkornnak, a cég első emberének, hogy ez legyen az új stadionban az Audi VIP-páholyának kulcsa. Azóta a stadion felépült, a páholyt pedig szerencsére rendszeresen látogatják az
autógyár vezetői. A továbblépést jelenti, hogy a jelenlegi szerződéssel az első csapat mellett az utánpótlás is jelentős anyagi segítséget kap. Természetesen idővel szeretnénk bajnokok lenni az NB I-ben és helyt akarunk állni a nemzetközi porondon is."

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke, és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.
Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke, és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.


Az elnök egyben bejelentette, hogy az ETO FC lemond a városi támogatásról a nehezebb helyzetben lévő győri utánpótlás-labdarúgóklubok javára.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint két sikeres terület – a gazdaság és a sport – találkozott ezzel a szerződéssel. Biztos abban, hogy a labdarúgásban is újra jó eredményeknek örülhetnek majd a győriek.

A partneri kapcsolat a 2011/2012-es szezontól lép életbe. Akkortól szerepel a csapat mezén a cég emblémája is.

A szerződés anyagi részle- teiről a felek nem kívántak nyilatkozni.  Korábbi sajtóhírek szerint a cég évi 350 millió forinttal támogatja a labdarúgóklubot. Ennek egy része szponzorációs pénz, a többi csak az utánpótlásra költhető.

Az Audi az anyagi támogatás mellett egy húsz gépkocsiból álló flottát bocsát a klub rendelkezésére.

A tájékoztatón bejelentették, hogy 2011. július 29-én a Bayern München öregfiúkcsapata szerepel Győrött. Pályára lép többek között Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn, Roy Makaay és Giovanni Elber is.
Az Audi az ETO-val együtt tizenegy klubot szponzorál
Európában. A hírek szerint közülük évente egy-egy vendégszerepel majd Győrött.

Bemutatták az ETO új himnuszát, amelynek zenéjét Dobrády Ákos szerezte, a szövegét pedig Várszegi Ákos írta. A szerzők, valamint az előadók, Nagy Balázs színész és a Győri Filharmonikus Zenekar vezetője, Fűke Géza is részt vettek az eseményen.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. zag 2011. február 12. 10:51
  „Ha valaki látta az m1-en a Híradót,az tudja,hogy az Audi alapkövetelménye az nb1,néhány év múlva a bajnoki cím.Amiért az elődök megdolgoztak az elmúlt hatvan évben,azért most a t.HCSA úrnak Q7 jár majd a feneke alá.Nekem ettől van hányingerem.Hónapok óta tudják,hogy az Audi belép,de még mindig senkiket igazolnak.Akkor felteszem a kérdést:mi is a feltétele az Audinak?Külföldön a szakemberek 13-14 éves korban el tudják dönteni,hogy vkiből futballista lesz vagy sem.A nálunk dolgozók a 24-25 évesen sem látják,hogy jó-e vagy sem.Ezt maga Pinyő Úr is elismerte.Tisztelt Faustmann Úr,csalódtam Önökben!Bár ezt,gondolom,lesz..ják!”
 • 49. RÁBAETO 2011. február 11. 13:03
  „Azt a bajnokságot minimum 20 ezer ember ünnepelné, mint ahogy tette eddig háromszor!!
  Nem kétezer,mint a kézilabdában,hanem húszezer.
  Részemről a téma lezárva!!”
 • 48. BeTo 2011. február 11. 12:15
  „Rábaeto!

  Örülnél te annak mint a fene, ha a focicsapatod egyszer bajnokságot nyerne, de milyen bajnokságot.... pfff

