Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Akció: No Lánc Downhill

Már nem újdonság, hogy Nagy Gizmo Attila újabb és újabb extrém sportokban próbálja ki magát, ami valamilyen formában a kerékpárhoz kapcsolható.
Nagy Gizmo Attila a lejtőn lefelé.
A speciális ugrógálák, az úgynevezett „dirt jump"-on és vízbe ugró versenyeken való indulást követően, ezúttal a lánc nélküli kerékpárversenyen vesz részt.

A „No Lánc Downhill" akció, amelyet Tokod határában a motorosoknak kialakított endurokrosszpálya mellett bonyolítottak le, a hegyikerékpáros versenyt hivatott népszerűsíteni. A 800 méter hosszú, 90 méter szintkülönbségű technikás – letörésekkel, ugratókkal tarkított – pályát a rendezők úgy tűzték ki, hogy egyetlen pedáltekerés nélkül végig lehessen rajta gurulni.

Prült ötlet! Magyarországon ez volt az első olyan verseny, ahol a kerékpár egyik legfontosabb – mondhatnánk nélkülözhetetlen – alkatrészét, a láncot nélkülözniük kellett az indulóknak. Ezen a rendezvényen tényleg az ért le a leggyorsabban a hegy aljában lévő célba, aki a legkevesebb féket húzta, és a legjobb út-, illetve nyomvonalat választotta.

A remek hangulatú, izgalmas versenyt végül 1.28 p-es idővel a győri színekben induló Nagy Gizmo Attila (Merida George KSE) nyerte a pesti Rácz Ferenc és Stefánka Zoltán előtt.

A Mezőkövesdtől 11 km-re lévő Bogácson megszervezett Downhill-verseny színhelye is nehezen teljesíthető volt. A pálya 1,2 km hosszú volt, végig tekerős, fárasztó, sziklás részekkel, amelyeket a rendezők még több 5–6 m-es, szinte függőleges sziklás letörésekkel gazdagítottak. A pálya alsó részén, mintegy befejezésül, farostlemezből kidobókat építettek, amelyek igazán látványossá tették a versenyhajrát, hiszen az ügyesebbek több métert is repülhettek. A legvégén pedig közel 40 km-es sebességgel haladva be kellett találni egy S kanyarból két pincefal közé, ami mindössze 1,3 m széles volt.

A rendkívül izgalmas, jó hangulatú verseny győri győzelmet hozott. A tehetséges, fiatal, 19 éves győri Jakó András, a győri George Kerékpár SE versenyzője – az elődöntőben szerzett kézsérülése ellenére is – a döntőben első lett, míg klubtársa, Éles Gergő az elismerésre méltó 5. helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban

Többmillió dolláros sikkasztás és kenőpénzek elfogadásának vádjával két és fél év börtönbüntetésre… Tovább olvasom