  Egyébként egy jó van az Audi foci támogatásában, remélhetőleg minél több jut a fiataloknak, az utánpótlásnak, csupán ennyi.”
 • 47. dagobert 2011. február 11. 11:00
  „19.nek üzenek hogy összetenné a két kezét ha a eto focisok fele olyan jol játszanának mint a női kézilabdás lányok! az etos lányok mindennél többet megérdemelnek mint ezek a falábu etó focisták! egyik szarabb mint a másik akkora arcok hogy elképesztő! ott az uj stadionjuk hányszor volt teltház az utobbi időben?M????? ne viccelődjünk kérem!”
 • 46. Koko04 2011. február 11. 10:20
  „Nem is érdemes végigolvasni ezt a sok marhaságot, amilyen sok hozzászólás itt. Tipikus magyar mentalitás, mint minden másban az életben. Akik örülnek és bizakodnak azoknak érdemes írni, akik meg egy egyértelműen jó dologban is csak a problémákat keresik, azok meg tartsák meg a véleményüket maguknak és irigykedjenek csak tovább. ""Elhihetik sokra fogják vinni az élet többi területén is."" Hogyan lehet összehasonlítani a női kézi teljesítményét és támogatását ezzel a megállapodással???? Ott mindenki válogatott, de világválogatottak is vannak egy olyan költségvetéssel, ami a fociban legalább MU szintnek felel meg. Most akkor mit akarunk hasonlítani?
  Szerintem induljon el egy folyamat. Legyen komolyabb kontroll vezetői szinteken is, nagyobb elvárások stb. edzői és játékos szinten. Első lépcsőben stabil dobogó, nemzetközi szereplési jog. Utána bajnoki címek sora, majd ha ez megvan és látható már, hogy érdemes a klub a támogatásra és megfelelő a felhasználás, akkor lehet még tovább fokozni a dolgokat. Aztán jöhet az szint, mint a női kéziben, hogy a bajnoki aranyat már előre ki lehet osztani és az érdekes és fontos meccsek majd a nemzetközi porondon lesznek.”
 • 45. soppet 2011. február 11. 09:16
  „Üdvözlendő a támogatás! De ehhez legalább olyan játék dukál, amellyel az Európai kupa-porondon a legjobb 16 közé tud jutni sorozatba a csapat. Ha a jelen tényeket megnézzük, akkor kijelenthető, hogy: hajtó és abrak van, de hiányoznak a lovak!
  Az AUDI által biztosított járművekkel kapcsolatban pedig megjegyzem, hogy az elkövetkezendő időben, az ETO-nál lesz az egy játékosra jutó legtöbb - h.a cs. a.k - edző!
  A hírek szerint az AUDI az egyesület vezetésébe is szerepet vállal. Ez a hír még Tarsoly Cs.-t is sokkolta, ez látszott a TV-nek adott interjúja során, az arcára ill. a megilletődött mondanivalója utalt rá.
  Azt kívánom, hogy az ETO FC legyen méltó régi jó híréhez - nyerjen bajnokságo(ka)t és a nemzetközi mezőnyben is sikeres legyen. Jusson be az egyesület Európa legjobb 100 majd 50 csapata közé!”
 • 44. RÁBAETO 2011. február 11. 09:12
  „A hazai mezőnyben megszerzett bajnoki arany,az tényleg nagy siker.
  További jó szurkolást!!”
 • 43. BeTo 2011. február 11. 09:05
  „Rábaeto!

  1. A szponzoráció egy marketing vagy társadalmi szerepvállalási kérdése. Vagyis az Audinak megtérül az, hogy a világ egyik legjobb kézilabdacsapatának a névadó szponzora, nem akárkik reklámozzák az Ő nevét, persze nem kevés pénzért.

  2. Pont a kézilabdánál kidobott pénz? Mikor már évek óta letaszítani se lehet őket a bajnoki első helyről? Sorozatosan bejutnak a BL 4-be? A te focid hova jut be? Mit nyer? Ott hogy fog megtérülni? Kik játszanak ott? Olyan játékosok, akiket még harmadvonalúnak se lehet nevezni.

  3. Engem nem érdekel ki divatszurkoló vagy sem, én sosem tettem be a lábam győri focimeccsre, és nem is fogom. Ilyen nulláért egy fillért sem fizetek. Aki meg átment a focitól a kézihez, az minősítette mindkettőt-> a béka segge alól lévőtől átment a világszinthez. Ennyi a különbség.

  ui. Az Audi foci támogatása egy dologban érthető: a fociból tudnak majd kivenni pénzt, ugyan is ott sokkal nagyobb pénzek mozognak mint a kézilabdában. Összvissz ennyi lehet a szponzorációjuknak a célja.”
 • 42. Hyppolit 2011. február 11. 08:53
  „Slowflash!Én is maximálisan egyetértek veled, jó olvasni egy intelligens hozzászólást!Szomorú, hogy vannak olyanok, akik, ha megy a csapatnak, akkor kihúzzák magukat,ha nem , akkor beberúgnak.Ebben az egyben példát vehetnének a Fradi szurkolóitól, akik a másodosztályban is végig buzdították a csapatukat.”
 • 41. RÁBAETO 2011. február 11. 08:27
  „28. BeTo

  Milyen befektetés térül meg?
  Kidobott pénz az ablakon!A kézilabdában nem térül megg semmi, főleg nem a női vonalon.
  Azt had kérdezzem meg, hogy mennyi a hazai átlagnézőszám női kézi meccseken?
  Még ilyen produkcióval is jóval többen vannak focimeccseken.
  Az meg egyenesen vicc, hogy a 10-15 éve focimeccseken tapsolók így szidalmazzák a csapatot.
  Átpártoltak rengetegen a női kézire, mert az sikeres.
  Kit érdekel mi a sikeres? 5 évesen, amikor először kimentem a stadionba eldöntöttem, hogy ez az én csapatom, történjen bármi!! Lehet BL, vagy megyei 2.
  A női csapat szurkolóinak 80 %-a divatszurkoló, csak a siker miatt járnak...”
 • 40. Brandon 2011. február 11. 07:42
  „Slowflash: teljesen egyetértek veled!!! Hajrá ETO!!!”
 • 39. Slowflash 2011. február 11. 07:05
  „Látom megoszlanak a vélemények mint mindig. :) Mindenki látja a győri csapat gyengeségeit, azt nem is kell firtatni. Úgymond túl van tárgyalva. Na de ha most egy Audi szintű külföldi cég erre a csapatra költi a pénzét különböző okokból, szerintem szintén nem érdemel bírálatot. Kinek mi köze hozzá? Az irigyeknek és notórius negatív hangulatkeltőknek szeretném üzenni, hogy ne mérgezzék a levegőt! Tessék végre megtanulni örülni a kicsinek is! Ez van, ezt kell szeretni. Vagy inkább ne mondjanak "véleményt". Persze lehet és kell is gondolkodni a fejlődés lehetőségein, de azzal, hogy folyamatosan csak nyavajgással adnak egyesek hangot nemtetszésüknek azzal nem segítenek, hanem hátráltatnak mindent és mindenkit. Erre szokták azt mondani, hogy rosszabb mint a hátramenés.”
 • 38. umberto 2011. február 10. 20:55
  „Nem kell annyira egymásnak ugrani. Ezzel az évi plusz 400 millióval még a mindig nem érjük el a Videoton költségvetését... És azért azt elmondhatjuk, hogy a Videoton sem egy világverő csapat...”
 • 37. dsj 2011. február 10. 20:42
  „Csak helyeselni lehet, hogy az élsportot különböző - ebben érdekelt - gazdasági társaságok finanszírozzák. Szerintem ennek így kellene lennie valamennyi sportágra, azon belül mindenegyes élsportolóra kiterjedően. Ezzel szemben csak és csakis az utánpótlás nevelés, a tömegsport és az egészségre nevelés, valamint ennek feltételeit szabadna közpénzből finanszírozni, ezt viszont kellene. Szétnézve sétáló utcáinkon a járókelőkre, soha ennyi sánta, bicebóca embert nem lehetett látni korábban. A mozgásszervi bajokat legjobban gyógyító, karbantartó terápia az úszás. Az ifjúság esetében a kiegyensúlyozott testi fejlődés legjobb formája szintén az úszás, megelőzve az atlétikát és a tornát. Ehhez képest a "folyók városában" hihetetlenül zsúfoltak az úszómedencék, melyek állapota méltatlan az egyik leggazdagabb vidéki városhoz.
  Ha jól értem, a kormány aktuális sportpolitikája - szerintem teljesen helytelenül - az élsportra koncentrál, pedig a csúcsminisztérium szintjén a sport és egészségügy egy helyen van. Lehet, hogy ez is rossz irány? Lehet!”
 • 36. Huligan 2011. február 10. 20:22
  „Hajrá Lilák!”
 • 35. pen 2011. február 10. 20:19
  „1.-Szerintem ha egy TRABANT-ra rákerül a MERCEDES embléma attól még nem az.Nem úgy viselkedik az utakon,mint egy ezüst nyíl.
  2.-Ha már itt van VEREBES mester remélem levetít a fiuknak egy két 82-86 közötti videót az akkori ETO-ról.
  Lenne mit tanulni Tőlük.
  Az akkori közel 15 ezres néző átlag a maiakkal szembe.Üti a vicc kategóriát.”
 • 34. Csetneky 2011. február 10. 20:12
  „Vannak, akik semminek sem tudnak örülni. Én személy szerint örülök, ha egy köülföldi cég a saját pénzét a magyar sportra költi. Még akkor is, ha Győrben.”
 • 33. öszödiböszme 2011. február 10. 20:01
  „27. Pénzmosás a bohócfociban van. Legalábbis itt Győrben!”
 • 32. T_McVay_01 2011. február 10. 19:45
  „#31

  2009. decemberében volt egy jótékonysági torna (beteg gyerekekért)
  ott egy félidőt hagyományos és egy félidőt medicin labdával játszottak.
  A hagyomágyos labda megoldhatalan feladatot jelentett a "medicin labdásoknak"
  Ennyi!”
 • 31. Vincent_Hana 2011. február 10. 19:33
  „T_McVay_01!
  Hidd el több ember vetné be sóval a stadion helyét, mint akit zavar a vissza nem pattanó labda.
  Amúgy meg sokkal nagyobb kihívás ilyennel focizni.
  Pl. a Barca se véletlenül tart ott ahol tart. Az edzések túlnyomó többsége kis pályán, 1 érintős játékkal telik.
  Ezek után a nagyobb hely, és könnyebb labda a nagy pályán már gyerekjáték.
  Olvass utána és meg fogsz lepődni...”
50 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sima győzelemmel a négy között: Szekszárd-Audi ETO 20-38

Tizennyolc góllal nyert a Szekszárd otthonában, és bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában az… Tovább olvasom